Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 12. 1. 2017 14:13:53

sandokan10
Člen
Registrace: 12. 1. 2017
Příspěvků: 1

Vyjmutí buněk v Calc způsobí zamrznutí a pád

předem omluva pokud to už někde je, ale projel jsem všechna vlákna a nenašel.

V Calcu se mi pravidelně stává při vyjmutí buněk (ctrl+x), že program zamrzne. Jak v Open tak v Libre.
Někdy je to hned po prvním vyjmutí, jindy až po třetím a jindy až po desátem.

Přeinstalace, nové instalace atd jsem zkoušel. Přijde mi to jako nějaký problém se schránkou. Mám Win7 ale žádný speciální program pro práci se schránkou nepoužívám. Jelikož mi to ale zlobí také při kopírování v tom smyslu, že se někdy zkopírovaný text z buněk nechce vložit do jiného programu i přesto, že se na 100% zkopíroval (musím ho ale nejdřív vložit v Calcu někam do buněk a pak teprve ho můžu vložit i do jiných programů. To mě ale tak netrápí, spíš mě peče to vyjmutí a zamrzání, nějaká teorie?

Offline

#2 12. 1. 2017 15:54:06

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 3,435

Re: Vyjmutí buněk v Calc způsobí zamrznutí a pád

Ono je otázkou jestli nemáte například zapnuté iterace a berete data ze vzorců. Další věc je nastavení prostředků - paměti na objekt, doba udržování objektu v paměti, kolik máte otevřených naráz souborů, jestli nepoužíváte grafickou kartu k výpočtům, respektive nemáte malou operační či stránkovací paměť, jestli není sešit napojen odkazem na jiné soubory - a mnoho dalšího.
     Tím že to dělají oba balíky a s různými počty opakování po kterých se objeví chyba ukazuje vše na malou kapacitu paměti, nebo na mnoho spuštěných procesů. Těžko odhadnout - kolik máte StartUp pragramů? Kolik máte spuštěno antivirů a podobných programů? Jak máte nastaveny Firewally. Nepouštíte nějaké scripty - mohou být v nějaké šabloně.


     Napadá mne že byste měl spustit nějaký monitorivací program - například WiseCare 365 (jestli si nepletu název). Antiviráky jste zkoušel povypínat? Co aktualizace - také umí psí kusy zejména když to řídí Windows a ještě jiný program. Máte dost místa na discích - to potřebuje stránkovací paměť (odkládají se tam soubory podobně jako do dačasných jen k jiným účelům). Nemáte zapnuto ukládání s kopií a nebo (+) sledování změn?


Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

Zápatí