Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 15. 4. 2019 15:23:55

jbr
Člen
Registrace: 5. 10. 2017
Příspěvků: 4

Barva komentáře

Lze nějak měnit barvu komentářů pro stejného uživatele?

Offline

#2 15. 4. 2019 17:54:13

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 3,435

Re: Barva komentáře

Bohužel. Lze měnit jenom písmo (barva, typ ap.). Nápověda uvádí toto :

Nápověda napsal(a)

Vkládání komentářů

Ve Writeru vloží příkaz Vložit - Komentář nebo klávesová zkratka Ctrl+Alt+C na pozici kurzoru ukotvení komentáře. Na okraji stránky je pak zobrazeno pole komentáře, do kterého můžete zadat svůj komentář. Ukotvení a k němu příslušející pole jsou propojeny odkazovou čarou. Pokud je vybrána oblast textu, komentář se připojí k této oblasti.
..........................................
Ve spodní části pole komentáře se zobrazuje jméno autora a datum a čas vytvoření komentáře.

Komentáře různých autorů se zobrazují různými barvami. V Nástroje - Možnosti - LibreOffice - Uživatelské údaje můžete zadat své jméno, které se bude zobrazovat jako jméno autora komentáře.

     Bohužel barvy pozadí jsou přižazovány automatem. Takže z běžného rozhraní nelze zvolit ani vlastní barvy pozadí. Vše je napojeno na uživatelské jméno. Tím se zařadí jiný odstín nějaké barvy ale není ani vidět kolik různých barev (uživatelů) může přidávat tak aby měli různé pozadí.


     Takže pokud chcete zadávat různé barvy pro různé uživatele máte možnost pouze u písma. Ale lze mimo jiné provádět komentáře ke komentářům. Lze také dělat poznámky ve formě poznámek pod čarou či vysvětlivek.
     Existují ještě jiné metody. Například pomocí speciálních polí nebo skrytého textu. Jde to udělat tak aby konkrétní uživatel dostal jen své poznámky. Je to trošku složitější ale je to také jedna vhodná cesta.


Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

Zápatí