Acronis
Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 18. 5. 2009 22:45:36

Zajca
Člen
Registrace: 26. 3. 2008
Příspěvků: 3

nějaké vadné čísla

Zdravím má celkem už pro mě nervy drásající problém s calcem.
dělám malou evidenci (původně jsem to chtěl dělat v basu,ale nevím jak tam ty data naimportovat)
evidence byla původně v dosovém programu.
NO a problém:
mám nějaké ceny položek

4934.00
15640.00
30089.00

a chtěl bych udělat sumu, no ale ta furt vychází 0, původně sem myslel,že jsou buňky znakem,ale když se podívám na formát buňky tak je tam číslo. to by nebylo celé s buňkami nejde vůbec pracovat (myslím přidat desetiné místa, převést na měnu apd..)

ukázka souboru (leteckaposta)

zkoušel jsem fcí. SUBSTITUTE nahradit tečku čárkou, ale to taky nefunguje.

Offline

#2 19. 5. 2009 05:23:27

j-pastierik
Člen
Registrace: 15. 11. 2004
Příspěvků: 761

Re: nějaké vadné čísla

Pozrel som sa na ukážku súboru - stačí zameniť desatinnú bodku za čiarku a všetko Vám bude fungovať - funkcia SUM, formátovanie... Údaje s bodkou OO.o považuje za dátum a OO.o ich nepreviedol do dátumového formátuje iba preto, lebo sú veľké (preto ich ani nesčítal).

Editoval j-pastierik (19. 5. 2009 05:24:52)

Offline

#3 19. 5. 2009 08:57:22

Zajca
Člen
Registrace: 26. 3. 2008
Příspěvků: 3

Re: nějaké vadné čísla

j-pastierik napsal(a)

Pozrel som sa na ukážku súboru - stačí zameniť desatinnú bodku za čiarku a všetko Vám bude fungovať - funkcia SUM, formátovanie... Údaje s bodkou OO.o považuje za dátum a OO.o ich nepreviedol do dátumového formátuje iba preto, lebo sú veľké (preto ich ani nesčítal).

a půjde to nějak automaticky?? protože přepisovat v skoro 300 záznamech ručně tečku na čárku je hnus.

Offline

#4 19. 5. 2009 09:07:41

Ondra.kl
Člen
Registrace: 30. 9. 2008
Příspěvků: 933

Re: nějaké vadné čísla

menu: úpravy - najít a nahradit

najít .
nahradit za ,

pokud máte v listu ještě i jiná data tak si první vyberte oblast na které chcete záměnu provést a v nahrazovacím dialogu si pak ještě klepněte na "více voleb" a zatrhněte "pouze současný výběr"

Offline

#5 19. 5. 2009 09:23:57

Zajca
Člen
Registrace: 26. 3. 2008
Příspěvků: 3

Re: nějaké vadné čísla

Ondra.kl napsal(a)

menu: úpravy - najít a nahradit

najít .
nahradit za ,

pokud máte v listu ještě i jiná data tak si první vyberte oblast na které chcete záměnu provést a v nahrazovacím dialogu si pak ještě klepněte na "více voleb" a zatrhněte "pouze současný výběr"

díky moc už to funguje.
ještě bych měl jeden dotaz. každá věc je rozdělená podle umístění (jedno nebo dvě písmenka v posledním sloupci) jde to něajak udělat abych vybral a vytiskl a udělal SUM z položek jenom v jednom umístění? zkoušel jsem to přes automatický filt ale to je jenom pro oči. (vým že to smrdí databází, ale nemohl jsem to naimportovat do basu)

Offline

#6 19. 5. 2009 10:12:05

redakce
správce webu
Místo Opava
Registrace: 15. 9. 2008
Příspěvků: 288
Web

Re: nějaké vadné čísla

Nápověda: Použití automatického filtru:

Aritmetické funkce berou v potaz i buňky, které nejsou díky Automatickému filtru zobrazeny. Například součet aktuálního sloupce je vypočítán včetně hodnot z odfiltrovaných buněk. Pro sečtení pouze těch buněk, které zůstanou viditelné po použití filtru, slouží funkce SUBTOTAL.


Vlastimil Ott
správce webu, redakce

Offline

#7 19. 5. 2009 20:21:37

Roman Toman
Člen
Registrace: 19. 7. 2008
Příspěvků: 297

Re: nějaké vadné čísla

Možno pomôže riešenie pomocou funkcie "SUMIF".

Upravený ukážkový súbor: ukazka.ods

Editoval Roman Toman (19. 5. 2009 20:26:13)


Win 10 PRO 64, LibreOffice

Pokiaľ to vyriešilo váš problém označte prosím svoj príspevok ako VYRIEŠENÝ.
Ako označiť vyriešenú tému

Offline

#8 20. 5. 2009 19:47:40

starsi
Člen
Registrace: 24. 2. 2009
Příspěvků: 11

Re: nějaké vadné čísla

Preinštaloval som nanovo na mandrivu 2009.1 všetko aj s preformátovaním disku.
V Calku nefunguje správne odkaz na iný zošit ak je aj v tejto bunke je odkaz na iný zošit aj ked v tom prvom to je zobrazené správne.
Správny výsledok má byť: 747 944.81 Sk
=DDE("soffice";"/home/miro/Dokumenty/Fin/Spotreba 2460.ods";"Spotreba.C17") - výsledok je 747Â 944,81 Sk vadí mi tam to Â
='file:///home/miro/Dokumenty/Fin/Spotreba 2460.ods'#$Spotreba.C17 - výsledok je 735 944,81 Sk vadí mi, že výsledok je špatne vypočítaný.
Tento problém sa mi už prejavil aj v druhom odkaze, že dával iné číslo než bolo vypočítané.
='file:///home/miro/Dokumenty/Fin/Spotreba 2460.ods'#$Spotreba.F38 - výsledok je 2874,91 a má byť 2873.49

Editoval starsi (20. 5. 2009 19:48:38)

Offline

Zápatí