Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 25. 2. 2017 09:35:24

tomasLiberec
Člen
Registrace: 25. 2. 2017
Příspěvků: 2

pomalé vkládání textu - VYŘEŠENO

Používám LibreOffice a mám problém ten, že když napíšu napíšu třeba 2 strany textu a chci pak přidat něco na začátek, přepisování nebo mazání strašně dlouho trvá a je značně opožděné. Je to normální? Dost mi to vadí a do jisté míry to dost omezuje použitelnost. Nějaké příkrasy textu (obrázky, formátování) nepoužívám, nevyznám se, jen píšu holý text. Myslím, že když počítač zvládne přehrát a dekódovat video, měl by zvládnout napsat i jednoduchý text. Nemám zapnutou třeba nějakou funkci, která to způsobuje nebo není snad dokonce možné, že mě někdo sleduje? Děkuji za odpověď. Odpověď na svůj dotaz jsem na foru nenašel, přesto se omlouvám, že sem píši, protože se zabývate zde asi vážnějšími problémy.

Editoval tomasLiberec (25. 2. 2017 11:03:56)

Offline

#2 25. 2. 2017 10:37:38

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 3,435

Re: pomalé vkládání textu - VYŘEŠENO

Tomáši asi neumíme posoudit co myslíte tím "dlouho to trvá". Předpokládám že je to v řádech vteřin. To by se dít nemělo, ale příčin může být více.
      Jedná se zejména o to jestli nemáte spuštěný nějaký antivirus nebo podobný typ programu. Dále se jedná o to kolik máte volných HW prostředků. Pokud máte spuštěny úlohy na pozadí rozděluje se přiřazování prostředků. Libre Office ani Apache OpenOffice neumí tz. multitasking (to je v podstatě řízení více úloh - programů naráz).
      Je možné že máte zapnoto sledování změn a paralelní ukládání. To jsou úlohy volitelné ale samy o sobě by to dělat neměly. Jenomže když do toho vleze ještě třeba antivir....


      Když byste byl sledován tak byste to takto nepoznal, ale stačí mít třeba nevhodný antispam, plus jeden nebo více dalších programů na ochranu tak máte o počítač postaráno.


      Ještě existuje jedno nastavení ze kterého můžete mít noční můry. Je to nastavení doby za kterou se práce automaticky ukládá. Zkontrolujte :
NÁSTROJE > NAČÍTÁNÍ > UKLÁDÁNÍ > OBECNÉ > zejména položky pod označením ULOŽIT. Tam je právě čas který když není nastaven na rozumnou hodnotu (implicitně je tam 10 minut) umí udělat bordel. Kdysi jsme tady řešili problém a ukázalo se že čas byl tak krátký že se stále jen ukládalo.
      Je toho asi dost ale musíte vyšetřit například programy spuštěné jako "tray" - tedy pokud máte Windows v klasickém provedení - tak je to pole ikon v pravé straně dole. Stává se často, že když stáhnete nějaký program tak Vám vnutí třeba další antivirus - dělá to rád třeba McAfee a Norton ale je jich určitě více. Pokud máte vlastní záměrně instalovaný třeba Avast tak McAfee ani v tray vidět nemusíte - to až když lištu rozbalíte. Při tom dělají aba programy totéž a současně - na pozadí.

Editoval neutr (25. 2. 2017 10:38:10)


Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#3 25. 2. 2017 11:02:09

tomasLiberec
Člen
Registrace: 25. 2. 2017
Příspěvků: 2

Re: pomalé vkládání textu - VYŘEŠENO

Teď jsem to zkoušel u 30-ti stránek a jde to uspokojivě, spoždění není ani vteřinu, někdy je to ale opravdu nesnesitelné. Procesoru mám asi 5% paměti asi 75% a disk si dělá většinou co chce, tam je teď taky asi méně jak 10%. Automatické ukládání mám po 15-ti minutách. Antivirus mám Windows Defender. Nedává mi ale smysl, že bezplatný software pro chudé by potřeboval nějaký super hardware. Mám slabší notebook kupovaný před 3-mi roky s Win10 s N2920. Programy žádné jiné nepoužívám, maximálně mám spuštěné Chrome, se kterým ale současně s Office nepracuji. Multitask by si podle mě měly řešit Windows samy (ale bohužel tomu nerozumím), přepínat mezi aplikacemi jde normálně. Tohle asi jednoduše nevyřešíme bez nějakého odborného servisu. Psát nějak můžu tak o co vlastně jde. Děkuji za rychlou odpověď. Případ označuji jako vyřešený. T

Offline

Zápatí