Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 18. 11. 2016 10:15:14

tom4s
Člen
Registrace: 18. 11. 2016
Příspěvků: 1

Podmíněné formátování podle textu - VYŘEŠENO

Dobrý den,
chtěl bych ve Writer použít podmíněné formátování na text, podle textu například "Splňuje" podbarvit zeleně, nevyplněno ""  podbarvit šedě.
Našel jsem změnu stylu odstavce na kartě Podmínka , tam je ale možné upravit jenom na základě kontextu (tabulka, poznámka ...). Můžete prosím poradit jestli je možné formátovat odstavec podle textu ?

Editoval tom4s (22. 11. 2016 19:20:10)

Offline

#2 18. 11. 2016 11:58:10

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 3,435

Re: Podmíněné formátování podle textu - VYŘEŠENO

Jinak nežli popisujete to lze udělat dvěma podmínkami, nebo makrem.
     Je zřejmé, že máte přečtenu nápovědu a víte, že lze vetšinou skrýt, nebo naopak zobrazit text (může to být i celý odstavec) a ten může mít nadefinovaný formát - například pozadí, nebo barvy písma ap.
     Takže Zde se dá vložit například jen pole, nebo sekce s formátovaným textem. Překlápění by mohlo jít tak že se použijí dvě opačně podmíněné pole. Představa - v odstavci se na posledním místě standardně objeví buď zelený text (i poznámka ap.) "Splňuje", nebo se naopak objevuje "Nesplňuje" (nebo nevyplněno) podbarvené šedě.
     Takže jde o to vytvořit dvě různé koncové části, které reagují na opačnou podmínku. Myslím že by to mohly být klasické textové objekty, pole, nebo poznámky pod časrou.


     V žádném případě to nebude fungovat tak jako podmíněné formáty v Calcu. myslím ale že hledáte něco jako automatické poznámky které stačí spouštět na odstavec, stránku a podobně - makrem. Makro má tu výhodu, že může zahrnovat více podmínek a detekovat jen relevantní odstavce. To by se ale muselo postavit a konkretizovat co hledat. Lze Takové makro i nahrát, ale musí se tomu nějaký čas dát.

Editoval neutr (18. 11. 2016 11:59:16)


Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

Zápatí