Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 10. 6. 2009 18:22:22

huh
Člen
Registrace: 10. 6. 2009
Příspěvků: 3

Slovník je již plný.

Openoffice mi začal při pokusu o přidání nového slova do slovníku standard psát Slovník je již plný.
dvvhioindc5k97kcqn0o.jpg
Nikdy předtím se mi to nestalo je zde nějaké omezení velikosti slovníku? Používám OO v. 2.3. a Win 2000.

Offline

#2 11. 6. 2009 05:29:04

j-pastierik
Člen
Registrace: 15. 11. 2004
Příspěvků: 761

Re: Slovník je již plný.

Obmedzenie veľkosti používateľských je od počiatkov OO.o (64 kb), iba ste sa s tým doteraz ešte nestretli. Musíte si vytvoriť slovník ďalší a slová pridávať do neho.

Offline

#3 11. 6. 2009 06:16:19

huh
Člen
Registrace: 10. 6. 2009
Příspěvků: 3

Re: Slovník je již plný.

Aha. No jestli se jedná o slovník v cestě Documents and Settings\uzivatel\Data aplikací\OpenOffice.org2\user\wordbook\standard.dic což teda předpokládám když ukladam do "standard" tak ten má 20 964 bajtů. Mělo by se tam ještě něco vlézt. Nebo se k tomu počítá ještě něco co pak dá s tím souborem 64kb?

Editoval huh (11. 6. 2009 06:16:57)

Offline

#4 11. 6. 2009 07:25:03

Zvedavec
Člen
Registrace: 8. 11. 2004
Příspěvků: 479

Re: Slovník je již plný.

hlavne si ujasnete, jesti je teda v b nebo B

Editoval Zvedavec (11. 6. 2009 07:25:12)


LO většinou poslední verze, na W7 prof. 32b/64b

Offline

#5 11. 6. 2009 08:18:04

huh
Člen
Registrace: 10. 6. 2009
Příspěvků: 3

Re: Slovník je již plný.

Překopíroval jsem to tak jak to píše Windows takže samozřejmě 20 964 bajtů je 20,964 kB což je 167,712 kb. To je víc než zmiňovaných 64 kb. Nicméně jsem se dočetl ještě o omezení na 2000 slov. To bude asi ono ještě to ověřím.

Offline

#6 11. 6. 2009 10:19:58

redakce
správce webu
Místo Opava
Registrace: 15. 9. 2008
Příspěvků: 288
Web

Re: Slovník je již plný.

Bity se používají pro rychlost, ne pro označení velikosti na disku, to bychom se upočítali - proto je zavedeno bajt = osm bitů atd. takže bylo myšleno 64 kB. Aspoň jsem o tom přesvědčený, doklad po ruce nemám.


Vlastimil Ott
správce webu, redakce

Offline

#7 12. 6. 2009 04:42:29

j-pastierik
Člen
Registrace: 15. 11. 2004
Příspěvků: 761

Re: Slovník je již plný.

Ospravedlňujem sa, obmedzenie je na 2000 slov, písal som o tom v článku o makrách pre prácu so slovníkmi (http://www.inet.sk/clanok/6479/makra-v- … rg-12-2008), ale poplietlo sa mi to s obmedzením 64 kB, ktoré sa týka reťazcov.

Editoval j-pastierik (12. 6. 2009 05:00:30)

Offline

#8 12. 6. 2009 05:55:54

Zvedavec
Člen
Registrace: 8. 11. 2004
Příspěvků: 479

Re: Slovník je již plný.

pardon za OT.

redakce napsal(a)

Bity se používají pro rychlost, ne pro označení velikosti na disku, to bychom se upočítali - proto je zavedeno bajt = osm bitů atd.

Tak to neni, i kdyz uznavam, ze to uz nema vliv na zde reseny problem, to jen pro poradek :-)


LO většinou poslední verze, na W7 prof. 32b/64b

Offline

#9 3. 12. 2014 07:02:37

khushfehmi045
Člen
Registrace: 3. 12. 2014
Příspěvků: 1

Re: Slovník je již plný.

To je víc než zmiňovaných 64 kb. Nicméně jsem se dočetl ještě o omezení na 2000 slov. To bude asi ono ještě to ověřím.
http://www.pass-4sure.us/

Editoval khushfehmi045 (3. 12. 2014 07:03:13)

Offline

Zápatí