Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 3. 7. 2009 07:28:18

bohemian
Člen
Registrace: 3. 7. 2009
Příspěvků: 1

čeština

Ahoj,
mám instalovanou anglickou verzi 3.1 (nečekal jsem na českou). Jde ji teďka nějak jednoduše počeštit ? Nebo musím odinstalovat a nainstalovat českou ?
Dík.

Offline

#2 3. 7. 2009 08:10:27

Plastique
Starám se o firemní weby na WordPressu
Místo Opava
Registrace: 9. 10. 2004
Příspěvků: 176
Web

Re: čeština

Jazykovým balíčkem, např. pro Windows je tady:

ftp://ftp.openoffice.cz/3.1.0/Windows-f … ack_cs.exe


Správa WordPress webů: https://udrzbawebu.cz

Offline

#3 7. 11. 2009 00:51:11

VOV
Člen
Registrace: 10. 3. 2009
Příspěvků: 13

Re: čeština

Prosím, poraďte, kde stáhnout lokalizační balíček pro OO 3.1 (jde mi o české menu, český slovník již mám) pro Ubuntu. Děkuji. :-)

Offline

#4 7. 11. 2009 14:09:19

Ondra.kl
Člen
Registrace: 30. 9. 2008
Příspěvků: 933

Re: čeština

V (českém) ubunut je OOo v čestině. Resp. lokalizace se dá stáhnout a nainstalovat v synapticu. S čím přesně máte problém?

Offline

#5 8. 11. 2009 00:28:05

VOV
Člen
Registrace: 10. 3. 2009
Příspěvků: 13

Re: čeština

Ondra.kl napsal(a)

V (českém) ubunut je OOo v čestině. Resp. lokalizace se dá stáhnout a nainstalovat v synapticu. S čím přesně máte problém?

Teď jsem si upgradoval Ubuntu z 9.04 na 9.10 a zjistil jsem, že tam mám OOo 3.1.1 v anglické lokaci. Sice AJ rozumím, ale moje AJ není nejlepší a tak bych měl radši menu časké než anglické. :-)

Offline

#6 8. 11. 2009 14:10:27

Ondra.kl
Člen
Registrace: 30. 9. 2008
Příspěvků: 933

Re: čeština

Zkontrolujte (v synapticu)zda máte nainstalovány tyto balíky:
language-pack-cs-base
language-pack-gnome-cs-base
myspell-cs-cz
openoffice.org-help-cs
openoffice.org-l10n-cs
openoffice.org-thesaurus-cs

... jinak by tenhle dotaz měl být spíše směřován na ubuntu.cz

Offline

#7 8. 11. 2009 16:20:51

VOV
Člen
Registrace: 10. 3. 2009
Příspěvků: 13

Re: čeština

Kontrola v synapticu proběhla takto:
* language-pack-cs-base -> je nainstalován (políčko stavu v synapticu je zelené)
* language-pack-gnome-cs-base -> je nainstalován (políčko stavu v synapticu je zelené)
* myspell-cs-cz -> je nainstalován (políčko stavu v synapticu je zelené)
* openoffice.org-help-cs -> mám, ale není nainstalován (políčko stavu v synapticu je bílé)
* openoffice.org-l10n-cs -> mám, ale není nainstalován (políčko stavu v synapticu je bílé)
* openoffice.org-thesaurus-cs -> je nainstalován (políčko stavu v synapticu je zelené)

Předpokládám, že je třeba tyto dva balíčky (openoffice.org-help-cs
openoffice.org-l10n-cs) dodatečně nainstalovat. Je to tak, že?

Druhý problém, který je mimo rozsah tohoto fóra, je proč se během upgrade nenainstalovaly automaticky. Zeptám se na fóru Ubuntu. :-)

Offline

#8 12. 11. 2009 10:55:11

Christof
Člen
Registrace: 9. 10. 2004
Příspěvků: 60

Re: čeština

ano, ty jsou potřeba nainstalovat

Offline

#9 13. 11. 2009 00:30:47

VOV
Člen
Registrace: 10. 3. 2009
Příspěvků: 13

Re: čeština

Díky za odpověď, zítra, resp. dnes večer se na to podívám a dám vědět. :-) Teď už musím spát.

Offline

#10 13. 11. 2009 21:25:56

VOV
Člen
Registrace: 10. 3. 2009
Příspěvků: 13

Re: čeština

Tak díky moc, pomohlo to. :-)

Offline

#11 12. 2. 2010 17:23:01

Remis
Člen
Registrace: 21. 5. 2008
Příspěvků: 3

Re: čeština

Dobrý den, instaloval jsem OO 3.1.1. na Windows 7 Home. Předtím jsem používal Windows, XP Home, a program fungoval bez sebemenšího problému a za ta léta jsem si na něj zvykl.
Ve Windows 7 funguje všechno kromě toho, že při pravopisné kontrole chyb nelze uložit neznámé slovo. Tlačítko tam sice je ale nelze jej zmáčkonout a vybrat slovník, do kterého se má slovo uložit.
Mám doma ještě NB Acer s předinstalovanými Windows 7, kde po instalaci O.O. 3.1.1. vše funguje k úplné spokojenosti. V čem může být chyba?


S pozdravem - přeji překrásný víkend - Remis

Offline

#12 12. 2. 2010 20:16:20

Roman Toman
Člen
Registrace: 19. 7. 2008
Příspěvků: 297

Re: čeština

Remis napsal(a)

Dobrý den, instaloval jsem OO 3.1.1. na Windows 7 Home. Předtím jsem používal Windows, XP Home, a program fungoval bez sebemenšího problému a za ta léta jsem si na něj zvykl.
Ve Windows 7 funguje všechno kromě toho, že při pravopisné kontrole chyb nelze uložit neznámé slovo. Tlačítko tam sice je ale nelze jej zmáčkonout a vybrat slovník, do kterého se má slovo uložit.
Mám doma ještě NB Acer s předinstalovanými Windows 7, kde po instalaci O.O. 3.1.1. vše funguje k úplné spokojenosti. V čem může být chyba?


S pozdravem - přeji překrásný víkend - Remis

Ako na nefunkčné slovníky

Návod je písaný síce pre OS WXP, ale bude fungovať aj pre Win7. Jediné čo sa zmenilo je adresárová štruktúra vo Win7. Treba vyhľadať adresáre uvedené v tomto návode a postupovať podľa neho. Užívateľské adresáre budú pravdepodobne (určite) skryté.

Editoval Roman Toman (12. 2. 2010 20:17:02)


Win 10 PRO 64, LibreOffice

Pokiaľ to vyriešilo váš problém označte prosím svoj príspevok ako VYRIEŠENÝ.
Ako označiť vyriešenú tému

Offline

#13 14. 2. 2010 15:09:31

Remis
Člen
Registrace: 21. 5. 2008
Příspěvků: 3

Re: čeština

Děkuji za odpověď, návod pomohl a vše funguje.
Proč však v O.O. 3.2 chybí řecká abeceda? Jak ji tam lze dokopírovat?
S pozrdavem

remis

Offline

#14 14. 2. 2010 20:35:41

Plastique
Starám se o firemní weby na WordPressu
Místo Opava
Registrace: 9. 10. 2004
Příspěvků: 176
Web

Re: čeština

Můžete prosím na každý dotaz založit jedno vlákno?  Mícháte tady nesouvisející věci. Děkuji.


Správa WordPress webů: https://udrzbawebu.cz

Offline

Zápatí