Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 7. 11. 2017 12:01:10

Sevrin
Člen
Registrace: 7. 11. 2017
Příspěvků: 4

Automatické ukladanie a ochrana buniek

Zdravím, hľadal som to tu, nenašiel, ale možno sa to už riešilo.

Mám problém v Calc (OpenOffice 4.1.2)

Opis:

Vytvoril som si v Calc pár listov - ide o cenník pre VO. Nastavil som to tak, že zákazníci môžu upravovať iba tie bunky, do ktorých píšu počty objednaných kusov, ostatné bunky sú zamknuté, chránené proti zápisu.

A teraz nastane situácia - zákazník otvorí dokument, vypĺňa si počty kusov a v tom sa dokument chce automaticky uložiť. Vtedy vyhodí toto okno:

34etc9l.jpg

Dá sa kliknúť na Zrušiť (a takto postupne vyklikať všetky listy), ale stáva sa, že to okno za chvíľu vyskočí znovu. Pri normálnom ukladaní to problém nerobí.

Problém sa dá odstrániť (netestoval som to, ale predpokladám), že ak si zákazník aspoň dočasne zruší automatické ukladanie.

Ďalej predpokladám, že problém bude asi spočívať v tom, že ide o XLS dokument (predpokladám, na základe popisu v chybovom okne, keďže OO chce dokument exportovať), v MS Office by to zrejme problémy robiť nemalo.

Má niekto s týmto skúsenosti a ako by sa dalo zabrániť, aby to okno nevyskakovalo a neotravovalo ľudí, keď si vypĺňajú objednávku?

Offline

#2 7. 11. 2017 12:44:56

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 3,435

Re: Automatické ukladanie a ochrana buniek

Možná jde také o něco jiného píšete "Mám problém v Calc (OpenOffice 4.1.2)". Předpokládám, že jde o Calc Apache OpenOffice (AOO). To by se mělo potvrdit.


      Doporučil bych pracovat v Libre Office (LO) nebo otestovat nejnovější AOO 4.1.4. Já jsem ale u nějnovější verze AOO narazil na problém exportů do PDF a to může také znamenat více chyb nových, nežli opravených.


      Problém nastavení v MSO může mít samostatně problematiku o které ani nebudeme vědět protože jednotlivé verze MSO jsou také málo kompatibilní. Uživatel by Vás musel informovat na jaké verzi MSO, popřípadě kde na to narazil.
      Máte zřejmě pravdu, že to musí nastavit uživatel, ale je otázka zda se to nedá doladit v rámci AOO, respektive LO. V každém případě zřejmě budete odkázán na to co Vám lidé nahlásí.


      Doporučuji upřesnit nebo nejlépe postnout sem vzor k otestování zda a včem (kde) se to dá přizpůsobit. Poměrně dost lidí má možnost otestovat i MSO. Já přímo takovou možnost nemám, ale má ji zeť kam chodím celkem pravidelně o víkendech (pak ale nemohu k LO ani AOO :-(


Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#3 7. 11. 2017 17:34:52

kabi
Člen
Registrace: 1. 6. 2017
Příspěvků: 167

Re: Automatické ukladanie a ochrana buniek

Tato chyba se v AOO 4.1.2 vyskytuje i při pokusu přeuložit soubor se zamčenými buňkami z formátu xls do formátu ods. Nevím, v jakém formátu se ukládají automatické zálohy, ale zřejmě to spolu souvisí. Doporučil bych také, jako neutr, přejít na LibreOffice.

Offline

Zápatí