Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#26 26. 11. 2015 15:25:02

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,678

Re: Rozbalovací seznam hodnot v buňce - VYŘEŠENO

Pokud vím tak PDF vzorečky nepoužívá. Ale používá klikačky - hypertextové odkazy. Takže pomocí klikaček můžeme skočit na cenu a pak zpět. Je to tedy nšco maličko jiného - ale ukážu jak by to mohlo vypadat.

Editoval neutr (26. 11. 2015 15:32:48)


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#27 26. 11. 2015 17:13:44

culibrk23
Člen
Registrace: 1. 2. 2011
Příspěvků: 20

Re: Rozbalovací seznam hodnot v buňce - VYŘEŠENO

Mozna se uz blizim do finale.. pouzil jsem vzorec =VLOOKUP($List1.A1:A2;$List1.$A$1:$E$2;2;0), data se sice zobrazuji, chbyu to nehlasi, v excelu se to take zobrazuje bez chyby... jen kdyz si vyberu jinou variantu provedeni (napr. na baterii) tak se cena nezmeni.. urcite mam chybu v tom vzorci, ale nemuzu prijit, co delam spatne..

muzu poprosit o kontrolu, kde delam chybu? https://dl.dropboxusercontent.com/u/838 … uska_2.xls

2 dny neresim nic jineho a uz nevim kudy kam.. :-/

verze s PDF pro nas neni asi uplne idealni, nebot v tom ceniku si klient zvoli pocet kusu ktere potrebuje, a pak se mu dopocitava i mnozstevni sleva.. doprava atd... takze podle mne jedine calc nebo excel..

dekuju

Offline

#28 26. 11. 2015 20:37:49

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,678

Re: Rozbalovací seznam hodnot v buňce - VYŘEŠENO


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#29 26. 11. 2015 20:45:59

culibrk23
Člen
Registrace: 1. 2. 2011
Příspěvků: 20

Re: Rozbalovací seznam hodnot v buňce - VYŘEŠENO

tak ani jedna verze bohuzel nefunguje... v xls VLOOKUP vidim v bunce D1 "#N/A".. a i kdyz si prepnu na jinou polozku, tak je to vzdy stejne.. u PDF se mi zobrazi jen staticka stranka..

Offline

#30 26. 11. 2015 21:11:00

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,678

Re: Rozbalovací seznam hodnot v buňce - VYŘEŠENO

V tom PDF by měly být funkční hyperlinkové odkazy - na cenu a podobně i zpět. U mne to chodí v AdobeReaderu normálně. Každá položka má 3 modré - podtržené odkzy. Zpět je jenom jeden.
     Ten sešit jste testoval v Excelu? Nevím na co Excel reaguje. Může reagovat jen na číslo, nebo jen na název. Ta funkce je rozšířena na IF, ale jde to i bez IF. U mne to fungovalo. ještě se podívám. V Excelu se podívejte co obsahují buňky pod ComboBoxy. Podle toho bych to upravil.

Editoval neutr (26. 11. 2015 21:12:56)


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#31 26. 11. 2015 21:20:00

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,678

Re: Rozbalovací seznam hodnot v buňce - VYŘEŠENO

Tak už jsem na to přišel. Tam se musí to první Combo postavit ne vybranou položku. Já jsem to sice udělal, ale neuložil odeslal a zavřel.... Oprava

Editoval neutr (26. 11. 2015 21:36:18)


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#32 26. 11. 2015 21:27:43

culibrk23
Člen
Registrace: 1. 2. 2011
Příspěvků: 20

Re: Rozbalovací seznam hodnot v buňce - VYŘEŠENO

to ano, linky tam jsou... ale nejak nechapu souvislost s tim, aby by mel zakaznik moznost vybrat si variantu..takoveto PDF take zvladnu vyexportovat.. ;-) jen to nema byt prezentace cen, ale spis kalkulace, kde se mu budou scitat data..

tu tabulku jsem zkousel jak v openoffice tak i v excelu na jinem pc a ani v jednom mi to bohuzel nefunguje.. v excelu se zobrazuje tento vzorec: =KDYŽ(C2=1;SVYHLEDAT(C1;List1!A3:C32;2);SVYHLEDAT(C1;List1!A3:C32;3))

jinak jeste porad nerozumim, proc tam stale na LIST1 vkladate dalsi sloupec s hodnotami POL1-POL30... ja potrebuji aby to bylo tak, jak je to v tom zdrojovym souboru, ktery jsem posilal pres dropbox.. cili jeden sloupec varianta provedeni a v druhem sloupci cena.. podle te vasi upravy je to prvni sloupec varianta, druhy slupec cena 1 a treti sloupec cena 2... coz je podle mne spatne... jedna varianta nema 2 ceny..

Offline

#33 26. 11. 2015 21:31:41

culibrk23
Člen
Registrace: 1. 2. 2011
Příspěvků: 20

Re: Rozbalovací seznam hodnot v buňce - VYŘEŠENO

tak ani tahle oprava mi nefunguje.. otevru soubor, vidim prvni rozbalovaci seznam prazdny.. kdyz klinu na seznam, tak se zobrazi N/A.. viz  nahledy: https://dl.dropboxusercontent.com/u/838 … .28.58.png

a zde nahled po rozbaleni seznamu: https://dl.dropboxusercontent.com/u/838 … .30.42.png

Offline

#34 26. 11. 2015 21:44:42

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,678

Re: Rozbalovací seznam hodnot v buňce - VYŘEŠENO

V ODS to lze udělat, Do XLS to nemohu uložit. Oprava v ODS
   Zítra se podívám proč to nejde v Combu XLS přestavět a uložit.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#35 26. 11. 2015 21:49:41

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,678

Re: Rozbalovací seznam hodnot v buňce - VYŘEŠENO

Na dotaz proč to tak stavím odpovídám :
Podle Vás není vhodné psát do řádků. Proto píšu do sloupce. Navíc Combo umí počítat jen řádky. Sloupce už neumí. Proto ta divná koncepce.
     Podívejte se co se dá v Excelu nastavit na Combech. Pak to snad dáme dohromady.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#36 27. 11. 2015 07:11:28

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,678

Re: Rozbalovací seznam hodnot v buňce - VYŘEŠENO

Jen jsem včera lehl do postele a hned mne napadlo, že to není chyba v ukládání, ale že v Excelu prostě název položky nefunguje. Funguje jen pořadí. Jde tedy o to aby všechny verze Excelu měly shodné vlastnosti pro Combo. Takže po malé úpravě to už funguje.
Úprava XLS


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#37 27. 11. 2015 07:22:42

culibrk23
Člen
Registrace: 1. 2. 2011
Příspěvků: 20

Re: Rozbalovací seznam hodnot v buňce - VYŘEŠENO

tak me ten posledni soubor UPRAVA XLS nejde otevrit, vzdy mi spadne celej openoffice... a uz rozumim, proc to pisete do sloupcu.. dekuji za osvetleni..

Offline

#38 27. 11. 2015 07:24:35

culibrk23
Člen
Registrace: 1. 2. 2011
Příspěvků: 20

Re: Rozbalovací seznam hodnot v buňce - VYŘEŠENO

Tak oprava, ted se mi to povedlo otevrit.. musel jsem restartovat cely comp..

Offline

#39 27. 11. 2015 07:29:30

culibrk23
Člen
Registrace: 1. 2. 2011
Příspěvků: 20

Re: Rozbalovací seznam hodnot v buňce - VYŘEŠENO

Vypada to, ze to funguje..zkusim to pak jeste otevrit v excelu..zatim moc dekuji!

Offline

#40 27. 11. 2015 08:42:44

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,678

Re: Rozbalovací seznam hodnot v buňce - VYŘEŠENO

Ještě malý detail. Když tam bude jediný druh provedení tak se musí vzorec upravit.
- Buď vrátí bez ničeho cenu z prvního sloupce (výběr typu nehraje úlohu) - Vzor na položce 11.
- Nebo se neexistující položka označí upřesňujícím zápisem. To je případ položky 10.
    Když by tam na jedné položce typu nic nebylo a klient mohl vybírat tak by se mu nic nezobrazilo. Takže v základní úvaze vracíme na oba výběry stejnou položku. To ale může vést k omylu, že pro to - které zboží existují 2 varianty. Takže lepší je ten zápis. Jinak by si to vyžádalo složitější řešení.
    Tady je upravená možnost Úprava XLS_2


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#41 28. 11. 2015 13:28:46

culibrk23
Člen
Registrace: 1. 2. 2011
Příspěvků: 20

Re: Rozbalovací seznam hodnot v buňce - VYŘEŠENO

Tak jsem se k tomu dostal az dnes a zjistil jsem, ze se porad nejspis nechapeme.... podle mne nato jdete hrozne slozite.. ty rozbalovaci seznamy se vubec neprolinaji a kazda radka je samostatny produkt.. pokusim se to napsat jeste jednou, v kazde radce v tom ceniku je vzdy jen jeden produkt, ktery ma ale 2 ceny...  jedna cena s kabelem a druha cena na baterii... zakaznik si tedy vybere vzdy jen jednu variantu.. u kazdeho provedeni kabel ci baterie je ale rozdilna cena..  proto musim v Liste1 nastavit 2 ceny pro kazdy produkt... pokusil jsem se ten zdrohovy soubor upravit tak, jak by to melo vypadat s tim, ze jsem tam znazornil 3 produkty.. tady je ten zdrojovy soubor: https://dl.dropboxusercontent.com/u/838 … ava6_1.xls

omlouvam se, jestli jsem to predtim spatne popsal... tak snad ted uz je to jasny..a podle mne to reseni musi byt podstatne jednodusi a funkcni i v excelu.. dekuji

Offline

#42 28. 11. 2015 16:48:20

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,678

Re: Rozbalovací seznam hodnot v buňce - VYŘEŠENO

Snad takto? Úprava XLS 3


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#43 28. 11. 2015 17:36:52

lp.
Člen
Registrace: 24. 9. 2009
Příspěvků: 790

Re: Rozbalovací seznam hodnot v buňce - VYŘEŠENO

culibrk23 napsal(a)

omlouvam se, jestli jsem to predtim spatne popsal... tak snad ted uz je to jasny..a podle mne to reseni musi byt podstatne jednodusi a funkcni i v excelu.. dekuji

Jediné, co je jasné je, že tvorba tabulek v calcu není zrovna oblastí, kde vynikáte. Troufnu si tvrdit, že nechápete ani elementární principy. Pokud to opravdu potřebujete, sežeňte si někoho, kdo to umí, bude mít s Vámi trpělivost a dobře mu zaplaťte.

Offline

#44 29. 11. 2015 10:06:37

culibrk23
Člen
Registrace: 1. 2. 2011
Příspěvků: 20

Re: Rozbalovací seznam hodnot v buňce - VYŘEŠENO

to neutr: ted je to presne ono... dekuju.. Varianta 1 je perfektni a kdyz vidim ten vzorec, tak je mi trapne, ze jsem to nedal dohromady sam... prosim poslete mi na email vase c.uctu, rad Vam za Vas cas a ochotu pomoci zaplatim..

to Ip.: nejsem programator, a ani jsem to o sobe nikdy netvrdil.. myslel jsem si, ze diskuzni fora jsou o diskuzich a o resenich ruznych problemu... a taky ze jsou tu lidi, kteri radi poradi jako napr. "neutr", mezi tyhle odborniky ale Vy nejspis nepatrite... pak nechapu, proc tu jste zaregistrovan a jizlive reagujete...

Offline

#45 29. 11. 2015 17:20:16

lp.
Člen
Registrace: 24. 9. 2009
Příspěvků: 790

Re: Rozbalovací seznam hodnot v buňce - VYŘEŠENO

Už teď se docela bavím při představě, jak toto "perfektní" řešení aplikujete pro více jak desítku položek - ani objekty ani funkce se nedají kopírovat a tedy každý prvek budete nastavovat zvlášť. Formát ceníku údržbu také neusnadní, pokud tuto formu negenerujete z něčeho jiného.

Možná to není zřejmé, ale rozlišuji mezi pojmy "poradit" a "udělat". Jak na to, aby to bylo udržovatelné, jsem napsal už dříve, nemám co dodat.

Offline

#46 29. 11. 2015 18:54:33

culibrk23
Člen
Registrace: 1. 2. 2011
Příspěvků: 20

Re: Rozbalovací seznam hodnot v buňce - VYŘEŠENO

nastavit vzorec a parametry u 14ti produktu, ktere maji 2 verze provedeni mi zabralo asi 30minut...a mimochodem, nechtel jsem, aby mi nekdo "udelal" cenik.. ale poradil, jak napsat vzorec, aby to fungovalo..ale klidne se bavte, ja jsem spokojeny, mam to, co jsem potreboval mit a funguje to i v excelu..

Offline

#47 1. 6. 2017 06:24:30

hdplot
Člen
Registrace: 18. 2. 2015
Příspěvků: 79

Re: Rozbalovací seznam hodnot v buňce - VYŘEŠENO

Vracím se k úplně prvotnímu dotazu tohoto vlákna. Po vyřešení jsem si vytvořil tabulku s hodnotami I profilů (jak bylo naznačeno v dotazu), která fungovala bez problémů. Nyní jsem tuto tabulku doplnil o U profily (stejný postup, stejné vzorce, jenom rozsah buněk je jiný) a tabulka nefunguje. Správně zobrazuje hodnoty pro U 30 až U 80 a pak pro U 160. Pro ostatní hodnoty doplňuje znak #N/A. Nejlépe to asi bude patrné z přiložené ukázky - https://ulozto.cz/!jYZN7Ql9g1IU/i-profily-ods


Vůbec netuším, kde by mohla být chyba. Testováno na OO 4.1.1, OO 4.1.3 a LO 5.0.0. Poradíte ?

Offline

#48 1. 6. 2017 11:21:29

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,678

Re: Rozbalovací seznam hodnot v buňce - VYŘEŠENO

Tak je to divné ale stačí smazat mezeru mezi písmenem U a číslem. Začne to chodit. Při tom jsem tam nenašel nic rozdílného a hledal jsem mezery navíc a bílé znaky. Celé jsem to přeformátoval.
     Celá chyba spočívá v tom že ačkoliv se na prvním listu objeví správná značka v konsolidaci tak vzorec VLOOKUP tuto značku nenajde. Když fungují značky před a za tak je to divné. Vypadá to na chybu programu. Ještě to otestuji na Linuxu (na to musím nyní restartovat). Ale opravdu nevidím nic čím by se těch pár řádků odlišovalo.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#49 1. 6. 2017 11:45:59

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,678

Re: Rozbalovací seznam hodnot v buňce - VYŘEŠENO

Na Linuxu to dělá totéž.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#50 1. 6. 2017 11:48:53

hdplot
Člen
Registrace: 18. 2. 2015
Příspěvků: 79

Re: Rozbalovací seznam hodnot v buňce - VYŘEŠENO

Tak mě to tedy nefunguje ani po smazání mezery. Zkusil jsem místo mezery doplnit podtržítko a taky bez úspěchu. Když jsem změnil text na z "U" na "UPE" (což je taky jeden z typů profilů, ale s jinými rozměry), tak to začalo fungovat i s tou mezerou

Offline

Zápatí