Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 20. 5. 2017 13:34:56

booo
Člen
Registrace: 31. 3. 2015
Příspěvků: 13

Záhlaví - na každou stránku

Libre Office přímo nenabízí vytvářet pro každou stránku delšího textu odlišný obsah záhlaví. Je snad nějakým postupem toto možné udělat?

Offline

#2 20. 5. 2017 15:12:09

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,527

Re: Záhlaví - na každou stránku

Nevím co přesně myslíte. Lze udělat záhlaví (taktéž zápatí) úplně prázdné. Tam můžete napsat co chcete. Každá stránka bude mít to co tam dáte. Může to být vlastní nadpis - například kapitola a podobně.
     Mám ale pocit že chcete nějak předem nadefinovat více druhů textů - právě jako nadpisy kapitol které se opakují podle obsahu což se nedá předem definovat - ale až po jejich napsání. To se dá udělat různě například vlastními styly, nebo pomocí sekcí (kapitola jako sekce) - zde se pak stránka na konci zalomí a vloží se jiná sekce (kapitola).


     Raději ale popište co opravdu potřebujete udělat.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#3 21. 5. 2017 08:07:04

booo
Člen
Registrace: 31. 3. 2015
Příspěvků: 13

Re: Záhlaví - na každou stránku

Záhlaví zapnuto (další 2 podnabídky nevyplním)
Vždy na další stránku vložím odlišný text do záhlaví. A tímto se nepříjmně změní i záhlaví předchozích stran, předtím vyplněné.
(Ať už pracuji na textu dřív vytvořeném, nebo vytvořím 5 stránek čistých a pak teprv přikážu záhlaví, a pak je vyplňuji)
Možná tuto nesnáz dělá jen můj ntb?
Nyní přeinstalace Verze: 5.3.3.2 - nic nepomohla.

Offline

#4 21. 5. 2017 08:54:02

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,527

Re: Záhlaví - na každou stránku

Chyba je jinde : FORMÁT > STRÁNKA > KARTA ZÁHLAVÍ > odznačit položky STEJNÝ OBSAH NA LEVÝCH I PRAVÝCH STRANÁCH  & STEJNÝ OBSAH NA PRVNÍ STRÁNCE.


     Prostě ty dvě podnabídky nesmí být zaškrtnuté - musí tam být prázdné čtverečky.

Editoval neutr (21. 5. 2017 08:55:22)


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#5 23. 5. 2017 06:07:24

booo
Člen
Registrace: 31. 3. 2015
Příspěvků: 13

Re: Záhlaví - na každou stránku

Tohle vím, různě zkoušeno: "Záhlaví zapnuto (další 2 podnabídky nevyplním)"
Nevadí, jinak vše pracuje.

Offline

#6 23. 5. 2017 06:28:56

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,527

Re: Záhlaví - na každou stránku

Nevím jak to myslíte. Normální nastavení (implicitní) je že ty dvě volby jsou zaškrtnuté a tím pádem je navolené opakování obsahu.


     Podle "Záhlaví zapnuto (další 2 podnabídky nevyplním) z příspěvku #3" nebylo zřejmé zda s nimi něco děláte nebo ne. Nevyplním znamená jako "nechávám je v přednastaveném stavu", nebo u Vás jsou implicitně prázdné - ale o tom pochybuji.
     Pokud by byly volby prázdné neměl byste merit dotazu - jednoduše by Vám to fungovalo. Takže nevím co si myslet o tom posledním příspěvku :


Tohle vím, různě zkoušeno: "Záhlaví zapnuto (další 2 podnabídky nevyplním)"
Nevadí, jinak vše pracuje.


     Je to něco ve smyslu tohle jsem také věděl a testoval - ale nefungovalo, nebo je to příznak že dotaz je vyřešen?


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#7 24. 5. 2017 18:11:39

booo
Člen
Registrace: 31. 3. 2015
Příspěvků: 13

Re: Záhlaví - na každou stránku

Obě políčka "Stejný obsah..." volím prázdné, tedy nevyplněné. Přitom se hotový text záhlaví samočinně mění při vyplňování následujících stránek, což by zřejmě dělat neměl.
Například: Vyplňuji záhlaví od 1. stránky do 4. Potíž: po vyplnění záhlaví 4. stránky objevím, že 2. stránka získala záhlaví ze 4. stránky.
Nevyřešeno, obsluha tří políček je snadná, ale nevede k cíli (na každé stránce mít odlišný text záhlaví).

Offline

#8 25. 5. 2017 07:53:07

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,527

Re: Záhlaví - na každou stránku

Potom je otázka jakou verzi LO používáte a pod jakým OS (operační systém). Já používám LO 5.3.2.2 a chodí mi to. Ještě mne napadá :


     Vyberte text v záhlaví a zavolejte kontextové menu (pod pravým tlačítkem myši). Dole je nabídka upravit styl. Zde se objeví nabídka stylů. Musíte vybrat styl záhlaví a zadejte styl "žádný". Toto překontrolujte po vytvoření první stránky aby se to opakovalo, nebo zkontrolujte jednotlivá existující záhlaví.


     Jinak by to šlo obejít ještě například vložením sekce do normální stránky bez záhlaví. jen by se měl nastavit správně horní okraj aby to jako záhlaví vypadalo. Pak jde jen o to aby tato sekce byla tam kde má být - a měla by být ukotvena správně nahoru ke stránce. Podobně by se to dalo udělat rámcem a i jinak.

Editoval neutr (25. 5. 2017 07:53:43)


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

Zápatí