Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 2. 12. 2016 06:06:37

Johnie
Člen
Registrace: 2. 12. 2016
Příspěvků: 2

tlačítko TISK v textu

Dobrý den,
Jak vytvořit tlačítko pro tisk v textu primo v dokumentu ? Mělo by jít vytvořit takové že odešle dokument hned na defaultní tiskárnu bez dalších oken nebo dalšího potvrzování.

Offline

#2 2. 12. 2016 07:50:41

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 3,435

Re: tlačítko TISK v textu

Lze to udělat. Vložíte ovládací prvek tlačítko a upravíte mu parametry - název velikost, barva a podobně. Lze k tomu pak přiřadit makro. Mám ale pochybnosti, že by to začátečník zvládl na první pokus.
     Takže doporučuji nejdříve vytvořit to tlačítko a pak pokračovat v tomto dotazu. Postup :
ZOBRAZIT > NÁSTROJOVÉ LIŠTY > stisknout Režim návrhu Vyp/Zap > vybrat TLAČÍTKO a umístit ho na stránku - objeví se Vám souřadnicový křížek se kterým najedete a na správném místě klepnete na levé tlačítko myši - roztáhnete na tvar tlačítka.
     Po uvolnění tlačítka myši vidíte v zeleném rámečku název "Tlačítko". nyní se postavíte kurzorem nad tlačítko a stisknete pravé tlačítko myši. To je kontextové menu kde můžete zavolat OVLÁDACÍ PRVEK.
     Na kartě obecné nastavíte Popisek = zobrazený název tlačítka. Dále se podívejte co se s tím dá vše dělat a otestujte úpravy všeho možného.


     Vlastní činnost se k tomu přířadí na kartě UDÁLOSTI. Jde o makra se kterými se seznámíte nejlépe tak že si přečtete nějaký z návodů. Doporučuji vyhledat :

     Záložka články - v modrém pruhu (pravá strana) zadat na příklad slovo print, tisk makrem a podobně.
Dále zde na stránce - karta hledat - calc a zadáte podobně tisk a podobně. Je toho tady spousta. Když Vám něco nebude jasné hledejte například v článcích Dana Sedláčka - Malá makra, ale seriálů je více a většina obsahuje způsob přiřazení makra k ovládacímu prvku, nebo i přímo Tisk makrem.


Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#3 2. 12. 2016 09:22:56

ludviktrnka
Člen
Registrace: 9. 7. 2009
Příspěvků: 697

Re: tlačítko TISK v textu

Trošku mimo, ale bude se vám hodit, kdysi mě to tady poslal LP. tak předávám. Defaultní tiskárna v souboru OO totiž není totéž co ve Win. Soubor OO si pamatuje poslední tisk a to je výchozí. Je dobré přidat k takovému tlačítku bez potvrzení, ještě jedno tlačítko na nastavení defaultní tiskárny.

sub nastav_tiskarnu
pomocnik = CreateUnoService("com.sun.star.frame.DispatchHelper") 
pomocnik.executeDispatch(thisComponent.getCurrentController(),".uno:PrinterSetup", "_self", 0, Array()) 
end sub

LibreOffice 5.4.

Offline

Zápatí