Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 10. 1. 2018 12:23:56

pisoar
Člen
Registrace: 10. 1. 2018
Příspěvků: 1

Problémy so schránkou v Linuxe

Zdravím.


V Linuxe Mint 17.3 v LibreOffice Writeri mám problém so schránkou, konkrétne s funkciou paste/vložiť.
Keď napríklad skopírujem text z internetového prehliadača, a následne ho chcem prilepiť do dokumentu Writeru, tak v schránke sa nič nenachádza.
Potom, keď text skopírujem v dokumente Writeru, potom Writer zavriem, a následne chcem text zo schránky vložiť napr. do textového dokumentu programu Gedit (textový editor), tak obsah schránky mám prázdny.
Tieto problémy nemám vždy, ale často, všimol som si, že sa vyskytujú aj v Linuxe Mint 18.3, a podľa mňa nesúvisia s operačným systémom, ale ide o závadu programu LibreOffice Writer a najskôr aj celého kancelárskeho balíku.
Preto musím používať nejaký manažér schránky (napr. Clipboard manager).


Pekný deň.

Offline

#2 28. 5. 2018 06:23:27

MilanUhrak
Člen
Registrace: 1. 11. 2005
Příspěvků: 39

Re: Problémy so schránkou v Linuxe

no .. toto není chyba, ale vlastnost.
Zavřením okna programu si tento vyčistí i data vložená do schránky, obejít to lze v prostředí KDE pomocí nástroje "Klipper" ( je instalován/spouštěn automaticky, ani nevím, jestli se dá vypnout ).

S tím textem z prohlížeče to může být různé ... prohlížeč může mít zakázáno kopírování textu ( vyzkoušej zkopírovaný text vložit jinam - do nějakého textového editoru jako Kate ( KDE) nebo mousepad (GNOME) ..   Dále může být problém, že text je v rámci, přenese se jen jeho odkaz, ale writer ho nemůže otevřít, protože přístup k rámci je až po přihlášení ( typicky obrázky z e-mailu na seznam.cz )..

Nebo zkusit vložit text přes "vložit jako" "ctrl shift V"

Editoval MilanUhrak (28. 5. 2018 06:27:07)

Offline

Zápatí