Mám databázový rozmulář s makry. Na formuláři je tlačítko a makrem ovládám text zobrazený na tlačítku. Příkaz vypadá takto:
ThisComponent.Drawpage.Forms.getByName("Form1").Button1.Label = "ABCD"
a způsobí, že příslušnému tlačítku "Button1" na formuláři "Form1" se změní zobrazený text na ABCD. Vše funguje jak má. Pokud ale chci stejným postupem změnit nějakou jinou vlastnost (např. šířku tlačítka) a napíšu obdobný příkaz:
ThisComponent.Drawpage.Forms.getByName("Form1").Button1.Width = 5
dostanu chybovou hlašku:
BASIC runtime error.
Property or method not found:Width
Ukázku s chybou Width jsem zvolil záměrně, protože Label i Width se vyskytují v editačním formuláři prvku a předpokládal jsem, že tak, jak jsou označené, tak se také interně volají (Label ano, Width bohužel ne). Ve skutečnosti ale nechci měnit ani Label, ani Width, ale barvu tlačítka, která je v editačním formuláři označená jako Background color, Zde jsem zkoušel .....("Form1").Button1.bgcolor.... a jiné podobné varianty, ale vše neúspěšně.
Možnosti jsou dvě: Buďto lze programově měnit pouze některé vlastnosti prvků formuláře (a s tím nic nenadělám), nebo je chyba v zápisu a klíčové slovo Width neexistuje (obdobně bgcolor atd) ale správně tam patří nějaké jiné klíčové slovo. ??? jaké ???
Kde lze seznam těchto příkazů najít ?
Díky za radu
Editoval hdplot (8. 11. 2019 13:48:12)