Problém velikosti existuje, ale ve Vašem podání půjde zřejmě jen o nedostatečné nastavení systému. Více uveze LibreOffice, ale problém je v nastavení systému na soubor - Nástroje > Možnosti > LibreOffice (OpenOffice) > paměť (mezipaměť) : - zde nastavte méně kroků zpět (já jsem nastavil 20), nastavte paměť na objekt - standard je 5 MB - dejte 2x tolik a otestujte, následně můžete dál zvýšit. Měl byste ale zmeněit počet objektů - standard 20 zmenšete například na 5 ap - a pak můžete změnit čas mezipaměti.
Důležitá je i stránkovací paměť kterou nastavujete v operačním systému. To je prostor na disku kam se dočasně odkládá. Dá se nastavit i na více discích pokud nějaké další máte.
Já ale doporučuji rozdělit databázi na stravitelné části a ty pak zpracovávám postupně. Je také možné z jedné kompletní tabulky X sloupců krát Y řádků udělat X databází s jedním sloupcem + index. To je pak relační databáze kde se doluje podle idexu.
Pokud pracujete přes Calc tak bych udělal díly do 100.000 řádků a k tomu bych nastavil paměti. Pokud máte jeden velký soubor CSV tak ho rozeberte například pomocí CSValidátoru, nebo jiného externího prostředku.
Editoval neutr (9. 11. 2015 21:00:36)
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ