Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 12. 11. 2018 15:12:40

petrps
Člen
Registrace: 12. 11. 2018
Příspěvků: 4

Vyber bunek - tisk a export

Zdravim, nevim od ktere verze, ale libreoffice calc  verze 6.1.2.1 i 6.1.3.2 se chova jinak nez driv pri vyberu bunek pro tisk nebo export do pdf. Pokud oznacim par bunek, kde nejaka je treba na prvni strane a nejaka je na nasledujici strane a zvolim v tisku nebo exportu "vybrane bunky" dojde k exportu nebo tisku jen bunek z prvni strany, presto, ze je na strance mista hodne. Diky za napady co delam spatne, zkouseno na ruznych PC.

Offline

#2 12. 11. 2018 22:32:34

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,954

Re: Vyber bunek - tisk a export

Tady si musíte uvědomit, že na každém listu se aktivuje samostatně oblast tisku. To co popisujete by mělo být řešeno na pomocném listu, kde sloučíte buňky z různých listů.



     Myslím že i když máte pravdu s tím, že se LO chová dost divně, tak toto bylo vždy podobné, pouze se asi dalo či muselo navolit zda tisk všech nebo jen některých listů (oblastí tisku) s potlačením prázdných stran. Většina lidí používá k tisku aktivní výběr.
     I aktivní výběr lze udělůat na více místech stejného, nebo jiného listu, ale to si pak mašina udělá jak se jí to hodí. Nejlepší je udělat pomocný list ve kterém uspořádáte potřeby tisku podle představy - můžete naplánovat rozvržení ap. pomocí tiskové oblasti.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#3 13. 11. 2018 08:57:15

petrps
Člen
Registrace: 12. 11. 2018
Příspěvků: 4

Re: Vyber bunek - tisk a export

Zdravim,
diky za reakci na muj dotaz, mozna jsem se spatne vyjadril, nejde o vyber bunek z ruznych listu , ale z jednoho, na prelomu stranky, k cemu by pak byla moznost vyberu bunek, kdyz se stejne vytisknou jen bunky z prvni strany vyberu, prikladam jednoduchou tabulku kde jsou vybrane  bunky na prelomu stranky v liste 1 s nahledem tisku ve kterem je videt, ze se budou tisknout jen horni. Stejne se to chova i pri exportu.  https://uloz.to/!nojjTqVg975T/lo-jpg . Jasne, ze resenim je to nahazet do noveho listu, ale v pripade tisku nebo exportu urcitych bunek z listu, je to zbytecne zdlouhave.

Offline

#4 13. 11. 2018 18:19:53

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,954

Re: Vyber bunek - tisk a export

petrps napsal(a)

Zdravim,..., nejde o vyber bunek z ruznych listu , ale z jednoho, na prelomu stranky,
- k cemu by pak byla moznost vyberu bunek, kdyz se stejne vytisknou jen bunky z prvni strany vyberu, prikladam jednoduchou tabulku kde jsou vybrane
- bunky na prelomu stranky v liste 1 s nahledem tisku ve kterem je videt, ze se budou tisknout jen horni.

Stejne se to chova i pri exportu.  https://uloz.to/!nojjTqVg975T/lo-jpg .

Jasne, ze resenim je to nahazet do noveho listu, ale v pripade tisku nebo exportu urcitych bunek z listu, je to zbytecne zdlouhave.

     Celkem nechápu čemu říkáte na prelomu stranky. Dovedu si představit pod takovým popisem různé záležitosti viz obrázky Zalomení?. Mimo toho se dá ještě uvažovat o ZOBRAZIT > UKOTVIT ŘÁDKY A SLOUPCE, nebo podobně ZOBRAZIT > ROZDĚLIT OKNO.


     Prosím upřesněte. Buňkám je možné zakázat / povolit tisk jednotlivě ale implicitně nic zakázáno není. Jednoduše prosím lépe popište co máte na mysli zejména tím Přelomem stránky.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#5 14. 11. 2018 08:30:32

petrps
Člen
Registrace: 12. 11. 2018
Příspěvků: 4

Re: Vyber bunek - tisk a export

Diky za reakci , uznavam "prelom stanky" byl spatne zvoleny vyraz, mel popisovat, misto kde konci jedna strana a zacina druuha.
Uvedu jednoduchy priklad : v listu jedna napriklad ve slopci B vyplnim tolik radku aby pri nahledu tisku dokument obsahoval aspon 2 strany, udelam vyber bunek ve sloupci B, kde cast je na strane 1 a cast na strane 2 (staci 2 bunky  pod sebou kazda z jine strany) a pri volbe exportu nebo tisku (volba vybrane bunky) , se vyexportuji nebo vytisknou jen bunky z prvni strany. Stejne se to chova ve W7 i W10.

Offline

#6 14. 11. 2018 21:22:20

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,954

Re: Vyber bunek - tisk a export

Třeba takto Postup pro tisk (shodný s exportem např. do PDF).
    Nevím jestli Vám to bude dostačující a tak jen zkratkou jak jsem to udělal já:

A : - Postavil jsem vybarvené plochy do calcu.
B : - Následně jsem zavolal FORMÁT > OBLAST TISKU > AKTIVACE vybrané první oblasti (jinak zrušit původní která tam může být)
C : - Další oblasti jsem vybral a přidával volbou FORMÁT > OBLAST TISKU > přidat


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#7 14. 11. 2018 22:17:55

petrps
Člen
Registrace: 12. 11. 2018
Příspěvků: 4

Re: Vyber bunek - tisk a export

Diky za dalsi zpusob jak to vyresit. Mozna jsem to na zacatku spatne popsal, nehledam zpusob jak to obejit, tech je hodne, neni mi spis jasne, proc neco co driv slo bez problemu je najednou jinak. Zkousel jsem to ted na starsim stroji s verzi LO 5.0.4.2 a tam se to chova tak jak ma,takze vyberu dve bunky (i kdyz jsou kazda na jine strane) a dam tisk a jsou tam, v novych vezrich to tak neni. Co se tyce formatu oblasti tisku, zadna oblast definovana tam neni, stane se to v jakemkoliv i nove vytvorenem dokumentu. Kdyz si vytvorite dokument podle navodu co jsem psal vyse  a zkusite v tisku vyber bunek stane se Vam to take, nebo to je jen chyba na mych PC ?

Offline

#8 5. 12. 2018 19:00:22

raal
Člen
Registrace: 14. 1. 2012
Příspěvků: 4

Re: Vyber bunek - tisk a export

Offline

Zápatí