Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 13. 4. 2009 12:58:59

Cheva
Člen
Registrace: 9. 6. 2007
Příspěvků: 10

Pevná mezera

Zdravím,
nemáte někdo tušení, proč v OO 3.0.0 nefunguje pevná mezera (Ctrl+Space)? Nápověda tvrdí, že by to takto fungovat mělo.
V současně běžící verzi 2.4 ji lze napsat bez problémů.
Musím ji tedy vždycky zkopírovat ve verzi starší a pak vložit, což mě dost nebaví...
Díky.

Offline

#2 13. 4. 2009 14:17:36

IrenaS
Administrator
Místo Orlová
Registrace: 7. 5. 2008
Příspěvků: 196

Re: Pevná mezera

Funguje Ctrl+Shift+Space


Irena Šafářová
redakce portálu

Offline

#3 13. 4. 2009 14:19:26

Cheva
Člen
Registrace: 9. 6. 2007
Příspěvků: 10

Re: Pevná mezera

Paráda, dík moc smile

Offline

#4 13. 4. 2009 16:14:35

IrenaS
Administrator
Místo Orlová
Registrace: 7. 5. 2008
Příspěvků: 196

Re: Pevná mezera

Není za co


Irena Šafářová
redakce portálu

Offline

#5 15. 4. 2009 22:09:46

PavelH
Člen
Místo Česká Lípa
Registrace: 14. 3. 2008
Příspěvků: 140

Re: Pevná mezera

V menu "Nástroje - Přizpůsobit" a na záložce Klávesnice je vidět, jaká kombinace kláves je pro vložení pevné mezery nastavena. Dřiv se tu dala klávesová kombinace nastavit.

Offline

#6 24. 4. 2009 23:11:08

Roman Toman
Člen
Registrace: 19. 7. 2008
Příspěvků: 297

Re: Pevná mezera

Aj sa dá. Stačí si vybrať z neobsadených skratiek v zozname.


Win 10 PRO 64, LibreOffice

Pokiaľ to vyriešilo váš problém označte prosím svoj príspevok ako VYRIEŠENÝ.
Ako označiť vyriešenú tému

Offline

#7 4. 9. 2009 11:29:03

kissak
Člen
Registrace: 4. 9. 2009
Příspěvků: 1

Re: Pevná mezera

Zdravím, nevíte někdo, zda se dá nějakým způsobem nastavit automatické doplňování pevné mezery za souhlásky k, s, z a v?
Jde mi o to, aby tyto souhlásky nezůstávaly trčet na konci řádky ale přesunuly se  automaticky k následujícímu slovu na nový řádek.

Offline

#8 4. 9. 2009 12:05:06

hanus
Člen
Místo Olomouc
Registrace: 29. 11. 2006
Příspěvků: 573
Web

Re: Pevná mezera

Je na to rozšíření:
http://www.openoffice.cz/doplnky/prepra … -verze-0-4

Mám ale pocit, že to nefunguje "real time", ale jde o dodatečné náhrady/úpravy v textu.

Editoval hanus (4. 9. 2009 12:06:53)

Offline

#9 4. 9. 2009 20:20:52

milan.kosulic
Člen
Registrace: 29. 9. 2008
Příspěvků: 26

Re: Pevná mezera

Zato toho umí mnohem víc. Odstraní chybné dvojmezery, chybné mezery kolem závorek a interpunkčních znaků atd. Používám léta pro konečnou typografickou úpravu textu a vřele doporučuji vyzkoušet.

Offline

#10 19. 9. 2009 17:00:00

keddie
Člen
Registrace: 19. 9. 2009
Příspěvků: 3

Re: Pevná mezera

Ahoj,

měl bych opačný dotaz. Mám několik rozsáhlejších textů v OpenOfficu a chtěl bych si je vysázet v LaTeXu, nicméně největší překážkou jsou právě nezalomitelné / pevné mezery, které se pochybně zkopíruji, ale nejsou žádným znakem. (používám v LaTeXu UTF-8)

Čili hledám nějaké makro / funkci či tak, která by z dokumentu odstranila (lépe nahradil) všechny nezalomitelné mezery.

Vím, že na dvojkovou řadu byl přímo export do TeXu - na trojkovou jsem ho nenašel. Nicméně ho opravdu nepotřebuji, štve mě jen toto.

PS: Neví někdo jak je technicky řešena taková nezalomitelná mezera v OO? Když dám zobrazit řídící znaky, tak se tváří jako normální mezera...

Editoval keddie (19. 9. 2009 17:01:10)

Offline

#11 19. 9. 2009 17:25:12

IrenaS
Administrator
Místo Orlová
Registrace: 7. 5. 2008
Příspěvků: 196

Re: Pevná mezera

Pomohlo by rozšíření AltSearch, článek:
http://www.openoffice.cz/navody/rozsire … -altsearch
Je možnost si rozšířením vyhledat všechny nezalomitelné mezery (je to volba Regulární) a nahradit je obyčejnými mezerami.

Editoval IrenaS (19. 9. 2009 17:28:58)


Irena Šafářová
redakce portálu

Offline

Zápatí