Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 23. 2. 2018 06:36:58

jik
Člen
Registrace: 28. 6. 2009
Příspěvků: 43

zvýraznění aktuální buňky

Zdravím,
na OpenSuse Leap 42.3, LO 5.3.5.2 změnil proti předchozím verzím trochu vzhled. Zaniklo jakékoliv zvýraznění aktuální buňky (dříve na ní byl rámeček) - dnes vlastně postavení kurzoru jen 'odhaduji' podle zvýraznění v záhlaví sloupců a řádek. Nenašel jsem, jak to nastavit, ani v nabídce Nastavit, ani v nabídce Nástroje > Možnosti. Nevíte, jak toto znovu zapnout?

Offline

#2 23. 2. 2018 08:02:32

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 3,435

Re: zvýraznění aktuální buňky

Já jsem se s tímto fenoménem také setkal, a sice jak na Ubuntu, tak na Windows. jednalo se ale o dočasný stav když se systém nějak přetížil, nebo zasekl. Prostě z ničeho nic po nějaké operaci zůstaly označené pouze hlavičky sloupců a řádků.
     Většinou se to samo opravilo po vypnutí a restaru LibreOffice. Stávalo se mi to zejména u LibreOffice, ale také jsem to určitě zaznamenal někdy na Apache Open Office. Verze už si nepamatuji, ale řekl bych že se to projevilo možná ve všech které jsem v posledních pár letech používal.


     Je možné že je chyba už v repozitáři, ale doporučil bych spustit znovu instalaci LO - zadat opravit, ale jak se to dělá na OpenSuse nevím. Potom když by to nepomohlo máte jistě možnost stáhnout si nezávislý balíček a ten spustit. Samozřejmě před tím otestovat znovu repozitář jestli to tam není už opraveno.


Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

Zápatí