https://uloz.to/file/7yfH15NRDwjf/testo … e-nova-ods
Schválně zasílám upravený soubor s databází atd... Udaje jsou v databázy doplňovány podle potřeb majitele, i když teď už by tam mělo být téměř vše, max ještě dopočet ceny, ale to už asi nebude třeba řešit dialogem.
Jinak tedy nevím, dialog i kompletní databáze je stavěna nově upně právě v LOO, abych předešel pádům atd, tak je kompletně vše děláno v LOO, z excelu tam není ani řádek, jelikož byly i jiné vzorce.
Mne tento modul tak nějak funguje, ještě asi bude vhodné vyměnit pola se zadáním datumu narození za pole datumové, aby si hlídalo samo zadání správného formátu (datumu).
Jinak připojované datum do vyhledávacího pole je datum narození, protože to jediné ve spojení se jménem slouží jakoé jedinečný identifikátor. V mé tabulce mám definovanou buňku (text @,dd.mm.yyyy), takže při spojení mi to napíše jméno , a datum.
Pro vyhledávací funkce na načítaní dat pro potřeby oprav atd jsem využil MATCH a INDEX, ty by měli fungovat bez problému a jsou v sešitě .
Jinak databáze jako taková by měla ve chvíli kdy dám uložit, seřadit celou tabulku dle abecedy, na to funce setrid, zatím není nastavena, jelikož přibývaly pole.
Současný dialog hlídá i pokud nejsou zadána důležitá data, která se použijí pro vyplňování.
Ohledně smlouvy atd, políčka se budou definovat dle typu dokladu, to by neměl být problém, ale tohle jsou poměrně citlivá data, která nechci posílát přímo, jsou to smlouvy o ubytování, hlášení pro cizineckou, pro uřady, ČSU atd... Ale de facto na všech těchto papírech jsou třeba data která jsou v databázi.
jinak databáze jako taková by měla být v budoucnu uzamčena proti vstupu uživatelů, případně uplně skryta.
Možná nemám makro elegantní a moc komplikované, ale pracuji s tím co se učím v průběhu,
Zkuste se podívat na tento soubor a uvidíte, ale jsou mi divné pády, pracuji s ním a zatím nepadl... teda pokud nemám zrovna nějaký nesmysl v makru s proměnými. Ale jak říkám, komplaet vše je stavěno a psáno nově jen v LOO.
Děkuji za případné nápady nebo upozornění na chyby.