Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 26. 11. 2016 10:24:30

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 3,453

Chyba schematu XML

Prosím o potvrzení chyby kterou zaslal peekaa Znepřístupněná knihovna Standard v lokálním dokumentu. Odkaz na dokument tamtéž.



     Jmenovaný uživatel upozornil na jev který může souviset s podporou šifrování dokumentů MSO. Napadlo mne to v souvislosti s článkem Podpora šifrování dokumentů MSO.
     Chyba se projevuje tak, že je porušena knihovna Standard. Na první pohled to vypadá, že je spojena s další knihovnou. Původem jde o dokument XLS. V Excelu jsem zjistil, že je druhá knihovna zašifrovaná.
     V LibreOffice jsou knihovny viditelné (v Excelu je viditelnost povolena), ale nelze editovat knihovnu Standard. Například přidáním modulu do knihovny Standard se tento objeví v druhé knihovně. Jsou tam vidět moduly, které nelze smazat a ohlásí se chyba názvu.


     Vidím 2 možnosti jak chyba vznikla. Jde možná o nestandardní úpravu XML schematu dík zásahu některého uživatele - tedy individuální chybu bez vlivu na systém. Spíš jde ale opravdu o chybu způsobenou implementací Caolána McNamary - ta by měla být snad i zpětně použita na předchozí verze LO. Chyba by mohla způsobovat neočekávané chování dokumentů.
     Při vyexportování knihovny a otevření PsPadem se jeden modul choval nestabilně. Sám se zavíral po aktivaci. Takto se sice chovají viry, ale nejde o vir jako takový. Je zde použit Char který maže předchozí bit. Tím modul po přenesení na popředí vyletí z paměti. V XML je to vidět dost často.


     Vzhledem k tomu, že by to mohla být chyba Caolána McNamary bylo by vhodné otestovat různé importy zaheslovaných MSO souborů. Tím chybu potvrdit a nahlásíme to.


Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

Zápatí