Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 12. 3. 2016 09:42:52

jachtarfranko
Člen
Registrace: 31. 7. 2012
Příspěvků: 19

Vzorce v LO 5.1

Dobrý deň.
Po aktualizácii na 5.1 mi prestali fungovať niektoré súbory.
Po pár testoch som zistil, že sú to tie, kde sú vzorce.
Napríklad v priloženom súbore je iba jeden vzorec,
a nový LO 5.1 mi ho nedokáže otvoriť.

Môže to prosím niekto potvrdiť, prípadne nahlásiť bug?

Ďakujem

https://drive.google.com/file/d/0B_cT7r … sp=sharing

Offline

#2 12. 3. 2016 19:41:32

strepon
Člen
Registrace: 6. 1. 2011
Příspěvků: 150

Re: Vzorce v LO 5.1

U mě se to chová stejně, nahlásil jsem tady. Díky!

Offline

#3 13. 3. 2016 22:08:03

jachtarfranko
Člen
Registrace: 31. 7. 2012
Příspěvků: 19

Re: Vzorce v LO 5.1

Ďakujem, snáď opravia.
Takto sa to vôbec nedá používať.

Offline

#4 17. 3. 2016 10:20:38

petjan
Člen
Registrace: 15. 3. 2016
Příspěvků: 1

Re: Vzorce v LO 5.1

Mám problém v Oo při zadání vzorce pro výpočet čehokoliv mi to nenapíše výsledek, ale pouze zobrazí vzorec. Umíte někdo poradit?

Offline

#5 17. 3. 2016 11:07:46

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,659

Re: Vzorce v LO 5.1

pro petjan :
    Tohle se stává když máte v buňkách formát čísla "text=@". Chce to pokud můžete pracovat v jiném listu - vykopírujte jen a pouze kopie vzorců z příkazové řádky. Existují jiné cesty.
    Přeformátovat celý sešit na čísla standard, respektive "vše". Při tom tam ale to co bylo zapsáno v původním textovém formátu zůstává. Jen byste měl vidět před rovnítkem jednoduchou uvozovku ( ' ). Tu když smažete bude to fungující vzorec. To je ovšem docela tristní postup, tak že je lepší postupovat pomocí dialogu "Najdi a nahraď". Potom zadejte hledat jen ' a za nahradit nedávejte nic, nebo možná lépe hledat výraz "'=" a dejte nahradit za jen "=".
    Třetí možností je do jiné buňky odkázat tu špatně formátovanou =VALUE(adresa buňky). To se ale dostane do jiné buňky, takže takový postup je vhodný do jiného listu - například =VALUE(List1.A1) a podobně. Ovšem v druhém listu už musí být normální formátování takže je nejlepší nový list a zkontrolovat formát buněk.


     Tohle se může snadno stát při načítání CSV souborů. Vzorce jsou totiž formátovány na RTF. Při exportu do CSV tenhle formát zmizí a je ze všeho jenom text. Takže jde o Vaše rozhodnutí jak se s tím poperete. Myslím že existuje ještě nějaký postup buď pomocí validace dat, nebo automatickými opravami, ale já to nepoužívám.

Editoval neutr (17. 3. 2016 11:09:38)


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#6 2. 4. 2016 20:48:14

strepon
Člen
Registrace: 6. 1. 2011
Příspěvků: 150

Re: Vzorce v LO 5.1

jachtarfranko napsal(a)

Ďakujem, snáď opravia.
Takto sa to vôbec nedá používať.

Bylo opraveno, oprava se objeví ve verzi 5.1.3.

Offline

#7 5. 4. 2016 00:50:15

PetrValach
Člen
Registrace: 24. 5. 2007
Příspěvků: 555

Re: Vzorce v LO 5.1

strepon napsal(a)
jachtarfranko napsal(a)

Ďakujem, snáď opravia.
Takto sa to vôbec nedá používať.

Bylo opraveno, oprava se objeví ve verzi 5.1.3.

Dík, LO 5.1 používáme v práci.

Nicméně ten vzorec, co jsem pochopil, není skutečný vzorec, ale vložený objekt.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#8 5. 4. 2016 03:31:42

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,659

Re: Vzorce v LO 5.1

Je to tak - jedná se o objekt editoru vzorců nikoliv o výpočty pomocí vzorců v sešitu. Já jsem to otevřel v AOO bez problému - LO spadne a nahlásí "Bad alocation".


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

Zápatí