Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 18. 1. 2017 12:01:42

kociska
Člen
Registrace: 18. 1. 2017
Příspěvků: 3

změna textu na "křížky"

Ahoj,nejsem moc technický typ a potřebovala bych pomoc...měla jsem napsaný text,ale pak se mi to změnilo v křížky a nejde mi to opravit... měla jsem to průběžně ukládané,ale i tak to nejde vrátit do původního stavu..kdo mi poradí/ pomůže prosím?

Offline

#2 18. 1. 2017 12:45:10

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,528

Re: změna textu na "křížky"

Kocisko musíte napsat v jaké aplikaci se to stalo (Writer, Calc) a jakou verzi a typ balíku používáte (Libre Office, Apache OpenOffice).
     Tento problém nastává když se Vám změní kódování - tedy při změně přednastavené řeči zejména ve Writeru. V Calcu by to mohlo být nějaké formátování buňky a podobně.
     Úplně nejlepší by bylo sem poslat ukázku ve formě souboru ke stažení (například pomocí ulozto.cz). Takhle bychom se často nechápali a padaly by zbytečné dotazy. Když to sem postnete bude to o něčem jiném.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#3 18. 1. 2017 13:09:23

kociska
Člen
Registrace: 18. 1. 2017
Příspěvků: 3

Re: změna textu na "křížky"

bylo to ve Writeru, typ balíku Apache Open Office a pod přiloženým odkazem to najdete...https://uloz.to/!T9uOYnNUmqyC/semestralni-prace-odt
Děkuji za ochotu

Offline

#4 18. 1. 2017 15:47:59

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,528

Re: změna textu na "křížky"

Musíte vydržet. Nevím kolik na to máte času. Já jsem to zkoušel rozebrat a první co mne uhodilo do očí bylo otevření filtru. Tyhle věci bývají velký problém protože se přepíše kódování a Vy to vůbec netušíte. Našel jsem uvnitř binární soubor obsažený také v manifestu, ale komparace proti prázdnému dokumentu nic takového neobsahuje. Osobně si myslím že by mohlo jít o funkci zápisu změn, ale to musím nasimulovat a dohledat co to znamená.
     Nejprve jsem smazal ten binární soubor a odkaz na něj. Po zpětné kompilaci mi to vyhodilu chybu. Takže musím hledat dál. Nebylo to náhodou v nějaké fázi zašifrované? Nebyl základ ve formátu MSO ".doc"? Ale i když by to tak bylo tak by se nic dít nemělo. Co jste dělala naposled před tím nežli to kikslo?

     Nechci Vás strašit ale podobné případy jsme tu řešili vícekrát - bezúspěšně! Dokonce i podobný případ s diplomkou a kluk musel začít od začátku. Ve Vašem případě si asi poradím i když budu asi muset testovat kde co - zejména styly písem. Vy tam máte nějaké exotické typy které asi budu muset přepsat. Zde se dá čekat právě nějaké přepisování implicitní jazykové sady.
     Možná se mi podaří zachránit obsah ale nejspíš přijdu o některé formáty. Věcně bych měl obsah udržet. Přes to mohu zatím poradit jediné : Bez čehokoliv začněte zcela znovu zejména pokud máte málo času.


     Vidím určitý nesoulad viz :

<meta:document-statistic meta:table-count="0" meta:image-count="0" meta:object-count="0" meta:page-count="134" meta:paragraph-count="176" meta:word-count="176" meta:character-count="1751980"/>

Jde o tohle
table-count="0"
image-count="0"
object-count="0"
page-count="134"
paragraph-count="176" (odstavce)
word-count="176"       (slov)
character-count="1751980"   (znaků)
     Odpovídá to přibližně tomu co jsem viděl v souboru "content". Je tam čitelných jen několik řádků a pak tam jsou ty křížky. A tak se musím dostat do toho binárního obsahu protože nikde jinde obsah zřejmě být nemůže.
     Podívejte se jestli nemáte někde soubor obnovy - bude ve stejném adresáři jako tento soubor, ale je tam jako "stín". Pokud tam je - možná se to podaří obnovit ale postupujte opatrně. Nejprve udělejte kopii a pak ji dejte do jiného adresáře. Jinak adresáře (zálohy) máte také v nastavení OpenOffice tak se tam podívejte.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#5 18. 1. 2017 21:05:45

kociska
Člen
Registrace: 18. 1. 2017
Příspěvků: 3

Re: změna textu na "křížky"

Vůbec nerozumím, co všechno jste s tím zkusil,ale děkuju za to... smile Abych odpověděla na otázky: 1) nedělala jsem nic než to kikslo, jen jsem to otevřela, chvilku tam byl text a najednou během vteřinky křížky.. 2) zkoušela jsem úplně všechno, i tu obnovu, ale ta mi taky nepomohla...

Offline

#6 19. 1. 2017 17:12:11

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,528

Re: změna textu na "křížky"

Tak bohužel - nic se mi nepovedlo a došly mi nápady. Snad někdo jiný dokáže zobrazit obsah. Nejprve ukázka co se ukáže v XML editoru. Jsou tam některá podivná písma - jejich původ je zřejmě z MS DOC. Takže pozor na vkládání souborů.
Výpis souboru
Zde by se měl objevit obrázek ale nefunguje to zřejmě kvůli formátu proto odkaz Obrázek ke stažení
     Podívejte se že tam obsah sice je ale přeformátovaný - podle všeho na velikost 20. Klasicky to ukecat pomocí uživatelského přeformátování na "standard" nejde. Je tam sice vidět že jsou stránky zalamovány (podle výpisu) ale prakticky to je jeden plný blok.


     Posílám soubory pro zkušenější. Soubor "Layout-cache" je binární soubor a když to otevřu v hexaeditoru tak z toho nejsem moudrý. Reprezentuje zřejmě nastavení kopie, nebo načtená data v okamžiku selhání. Není to standardní soubor Writeru. Je to instrukce pro načtení poplatná asi jen pro stroj kde k problému došlo.
     Celý obsah rozpakovaného souboru lze sice souborovým manažerem přejmenovat na "odt" ale nazpět budou problémy. Já jsem obešel heslo které po mě archivátor chtěl. Takže ani nevím jestli to nepatří k typu archivace - sledování změn, nebo kopie.
Folder s rozpakovanými soubory


     Ještě budu přemýšlet co s tím ale pochybuji. Kocisko doufám že jste začala znovu. Dejte pozor na formátování toho co vkládáte. Raději vkládejte sekce a teprve do nich ty materiály. Vím že po Vás budou chtít formát DOC, ale pro jistotu nejprve udělejte PDF. Dejte volbu ukládat s kopií a zapněte rozumný interval - například 10 minut. Když by se to opakovalo dejte obnovit z té zálohy.

Editoval neutr (19. 1. 2017 17:18:25)


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

Zápatí