Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 8. 6. 2016 06:40:40

Marrtt
Člen
Registrace: 25. 2. 2015
Příspěvků: 115

vložení obrázku (take screen) do příspěvku

Dobrý den
potřeboval bych poradit, jak vložit scr z obrazovky do diskusního příspěvku, nedaří se mi ho dostat do okénka textu. Je to nějak omezeno formátem souboru, velikostí nebo nějaký spec postup??
Děkuji

Offline

#2 8. 6. 2016 22:02:59

Zvedavec
Člen
Registrace: 8. 11. 2004
Příspěvků: 479

Re: vložení obrázku (take screen) do příspěvku


LO většinou poslední verze, na W7 prof. 32b/64b

Offline

#3 8. 6. 2016 22:13:12

Marrtt
Člen
Registrace: 25. 2. 2015
Příspěvků: 115

Re: vložení obrázku (take screen) do příspěvku

Ale já jsem tu viděl vložené screeny, např. http://forum.openoffice.cz/viewtopic.php?id=3630

Offline

#4 9. 6. 2016 04:46:52

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,525

Re: vložení obrázku (take screen) do příspěvku

Původně to bylo opravdu funkční z Wiki jak uvádí Zvedavec. Je až do dneška, ale ne vždy Wiki spolupracuje. Ještě návod - klikněte na obrázek pravým mousetlačítkem (ten co jste odkazoval Vy) a zkopírujte si adresu obrázku. Takhle jsem to udělal já.



Obrázek1
První z obrázků
obrázek2
Druhý z obrázků
obrázek3
Třetí z obrázků
     Pokud se Vám tam zadaří uložit obrázek můžete ho zobrazit takto jak uvádím. Je tam vždy stejný odkaz - ale jednou jako obrázek "img" a podruhé jako klikačka "url". Zvedavec vás odkázal na návod který uvádí náš původní šéfredaktor a Vy jste nepochopil podstatu:
     Podstatou jsou BBC kódy - což jsou ty odkazy pod oknem kam píšete. Když se podíváte na okno odpovědi tak je to řádek těsně pod : - kódy BBC zapnuto      tag img zapnuto      smajlíky zapnuto



     Podstata problému spočívá ve vložení odkazu na trvanlivou adresu (úložiště). Viděl jsem tady několikrát obrázek odkázaný odjinud nežli "Wiki". Specializované servery nechávají obrázek zdarma jen několik týdnů, na Wiki je problematické se dostat a uložit (jak kdy - ale nevím proč). Uložto.cz takovou službu také nabízí a mnoho jiných serverů také. Ovšem obrázky jsou velké a firmy chtějí vydělávat - u obrázků a filmů se to hodí - takže to je problém - aby to bylo zdarma a na "furt".
     Vlastní zobrazení problém není. Nadechněte se a začněte psát odpověď na tento příspěvek. Jakmile kliknete do okna tak se podívejte hned pod okno - a měl byste se chytit za hlavu - a pak podle povahy reagovat cool

Editoval neutr (9. 6. 2016 05:11:08)


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#5 9. 6. 2016 05:08:51

Marrtt
Člen
Registrace: 25. 2. 2015
Příspěvků: 115

Re: vložení obrázku (take screen) do příspěvku

[img=struktura_TEST]file:///C:/Users/OZU/Pictures/struktura_TEST.png[/img]

Offline

#6 9. 6. 2016 05:13:05

Marrtt
Člen
Registrace: 25. 2. 2015
Příspěvků: 115

Re: vložení obrázku (take screen) do příspěvku

tak to se nepovedlo, zkouším dál...

Offline

#7 9. 6. 2016 05:13:14

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,525

Re: vložení obrázku (take screen) do příspěvku

Takhle nás jen trénujete - vy to máte odkázané ze svého počítače - to není adresa URL, ale místní file .... dejte to na úložiště a pak uvidíte :-


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#8 9. 6. 2016 05:25:23

Marrtt
Člen
Registrace: 25. 2. 2015
Příspěvků: 115

Re: vložení obrázku (take screen) do příspěvku

Struktura_TEST

Editoval Marrtt (9. 6. 2016 06:07:07)

Offline

#9 9. 6. 2016 05:27:41

Marrtt
Člen
Registrace: 25. 2. 2015
Příspěvků: 115

Re: vložení obrázku (take screen) do příspěvku

Proč se zobrazuje jako odkaz a ne přímo jako obrázek? (stejně z Ulož_to jako z jiného úložiště Box). Použil jsem strukturu příkazu tak jak je v nápovědě. Co je špatně?

Editoval Marrtt (9. 6. 2016 05:42:50)

Offline

#10 9. 6. 2016 05:46:49

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,525

Re: vložení obrázku (take screen) do příspěvku

Otestujte si nejprve to co víte že chodí - tedy ty Vámi uvedené obrázky - tak jak jsem to udělal já. Takže když jsem replikoval volání já - Vy můžete také. Pak uvidíte kde jste dělal chyby.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#11 9. 6. 2016 05:51:53

Marrtt
Člen
Registrace: 25. 2. 2015
Příspěvků: 115

Re: vložení obrázku (take screen) do příspěvku

neutr napsal(a)

Otestujte si nejprve to co víte že chodí - tedy ty Vámi uvedené obrázky - tak jak jsem to udělal já. Takže když jsem replikoval volání já - Vy můžete také. Pak uvidíte kde jste dělal chyby.

Obrázek je na Ulož-to v pořádku, po otevření ("na nové stránce") ho normálně vidím. Ale proč není tady, nevím. Prostě tu chybu nevidím. Je to formátem, velikostí?

Offline

#12 9. 6. 2016 09:55:00

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,525

Re: vložení obrázku (take screen) do příspěvku

Na Wiki nějaká limita formátu a velikosti myslím byla (doposud asi je). Pokud je velikost limitována zde, tak je to limita redakčního systému FluxBB. Otestujte si nějaký malý obrázek ve formátu png (ten chodí určitě) a pak testujte vetší obrázky (počet bodů) a formáty jpg, bmp .......
     To se týká asi Vašeho nového dotazu a nikoliv tohoto "pomocného". Takže si vše připravte a otevřete nový dotaz. Tam můžete testovat třeba celý den.


     Je otázkou jestli také uložto.cz nešvindluje. Měl jsem s nimi nějakou dohodu mimo normální klientské vztahy. Posílal jsem jim i své představy a nedovedli mi ani zajistit abych se dostal ke svému kreditu. Ten bylo vždy obtížně čerpat a uživatelské pohodlí jen v mínusu.
     Zato mi posílají upozornění, že mám kredit a nečerpám ho. Takže jsem ty dvě stovky nebo kolik to bylo oplakal a ignoruju jejich přihlašování. Dělám to anonymně. Využívám je často, ale profesionální to od nich není.
     Takže možná máte špatně zvolené úložiště. Oni totiž trvají jako berani na přihlašování. Obrázek jke třeba zobrazit hned na zavolání. To může být podstata. U nich bych se tomu nedivil, ale za peníze to možná i bez přihlášení umí - nevím kašlu na ně.


      Myslím že jeden zde funkční server měl název nějak jako "img.cz" nebo něco podobného, ale snad jen na několik týdnů. Hledejte na netu. Pokud máte Google, nebo i DropBox, Box tak by to mělo jít také ale musíte to nastavit pro všechny. To se dočtete v návodech.

Editoval neutr (9. 6. 2016 09:55:58)


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

Zápatí