Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 5. 10. 2016 17:56:29

liska vaclav
Člen
Registrace: 11. 2. 2005
Příspěvků: 19

Pojmenované výrazy

Po delší  době zkouším jednotlivé  vzorce a příkazy, které  jsem používal v OPENOFFICE. Nyní  v LIBRE se stale měnějí  názvy. Konkrétně " Pojmenované výrazy - žádný  příklad. Když  dám vytvořit tak jsou  tam místo vykřičníku  tečky. Dlouhou dobu  jsem hledal chybu, než  jsem toto  našel. Proč jsou  tam příkazy , které nejsou  odladěné!! a nebo označené . S pozdrave Vašek

Offline

#2 5. 10. 2016 19:05:16

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 3,435

Re: Pojmenované výrazy

? Máte na mysli z nápovědy toto ? :Nahradit pojmenované parametry otazníkem (?)
Nahradí pojmenované parametry ve zdroji dat otazníkem (?).
     To se týká parametrů databáze (úseku definovaného jako zdroj dat). Těmi parametry je obecně jednak podmínka názvu, nebo adresnému označení. Zde je tím ale myšleno zajištění databázovaé integrity. To znamená že například zdroj dat v sešitě musí ladit s datovými typy propojené databáze. Tedy string, numeric a podobně.
     Navíc mám dojem že i zde by to mělo být popsáno jako pojmenovaný úsek, což je celkem bez dalšího uvažování název přiřazený úseku dat v sešitě. Je možné že jde o chybu překladu nápovědy, ale z podstaty to není nesmysl. Přes to věcně lze dovodit, že je nutné dodržet databázovou integritu což by mělo být signalizováno z Base pokud by došlo k nesouladu. Z Calcu to jaksi dovodit nejde - úsek je prostě akceptován.

Editoval neutr (5. 10. 2016 19:07:10)


Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

Zápatí