Zdravím všechny, prosím o radu. O trošku zvláštní radu nebo spíš úvahu. Při zpracování různých projektů samozřejmě pro výpočty používám Calc, žádné velké výpočty, násobení, dělení, sčítání apod. zadaných vstupních hodnot. Výstupní hodnota uvedená v buňce s vypočítaným vzorcem však pro jednoho státního úředníka není věrohodná a chce po mě, abych doložil výpočet. Trošku mě to vrací jaksi zpátky do pravěku, kdy jsem vše počítal na papíře.
Uvedu příklad: v buňce A1 je hodnota 2, v buňce B1 je hodnota 3, v buňce C1 je vzorec =A1+B1, tedy výsledek 5.
A teď ten úředník říká, že mi nevěří, že ta hodnota 5 je skutečný výpočet A1+B1.
Vzorce jsou přitom součástí stejných technických norem ČSN, které mám já i on k dispozici (on kontroluje moji práci).
Napadá Vás něco, čím bych mu dokázal, nebo ukázal, že nelžu? Nějaký výpis vzorce? Je na to nějaká funkce?
Vím je to nestandartní, pravděpodobně se jedná o staršího člověka s digitronovou kalkulačkou, ale jsem bohužel v pozici, kdy státní úředník je nademnou Bůh.
Děkuju za Vaše nápady. Trambus
EDIT: v podstatě něco jako poskytuje MathCAD, jestli má někdo zkušenost, ale předělávat celé svoje know-how do MathCADu se mi opravdu zatím nechce
Editoval Trambus (28. 11. 2019 20:27:27)