Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 11. 4. 2017 20:39:39

RadimH
Člen
Registrace: 11. 4. 2017
Příspěvků: 1

Ztracený text

Dobrý den, po otevření uloženého dokumentu se zobrazí pouze nečitelné mřížky. Zkoušel jsem už vše možné a nic nepomáhá, nikde jsem nenalezl, jak z dokumentu vyloudit alespoň nějaký text. Jedná se o diplomovou práci, která byla uložena jak na disku NTB, tak na flash disku a oba tyto soubory mají stejnou vadu.Dokáže někdo pomoci, nebo se máme s prací rozloučit? Děkuji za Váš čas. ZDE odkaz na soubor https://uloz.to/!mbUOB9uNmIWt/dp-1-3-odt

Offline

#2 11. 4. 2017 21:10:18

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 3,435

Re: Ztracený text

Vy tam máte pro stažení heslo!
     Ale tento problém zde není poprvé. Většinou jde o vadu znakové sady, nebo vady po neodborném zásahu. Bohu - žel většinou se oprava nezdaří a já raději doporučím hned začít znovu. Mohu jen upozornit, že jste zřejmě použil kopii textu v jiné znakové sadě. Někdy se stane, že se celý dokument zhroutí do "křížků" ale v hexaeditoru není nic vidět přestože dokument má i velký obsah.
     Je divné, že Vám to udělaly obě kopie - to by mohlo být způsobeno jen nějakou vadou v nějakém pozdějším nastavení Writeru. Asi byste měl zavzpomínat co posledního jste dělal před uložením na flash. Předpokládám, že do té doby (před uložením) to bylo normální.
     Writer normálně funguje na nových souborech? Možná by pomohla nová instalace - nejspíš existuje novější verze LibreOffice. Jaký systém používáte - OS, LO, AOO, verze?


     Data jsou v ODT zazipovaná ale zdrojem je XML UTF-8. Když se přepíše souborovým manažerem koncovka ODT na ZIP, lze to normálně nějakým archivátorem (nejlépe Zip-7 ale fungují i ostatní) rozpakovat. Složku se stejným názvem lze otevřít a tam by měly být soubory různého typu ale zejména XML. Tyto XML lze otevřít zase vhodným textovým editorem nebo XML editorem a měly by být normálně k přečtení. Chyba ale způsobí uložení jiné znakové sady a pak to nelze editorem otevřít.
     Nejhorší případ je ten, že to neotevře ani hexaeditor. Bohužel nevím (a asi ani kolegové) proč se to stává a co tomu předchází. Vir to není, ale binární kopie přijde zřejmě o úvodní sekvence a systém to pak načte jako asijské, nebo jiné znakové sady.


     V každém případě pokusy dělejte jen na kopiích původních záloh - budou zřejmě nepoužitelné. Máte šanci pouze dohledat kódování a pokusit se nastavit správnou znakovou sadu. To se ale na rozpakované kopii už nepodaří ani pomocí rekurzivního postupu zapakování.

Editoval neutr (11. 4. 2017 21:12:58)


Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

Zápatí