Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 11. 5. 2020 01:26:43

tanner5
Člen
Registrace: 18. 4. 2020
Příspěvků: 28

Hodnota combou v dialogu - "VYŘEŠENO"

Mám takový dotaz...

Mám vytvořené dialogové okno, v něm textová pole, combobox ( do toho se data načítají z listu excelu),
jde mi o to, pokud v comboxu najdu odpovídající údaj, jak jej zapíšu do buňky v sešitě, buď po kliknutí v
comboxu, případně tlačítkem vedle... Tak abych mohl údaj v buňce použít pro funci lookup, která by mi naplnila textová pole v dialogu....

Děkuji za nakopnutí, ale prostě nějak nemůžu přijít na to jak to nastavit, zda i dialog bere drawpage, nebo
se na to musí jinak.

Editoval tanner5 (3. 6. 2020 22:24:06)

Offline

#2 11. 5. 2020 05:53:14

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 3,126

Re: Hodnota combou v dialogu - "VYŘEŠENO"

Popis požadavku je jeden z nejlepších jaký jsem kdy viděl, ale problematika je mnohem širší. Takže když vidím výraz dialog, zdrojový ComboBox, z něhož se výběr použije k nabití textového pole ve stejném dialogu tak vyvstávají 2 až 3 základní otázky:
1.) Má to být celé bez maker?
2.) Má to být postaveno čistě na makrech?
3.) Má jít o nejoptimálnější kombinaci metody 1 a 2?


     Ta třetí možnost je nejčastější a je popsána i v nápovědě (asi lépe u LO než u AOO). Ale na řešení popsaného problému lze použít i řešení zcela bez maker. Ta jsou ale dost specifická a většinou se nedají použít na jiná, ale podobná řešení.
     Druhá možnost vychází z toho, že se nic manuálně nekonstruuje. Běžně musíte dialog postavit v dialogovém okně. To vše lze udělat jen makrem bez "dialogového okna". Mám dost vhodných příkladů pro práci se samostatnými ovládacími prvky v "DrawPage" i v klasickém dialogu, ale tyto pojmy ač používají prakticky stejné ovládací prvky nejsou shodné v obsluze. Prvek v DrawPage není prvkem klasického Dialogu kterým se rozumí vyskakovací dialogové okno. Pomocí DrawPage se dělají "formuláře" které jsou stále součástí sešitu a odnikud nevyskakují.


     Ještě detail ke ComboBoxu. Česky je to "Pole se seznamem". Jeho funkce je téměř shodná s běžným "ListBoxem" kterému lze přiřadit načtení nové položky do výběru - což je vlastně definovaný ComboBox. Obecně jsou obsluhy různých seznamů (list) shodné a liší se jen tou dodatkovou funkcí možnost přidávání do položek výběru. Ta ale byla v minulosti dost problematická a zlobila myslím opakovaně.


     Jde o to, že pole výběru může být například načteno z externího zdroje, nebo z fixního seznamu. V tom druhém případě to nebyl problém (položku do fixního seznamu) bylo možné systémové přidat myslím vždy - zde se děly opakované chyby, ale už si to moc nevybavuji.
     Samozřejmě úprava vstupů z úseků jiných dokumentů je problém vždy. Zdrojový dokument může být určen jen pro čtení a je vymalováno stejně tak když je dokument používán jiným uživatelem a není povoleno sdílení. A to nehovořím o uzamčení dokumentu jako takového.
     Přidávat položky do externího seznamu znamená rozšířit úsek a vložit tam svou novou položku. Ta ale nemá hodnotu pětníku pokud na ni něco dalšího ve zdroji nenavazuje. Takže tohle se dá řešit jenom makrem. (Teoreticky není problém do zdroje zadat novou položku, kterou zpětně načteme tím samým seznamem, ale ta bude pouze jediná a fixní. Takový postup je celkem nesmyslný, ale teoreticky možný.)     


     Pokud máte již něco konkrétního postaveno postněte to sem. Zdroj (uvádíte jako nějaký Excel) není podstatný, ale aby Vám to fungovalo bez přepisu uveďte název dokumentu - stačí bez URL, ale se správnou koncovkou (ABCdef.xls a podobně).
     Jde zejména o názvy ovládacích prvků. Když bych vymýšlel své tak budete mít co dělat to přejinačit abyste tomu rozuměl. Když já bez vzoru uvedu „MujComboBox" a Vy tam budete používat „Combo1", nebo „Zdroj1" a je tam různých prvků více - tak ztratíte orientaci což je čistě Váš problém pokud můj vzor bude chodit. (Ale odstraňováním chyb se člověk dobře naučí). 
     Problém je spíš v tom, že mne jako řešitele zaplavíte potřebou udělat vzor, což sice dělám často, ale věřte mi že nerad. Je to systém „uhádni co potřebuji" - já za to možná poděkuji :-(


Jednoduché řešení :
1. Do buňky A1 vložíme propojení s ComboBoxem.
2. Do buňky A2 vzorec který pracuje s údajem z buňky A1.
3. Do buňky A3 Vzorec který ošetří chybu například hláškou :
     =IFS(A1="";"není nic vybráno";ISERROR(A2)= 1;"Chyba výpočtu";0+0=0;A2)
4. Do textového pole propojíme buňku A3.
5. Přidáme podle potřeby další ovládací prvek(y). Například resetovací tlačítko ap.
6. Ovládací prvky přesuneme nad vzorce tak aby byly tyto zakryty.
7. Sloučíme ovládací prvky do prvku seskupení který můžeme zafixovat a podobně.


     „Jakoby dialog" můžeme šikovně skrývat. Uděláme nahrané makro které propojíme s obsazenými sloupci, nebo řádky které skryjeme – prostě vyšperkovat.
      Pro efekt je vhodné odstranit pruhy popisů řádků a sloupců, popřípadě list zamknout s provolbou buněk A1:A3 které mohou mít neviditelný vzorec a také zákaz úprav. Tohle ale musíte vyvážit odemčením buněk které bude možné používat. Musíte dobře ověřit že to funguje jak má, uložit a pak je hotovo.


     Pokud ale trváte na skutečném vyskakovacím dialogu tak bez vzoru by to nešlo. Přeji úspěch.

Editoval neutr (11. 5. 2020 05:54:02)


Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#3 11. 5. 2020 08:31:39

tanner5
Člen
Registrace: 18. 4. 2020
Příspěvků: 28

Re: Hodnota combou v dialogu - "VYŘEŠENO"

Je to přesně jak popisujete....


Pro mne by byla myslím asi nejlepší varianta 3 , kombinace maker a vzorců... Dialogove okno ovladat přes makro a ostatní pomocí vzorců...

Zkusíl jsem postnout testovaci soubor, je to takové šite horkou jehlo abych pravdu řekl, spiše se snažím proniknout do LOO maker, přes VBA bylo toto možna jednodušší, těžko říci, spíše je to neznalostí mou...

Je zde vytvořené dialogové okno, přes toto bych nejraději ovladal funkce které jsou na tlačítkách popsány...

Jde o vyplnění několika textových polí, s tím že jako první je combobox, který by při shodě jména uměl pomocí tlačítka a funkce lookup načíst pro změnu data do dialogového okna, do budoucna bych zvažoval případnou opravu údaju.

jinak by mělo být možno data při nenajití osoby zapsat samostatně, poté uložit , a případně použít tlačítka na vyplnění dokumentu....   

Dialogové okno bych raději už jen z toho důvodu, že by toto měly ovládat dámy pokročilého věku ( doufám že se nedotknu nějaké zde případně registrované) , takže okno s "kolonkama" je nejsnažší varianta.

Pro mne je spíše potíž nadefinovat tlačítka , případně aby dělaly to co mají... možná mám špatně deklarované proměné , nebo jsem špatně zadával suby... v tomhle opravdu plavu a možná by stačilo mírné poštouchnutí smile

https://uloz.to/file/DkYp8KOHHrhl/testo … tabaze-ods

Každopádně děkuji za postup jak na to

Offline

#4 11. 5. 2020 08:34:29

tanner5
Člen
Registrace: 18. 4. 2020
Příspěvků: 28

Re: Hodnota combou v dialogu - "VYŘEŠENO"

P.S. Makro bude asi chaotické, je čerpáno tady z fora a něco poupraveno podle knihy programování maker a podobně smile Takže se omlouvám za nedostatky a zmatek....Snažil jsem se alespoň to důležité zaremovat

Offline

#5 12. 5. 2020 22:17:31

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 3,126

Re: Hodnota combou v dialogu - "VYŘEŠENO"

Tak jsem včera nějak nezaznamenal Váš příspěvek. Přišel jsem na něj až dnes. No je to asi jedno ale tohle se stává když mám málo času a koukám jenom jako host jestli neuvidím změnu a tak mi uteče když někdo v ten samý den dá příspěvek s x-tým příspěvkem.


     Podíval jsem se na ten sešit a mám pár dotazů. Spíš je to vidět přímo v sešitě databáze k upřesnění. Upřesněte prosím jestli je to v listu "databáze uspořádáno správně. Systém je postaven na autofiltru. Tam kde je použit je komentář jak s tím správně zacházet a nelaborovat (omluva - mnoho lidí s tím neumí pracovat).
     Myslím že systematika zadávání nových položek (stejně jako výběru může zůstat jak pro manuální obsluhu, tak i makra - Váš názor je rozhodující. Vůbec nemám představu co je v tabulca napravo od tlačítka. Do té se pumpují data - ale jaká ví bůh. To musíte upřesnit jinak nepostavím správný systém manuální obsluhy ani makry.


Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#6 13. 5. 2020 00:20:45

tanner5
Člen
Registrace: 18. 4. 2020
Příspěvků: 28

Re: Hodnota combou v dialogu - "VYŘEŠENO"

Zdravím smile))

Děkuji za ochotu a teď zase malinko já smile
Po pár hektolitrech kafe asi tak tisíců pokusu a omylu jsem dialog donutil alespoň částečně pracovat....

Povedlo se mi zprovoznit načítání dat z databáze pomocí Vlookup funce v sešitě, ukládání dat, včetně identifikace optbutonu a check boxu, upravil jsem i tabulku databaze aby to bylo malinko srozumitelnější....

Teď mi vyvstal jeden zádrhel, přemýšlím jak zprovoznit případné opravy... de facto by to mohlo jít pomocí vlookup, kde bych měl nějakým způsobem označený i řádek na kterém je záznam a ten pak přes tlačítko opravit přepsal... možná by se dalo vyřešit inteligentnější řešení....

A dále, ale to jen okrajově, po zadání č. pokoje bych rád aby mi to spočítalo automaticky patro... např 1-109 = 1. patro, 201 - 209 = 2 patro a tuto hodnotu to doplnilo samo do dialogu, ale to je kosmetická věc spíše.

Makro jsem také malinko poupravil a trochu kosmeticky očistil, i když jsou tam zbytky kodu, ale ten tam mám ponechaný pro další potřeby.

přikládám i nový soubor, snad z něj bude pochopitelnější zápis do databáze a funkčnost celku, jinak v případě rady a uprav uvítám každou radu...

Já na to časem přijdu, ale ne vždy je to elegantní a občas se hodí popostrčit na správnou cestu...zase nechci aby za mnne veškerou práci musel dělat někdo jiný....aspoň se malinko naučím pracovat se základy smile

Děkuji

https://uloz.to/file/OiezfSAfXRdR/testo … e-nova-ods

Offline

#7 13. 5. 2020 20:02:30

tanner5
Člen
Registrace: 18. 4. 2020
Příspěvků: 28

Re: Hodnota combou v dialogu - "VYŘEŠENO"

Tak teď jsem malinko ztracený, zjistil jsem chybku a teď přemýšlím jak naní....

Ono funkce načtení dat sice funguje, ale špatně jsem pochopil vlookup, a zadává mi to udaje ze stejného řádku....


ha, tak už vyřešeno Match a index pomohl aspoň se to tak tváří smile

Editoval tanner5 (13. 5. 2020 20:27:27)

Offline

#8 14. 5. 2020 22:13:08

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 3,126

Re: Hodnota combou v dialogu - "VYŘEŠENO"

Něco málo je tady : testovací databáze v1    Na listu2 jsou nějaké poznámky. Zase problémy a problémy. Je to jenom zadávací dialog. Ten načítací se musí předělat více - takže zatím končím. Je to na kompletní přepis dialogu. To je horší práce nežli postavit úplně nový. Takže to raději odložím protože ty vzory nejsou vůbec vhodné abych je pustil do světa. Špatně je list databáze, i oba dialogy. Ten snadnější je tento co posílám.


Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#9 15. 5. 2020 01:39:15

tanner5
Člen
Registrace: 18. 4. 2020
Příspěvků: 28

Re: Hodnota combou v dialogu - "VYŘEŠENO"

https://uloz.to/file/7yfH15NRDwjf/testo … e-nova-ods

Schválně zasílám upravený soubor s databází atd... Udaje jsou v databázy doplňovány podle potřeb majitele, i když teď už by tam mělo být téměř vše, max ještě dopočet ceny, ale to už asi nebude třeba řešit dialogem.

Jinak tedy nevím, dialog i kompletní databáze je stavěna nově upně právě v LOO, abych předešel pádům atd, tak je kompletně vše děláno v LOO, z excelu tam není ani řádek, jelikož byly i jiné vzorce.

Mne tento modul tak nějak funguje, ještě asi bude vhodné vyměnit pola se zadáním datumu narození za pole datumové, aby si hlídalo samo zadání správného formátu (datumu).

Jinak připojované datum do vyhledávacího pole je datum narození, protože to jediné ve spojení se jménem slouží jakoé jedinečný identifikátor. V mé tabulce mám definovanou buňku (text @,dd.mm.yyyy), takže při spojení mi to napíše jméno , a datum.

Pro vyhledávací funkce na načítaní dat pro potřeby oprav atd jsem využil MATCH a INDEX, ty by měli fungovat bez problému a jsou v sešitě .

Jinak databáze jako taková by měla ve chvíli kdy dám uložit, seřadit celou tabulku dle abecedy, na to funce setrid, zatím není nastavena, jelikož přibývaly pole.

Současný dialog hlídá i pokud nejsou zadána důležitá data, která se použijí pro vyplňování.

Ohledně smlouvy atd, políčka se budou definovat dle typu dokladu, to by neměl být problém, ale tohle jsou poměrně citlivá data, která nechci posílát přímo, jsou to smlouvy o ubytování, hlášení pro cizineckou, pro uřady, ČSU atd... Ale de facto na všech těchto papírech jsou třeba data která jsou v databázi.

jinak databáze jako taková by měla být v budoucnu uzamčena proti vstupu uživatelů, případně uplně skryta.

Možná nemám makro elegantní a moc komplikované, ale pracuji s tím co se učím v průběhu, smile

Zkuste se podívat na tento soubor a uvidíte, ale jsou mi divné pády, pracuji s ním a zatím nepadl... teda pokud nemám zrovna nějaký nesmysl v makru s proměnými. Ale jak říkám, komplaet vše je stavěno a psáno nově jen v LOO.

Děkuji za případné nápady nebo upozornění na chyby.

Offline

#10 15. 5. 2020 15:10:09

kamlan
Člen
Registrace: 15. 9. 2016
Příspěvků: 209

Re: Hodnota combou v dialogu - "VYŘEŠENO"

Jen drobná oprava maker, prohodit řádky 11 a 12, jinak mi to při prvním spuštění (kliknutí na tlačítko Nové zadání) hlásilo nějakou chybu makra.

DialogLibraries.LoadLibrary("Standard") 'nejdřív načíst knihovnu
oDialog1 = CreateUnoDialog(DialogLibraries.Standard.dlg_zkus)

Offline

#11 15. 5. 2020 17:14:22

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 3,126

Re: Hodnota combou v dialogu - "VYŘEŠENO"

tanner5 napsal(a)

.....Ohledně smlouvy atd, políčka se budou definovat dle typu dokladu, to by neměl být problém, ale tohle jsou poměrně citlivá data, která nechci posílat přímo, jsou to smlouvy o ubytování, hlášení pro cizineckou, pro úřady, ČSU atd... Ale de facto na všech těchto papírech jsou třeba data která jsou v databázi.

jinak databáze jako taková by měla být v budoucnu uzamčena proti vstupu uživatelů, případně úplně skryta.

     Ano formuláře pro státní správu jsou dané, ale jsou to xml formuláře, které je možné krmit přímo z Calcu. Tohle by neměl být problém i když každý formulář je jiný a nejdříve se musí správně naparsovat - a pak to můžete posílat epodatelnou. Pokud budete mít nějaké nestandardní formuláře - pro smlouvy a podobně tak to už asi umíte. Pouštím to ze zřetele.


     Vlastní zasbezpečení databáze je myslím podmínkou smluvních vztahů, takže nestačí jen slíbit. Někdo se může ptát a kontrolovat jak je to u Vás zajištěno. O víkendu bych měl mít volnější ruce a tak možná začnu s úplně novým formulářem. Vybavím to šifrováním pro datum narození které bude zavedeno jako to druhé ID - tuším poslední sloupec Id_osoba. Bude to buď na 6, 7, nebo 8 písmen a nikdo v tom datum nepozná. To se přilepí ke jménu v prvním sloupci - žádná starost o formát.


.....Zkuste se podívat na tento soubor a uvidíte, ale jsou mi divné pády, pracuji s ním a zatím nepadl... tedy pokud nemám zrovna nějaký nesmysl v makru s proměnnými. Ale jak říkám, komplet vše je stavěno a psáno nově jen v LOO.

     Tohle ani náhodou. Přepsat formulář tohoto rozsahu podle vzoru není práce na hodinu pro někoho kdo to umí. Povím proč to není pravda. Jedná se o nezaměnitelné znaky :


1) Ve Vašem dialogu je pouze písmo Calibri které používá Microsoft už léta, ale LO s načtením tohoto fontu mělo ještě před rokem potíže. Teď už snad potíže nejsou, nebo jen málo kdy se to projeví. Ale dobře by to vysvětlovalo proč padá dialog když mu dám nové prvky z LO.


2) Ovládací prvky v dialogu mají jen dvě karty - to jsem už uváděl - v novějším LO už jsou dlouho prvky se třemi kartami. Takže to co posíláte není postaveno na bázi LO - je to pořád ten stejný dialog od Microsoftu. Jen jsem si to stáhl a hned šel na jisto. Všimnul jsem si, že tam je pozměněno několik vnitřních názvů (podle kterých se prvek volá) - ale ne o moc. Většinou jsou tato jména o něco delší nežli byla v tom původním vzoru.


3) Celý problém s těmi OptionButtony spočívá v tom že jsou spřažené do přepínače a nemají možnost navolit trojstav. Logicky u trojstavu vyřazovat skupiny "čógrů" dost dobře nejde.
     (Ačkoliv v zadávacím dialogu jsou místo 2 OptionButtonů dva CheckBoxy které mají možnost trojího stavu - skutečná volba jen 2 stavy, a spřažené viditelně nejsou. Přes to zlobí také, za co možná může právě trojstav, nebo nefunkční spřažení.)
     Za pádem dialogu jsou skutečně ty dva OptionButtony. Možná je problém to přepsat v současných MSO protože tyto nejsou moc kompatibilní se svými staršími sourozenci. Stejně bych navrhl místo "čógr" přepínačů jeden list box kde by mohly být volby velice rozmanité. Nejen jeden, dva, či více pokojů, ale také s výhledem na moře, do lesa nebo do .....


     Takže skutečně jde pořád o stejný dialog spatlaný někdy před desítkou let - možná také z dílny pana Pavla Lasáka jako ten kalendářový plánovač. Ne nechci Vás kritizovat - spíš upozorňuji že se asi šíleně snažíte aby to bylo co nejdříve. To není dobré. Věřte mi že to po Vás pak někdo možná převezme a bude si muset projít stejnou kalvárií. Vás asi nemine odměna ve formě nějakého málo lichotivého přívlastku. Z dočasných řešení se často stávají řešení na "furt" (jak asi víte to je jednotka dočasnosti a podle všeho trvá nejméně 30 let).
     Já jenom proto abych ověřil funkčnost zamykám kódy které mají nehezké uspořádání a jsou často na pomalých makrech. Teprve po ověření doplňuji "zrychlení" a další věci kterým se říká obecně "ladění". Když totiž pustím "testovací verzi" s viditelným kódem - poptávající často přestane komunikovat a spokojí se s tím co dostal hlavně že to teď chodí. někdy mám důvod i jiný, ale to je málo kdy.


Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#12 15. 5. 2020 20:19:22

tanner5
Člen
Registrace: 18. 4. 2020
Příspěvků: 28

Re: Hodnota combou v dialogu - "VYŘEŠENO"

Tak já nevím, tohle je komplet můj výtvor a přímo v LO, zkoušel jsem vytvořit opt i check box a mám tam jen 2 karty...

jinak calibri je muj oblíbený font, takže jej využívám hodně...

jinak formulářové prvky jako takové, pokud je zadám v sešitě mají 3 karty, ale v dialogu ne.

Jinak Dialog je navržený dle určité předlohy jak by měl cca vypadat, jedná se o podobnost s recepčním software.. a snadné naučení osazenstva.
Jinak co se týče datumu a dat, GDPR je tady pořešené a jelikož pracujeme s recepčním software, z kterého čerpám data do databáze tak je to v pohodě.

Jinak v comboxu je třeba aby se zobrazovalo jmeno a datum narození, podle toho je možné identifikovat klienta a na stejném principu nám funguje i recepční soft.

jinak smlouvy a formuláře není problém, tam si již data a buňky nadefinovat dokáži.

Akorat jak jsem psal, ještě budu muset vyměnit pole datum narození za objekt s datumem, aby pokud není zadáno datum aby data nezapsal či nahlásil nesprávný formát.

A jinak dialog jako takový vznikl před týdnem a od té doby si s ním hraji, upravuji, testuji a podobně

Offline

#13 19. 5. 2020 10:43:40

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 3,126

Re: Hodnota combou v dialogu - "VYŘEŠENO"

Tady je návrh který zdaleka není "dobrý" testovací databáze v2.     Normálně bych to zamknul, ale jsem úplně vyšťavenej z probému formátů buněk databáze > formát prvku formuláře > zpět původní buňka databáze.
     Když se mi daří uložit správně hodnotu z dialogu do databáze, tak se mi to nedaří opačně načíst správně do dialogu. Tohle mne skutečně dává zabrat. Musím vymyslet jak to udělat správně. Když by to šlo vše do textu tak by to bylo optimální, ale není to správné. Datum by mělo mít formát datum.


     Vím že je to jen vzor a nikdo to přímo bez úprav asi používat nebude. Tak to zatím odkládám. Jenom předělávka formuláře úprav mi sežrala sobotu a ještě jsem to mnohokrát upravoval na různých místech.
     Nemám vůbec chuť něco vysvětlovat pomocí nápovědy. Takže něco z toho asi bude čas od času někdo používat. proto uvádím, že je to na pomalých makrech (například pro testy 100 otázek by to asi nestačilo) a celkem jsem sledoval aby se daly odlišit makra patřící určité funkci. Tím vzniká možnost opatrně odbourat nějakou funkcionalitu. proto je tam dost kódu navíc aj.


Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#14 3. 6. 2020 22:25:15

tanner5
Člen
Registrace: 18. 4. 2020
Příspěvků: 28

Re: Hodnota combou v dialogu - "VYŘEŠENO"

Děkuji, některé věci jsem využil a využiji, spíše je to takové nakopnutí co a jak smile

Offline

Zápatí