Acronis
Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 19. 4. 2009 20:49:39

gor
Člen
Registrace: 19. 4. 2009
Příspěvků: 3

"Nepřímé adresování" v Basicu

Zdravim,
mam takovy drobny problem. Delal jsem si takove makro a potrbuji, aby se z jedne bunky precetl rozsah napr. O12:O33 a tento rozsah byl nasledne vybran.
Jak upravit nasledujici kod, aby se z bunky N10 precetl jeji obsah a ten byl bran jako rozsah vyberu?

dim args3(0) as new com.sun.star.beans.PropertyValue
args3(0).Name = "ToPoint"
args3(0).Value = "N10"

dispatcher.executeDispatch(document, ".uno:GoToCell", "", 0, args3())

Diky a preji hezky den.
Honza G.

Offline

#2 21. 4. 2009 19:33:25

hanus
Člen
Místo Olomouc
Registrace: 29. 11. 2006
Příspěvků: 573
Web

Re: "Nepřímé adresování" v Basicu

Tomuhle UNO adresování jsem zatím nepřišel na chuť, takže bohužel neporadím

Offline

#3 22. 4. 2009 07:23:08

hanus
Člen
Místo Olomouc
Registrace: 29. 11. 2006
Příspěvků: 573
Web

Re: "Nepřímé adresování" v Basicu

Asi to bude pěkný kočkopes, ale v Calc 2.0 funguje:


sub select_range

    document   = ThisComponent.CurrentController.Frame
    dispatcher = createUnoService("com.sun.star.frame.DispatchHelper")

    ' nastaveni zdrojove bunky - List a Bunka
    List = thisComponent.Sheets(0)
    Bunka = List.getCellRangeByName("N10")

    dim args1(0) as new com.sun.star.beans.PropertyValue
    args1(0).Name = "ToPoint"
    args1(0).Value = Bunka.String

    dispatcher.executeDispatch(document, ".uno:GoToCell", "", 0, args1())

end sub

Editoval hanus (22. 4. 2009 07:34:17)

Offline

#4 28. 4. 2009 16:15:00

gor
Člen
Registrace: 19. 4. 2009
Příspěvků: 3

Re: "Nepřímé adresování" v Basicu

Diky, funguje to bezvadne i OO.org 3.0.1
Je to presne to co jsem potreboval.

Offline

Zápatí