Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 28. 8. 2015 18:38:52

netop78
Člen
Registrace: 28. 8. 2015
Příspěvků: 1

Velikost okna aplikace

Asi by se mohlo toto téma objevit takřka kdekoliv, ale nejčastěji dělám s Writerem... a z vyhledávání mi vypadly pouze staré odkazy na velikosti grafu apod.
Nainstaloval jsem si nový LO 5.0.1.2 a protože momentálně používám jako náhradní zařízení tablet s malou obrazovkou, ze které dost často "užere" další podstatný kus zobrazená klávesnice, nemile mě překvapila nemožnost stáhnout okno aplikace na výšku pod určitou mez (u staré verze 4 jsem byl schopen stáhnout okno klidně i na 2 řádky). Zkusil jsem vypnout postranní lištu v domnění, že aplikace odmítá právě kvůli ní.
Když jsem si pro jistotu zkoušel měnit velikost okna zas a znova, abych nevypadal přitrouble, došlo ke změně a naráz okno stáhnout šlo - chvilka opakování akcí a už bylo jasněji, to jsem pouštěl přímo Writer.
Takže chvilka experimentů a:
- pokud pustím LO - okno zmenšit pod určitou mez nejde;
- pokud pustím Writer, okno zmenšit pod určitou mez jde;
- pokud pustím Writer, ale pozavírám všechna podokna a dostanu se na úvodní obrazovku, zmenšování okna pod určitou mez přestává fungovat.
Nenašel by se někdo znalý, kdo by dokázal navést k přepínači, registru nebo volbě, která by aplikaci naučila, že "i s malým okýnkem" se dá uspokojit velká touha uživatele?

Offline

Zápatí