Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 21. 9. 2016 08:59:32

konykorn
Člen
Registrace: 21. 9. 2016
Příspěvků: 2

Swapovani programu

Dobry den,
chtel jsem se zeptat, cim by mohlo byt obcasne swapovani v programu. Otevru si soubor *.ods a kamkoliv kliknu kde chci psat, cekam cca 2-3 vteriny. Doma me to jede v pohode a zde v praci mam tento problem. Obcas se stane, ze to vse jede jak ma, ale 90% otevreni dokumentu me jede takto. Dokument je obsahove docela velky, ale jak rikam, obcas se stane, ze to jede dobre. Nevite co s tim? Ostatni mensi dokumenty me jedou dobre.

Dekuji.

Offline

#2 21. 9. 2016 09:15:02

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,581

Re: Swapovani programu

To může být dost různých věcí. Zejména pokud je spuštěno víc progranů. OpenOffice neumí multitasking, a tak se stává že systém přerozděluje prostředky. Já bych podezříval různé aktualizace nebo antiviry. U mne to dělá například program pro uvolňování paměti.
    Chce to prohlédnout si spuštěné procesy nebo také uživatele. Mohlo by to být například sdílením souboru. V každém případě záleží jak na zaplnění paměti, tak obsazení disku kde je instalace.
    Pokud je to v práci pod sítí tak tam může být plno věcí o kterých by věděl jen as administrátor. V každém případě nedoporučuji mít spuštěné jakékoliv programy byť v čekacím módu (typicky tray ikona).

Editoval neutr (21. 9. 2016 09:15:58)


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#3 21. 9. 2016 12:22:52

konykorn
Člen
Registrace: 21. 9. 2016
Příspěvků: 2

Re: Swapovani programu

Bohuzel vice programu mam pochopitelne otevrenych, tak stejne mam soubor sdileny na siti (google disk) antivir mam take aktivni. Pamet mam aktualne zaplnenou z 50% a disk je zaplnen minimalne, mam tu pouze Windows +nejake pracovni soubory, navic mam SSD disk, takze ten by mel valit jak po masle. BOhuzel nekdy jede vse jak ma a nekdy ne... cim to je, na to jsem neprisel, protoze vzdy mam zaple stejne programy, vzdy mam otevrene stejne okna prohlizece, nikdy nic navic.

Offline

#4 21. 9. 2016 22:47:33

Zvedavec
Člen
Registrace: 8. 11. 2004
Příspěvků: 479

Re: Swapovani programu

Předpokládám, že je to novější stroj, když je tam SSD. Na "vytížení" PC bych to netipoval. Šel bych po tom síťovém prostředí.
I když máte SSD, leží ten dokument na onom SSD nebo "na síti"?

Mě zpomalení dělá třeba vedle SSD klasický disk, který se mi dost agresivně uspává, a pokud nějaká aplikace potřebuje šahat i na něj (i když to nevypadá, že by musela) je tam prodleva nějakou sekundu, než se probere (to asi nebude Váš problém, jenom to uvádím jako příklad)


LO většinou poslední verze, na W7 prof. 32b/64b

Offline

#5 23. 9. 2016 06:39:58

Ondra.kl
Člen
Registrace: 30. 9. 2008
Příspěvků: 933

Re: Swapovani programu

Pozoroval jsme stejný problém při nedávném testování LO ... u letitého AOO 4.1.2 které běžně používám jsem tento problém nezaznamenal. Podmínky: W7, i3/2jádra/3,5GHz, 4GB RAM, klasický disk.

Offline

#6 23. 9. 2016 14:07:40

Zvedavec
Člen
Registrace: 8. 11. 2004
Příspěvků: 479

Re: Swapovani programu

Ještě mě napadá, ten dokument neobsahuje nějaký odkaz?
Taky by možná neuškodilo napsat verzi OO/LO.


LO většinou poslední verze, na W7 prof. 32b/64b

Offline

Zápatí