Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 14. 9. 2016 15:14:51

Scoreman
Člen
Registrace: 14. 9. 2016
Příspěvků: 1

Sekce s odkazem v zápatí a nesmazatelný řádek

Dobrý den, stručně popíši můj problém.
Do zápatí vložím sekci s odkazem na sekci v primární šabloně. Vše se zobrazí tak jak má. Uložím, LibreOffice vypnu.
Znovu ten stejný dokument otevřu a v zápatí vidím, mimo té vložené sekce, také prázdný řádek. Řádek nejde smazat, několik hodin jsem se snažil přijít čím to je, ale nic. Dělají to i jiné sekce, proto bych řekl že není chyba v sekci na té primární šabloně. Když sekci vložím kamkoli jinam do těla dokumentu, tak se tam ten prázdný řádek neobjeví.

Neměl někdo ten stejný problém? Jediné jak se to zatím dá obejít je nastavit velikost řádku na 2, aby to bylo co nejmenší.

Děkuji

Offline

#2 14. 9. 2016 18:26:57

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 3,435

Re: Sekce s odkazem v zápatí a nesmazatelný řádek

Podívejte se na FORMÁT > STRÁNKY > karta záhlaví (nebo zápatí) a uvidíte že tam mají nastaveno asi 0,5 cm jako výchozí hodnotu. Pokuste se nastavit vše na nuly.
     Ještě se podívejte jestli by to nešlo řešit jinak nežli sekcí. Tedy vkádání například sekcí, obrázků a podobně je obvyklé pro firmení dokumenty, ale existuje mnoho typů polí které se dají vložit. Například : VLOŽIT > POLE tam je jenom několik možností ale můžete vybrat > DALŠÍ POLE. Zde máte možnost mapříklad vložit funkci, proměnnou nebo zápis z databáze. Je to tam kvůli tomu aby se to rychleji načetlo. Sekce je závislá na strojiích které mají patřičnou šablonu nainstalovanou. Jinde to fungovat nebude. Je to asi dost problematické i když možné. Většina firemních dokumentů odkazuje na databázi.
     Ještě k tomu když máte šablonu uloženou jako šablonu tak otevřete šablonu jako nový dokument a už tam ta vložka existuje. Není potřeba ji načítat ze šablony. Takže nevím jak jste zkušený, ale zřejmě nemáte šablonu uloženou jako šablonu (OTT) ale jako obyčejný soubor (ODT). Když máte třeba i malé odchylky tak můžete postavit podle frekventovanosti "téměř" nekonečně šablon. Jde jen o rozlišení názvem aby se v tom uživatelé vyznali.
     Na výjimky se zřejmě numusí dělat nic - dá se to řešit manuálně, nebo makrem které umí navětvit různé potřeby a spustit. Do zápatí (záhlaví) je možné spustit makro například podmíněným textem. Například vlož podpis, datumové razítko a podobně. Nejčastěji by to asi byly uživatelské údaje jako - zpracoval...., kontakt a podobně. To může být v databázi, nebo i v makru. Prostě dá se s tím dělat hodně věcí.

Editoval neutr (14. 9. 2016 18:28:55)


Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

Zápatí