Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 22. 3. 2019 02:22:06

MichalK
Člen
Registrace: 22. 3. 2019
Příspěvků: 1

Načtení automatických oprav do nové instalace LibreOffice -VYŘEŠENO

Dobrý den, používám v LibreOffice writeru značné množství vlastních automatických oprav. Jak je možné tyto automatické opravy převést do instalace na novém počítači?

Editoval MichalK (22. 3. 2019 15:14:15)

Offline

#2 22. 3. 2019 05:42:16

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 3,435

Re: Načtení automatických oprav do nové instalace LibreOffice -VYŘEŠENO

Opravy by se při běžné přeinstalaci neměly ztratit. Ale čas od času se přesto ztratí záležitosti, u kterých by se to stát nemělo. Existuje složka která obsahuje Vaše vlastní nastavení. Ta se nemaže když je vlastní program jen přeinstalován. Je tam plno nastavení. Například instalovaná rozšíření, Vaše styly, makra, šablony.....
     Přes to doporučuji udělat si zálohy i pro takové případy (nikoliv jen pro instalaci na jiný počítač). Čas od času něco nefunguje jak má a potom to může být velký problém. Doporučuji následující postup :


     Zkopírujte si a uložte před přeinstalováním složku autocor. Najde se snadno. Zavoláte NÁSTROJE > MOŽNOSTI > LIBRE OFFICE > CESTY. V pravé straně dialogu je výpis cest a automatické opravy jsou jako první v seznamu.
     Cestu si pečlivě opište a následně se proklikejte až do složky. Soubor ve složce si vykopírujte do svých záloh. Podobně je to se všemi ostatními "cestami".


POZNÁMKA:
1. - Tento postup doporučuji zejména pro případy kdy záměrně hodláte smazat ostatní nastavení ve kterých se vyskytuje něco, čeho se nemůžete zbavit. Následně po záloze je možné smazat celou složku LIBRE OFFICE. Nic se nestane a program si vytvoří novou - nyní už bez individuálních nastavení. Pokud by to zlobilo (zatím jsem nic podobného nezjistil), tak po smazání zadáte "opravit" v možnosti kterou nabízí instalační balíček.


2. - Pokud se pokusíte uložený soubor otevřít, nejspíš se Vám to nepodaří. Tyto soubory jsou totiž "zazipované" - vypadá to jako by byly zašifrované. Například vlastní opravy dodané s instalací jsou jinde. Proto je složka kterou uvádím "postradatelná". Systém ji volá až když ji potřebuje.

Editoval neutr (22. 3. 2019 05:49:21)


Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

Zápatí