Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 17. 6. 2015 13:57:46

Xisek
Člen
Registrace: 17. 6. 2015
Příspěvků: 3

Sloučení dvou sloupců - VYŘÍZENO

Dobrý den,

prosím Vás vím že se toto téma zde již několikrát probíralo, ale ani po hodině jsem nepřišel na to jak nakonec dojít do cíle, zkoušel jsem jak concatenate a další.. ale kdyby to dělal ctr+c,v mám to asi už rychleji big_smile teda k věci..

Mám zde soubor csv kde je odkaz na obrázek např.bohužel zde není přípona .jpg, kterou potřebuji přidat takže výsledek má být
mohl bych poprosit o sloučení sloupců pokud to teda nezabere mnoho času a našel by se někdo ochotný.



Děkuji mnohokrát za každou pomoc.
.

Editoval Xisek (17. 6. 2015 16:10:03)

Offline

#2 17. 6. 2015 14:21:51

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,659

Re: Sloučení dvou sloupců - VYŘÍZENO

Ty odkazy na ten kšeft nefungují tak že nevidím jak to má být správně. Píšou sice že za chvíli ale už je to dost dlouho.
     Udělám to jako textový odkaz a jako klikačku - jen vzorek několik případů. Dělá se to vzorci, ale můžu i makro když by bylo moc potřeba (moc odkazů často editovaných).


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#3 17. 6. 2015 14:37:37

Xisek
Člen
Registrace: 17. 6. 2015
Příspěvků: 3

Re: Sloučení dvou sloupců - VYŘÍZENO

Odkazy samozřejmě momentálně nefungují je to vybrané z toho csv souboru potřebuji prostě jen v tom csv sloupec A sloučit s B.
Pokud se chápeme.

Offline

#4 17. 6. 2015 14:48:15

lp.
Člen
Registrace: 24. 9. 2009
Příspěvků: 782

Re: Sloučení dvou sloupců - VYŘÍZENO

Do volného sloupce zapiš

=A1&"."&B1

nebo (pokud je přípony vždy jpg)

=A1&".jpg"

a zkopíruj podle potřeby.

Offline

#5 17. 6. 2015 14:57:07

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,659

Re: Sloučení dvou sloupců - VYŘÍZENO

Tady se mrkněte Úprava pomocí vzorců sešitu ODS


PS chodím si zakouřit a šel jsem i teď a napadlo mne proč píšete o dvou sloupcích. Po načtení do sešitu je to v jedné buňce, ale neupravoval jsem separátory. Když to upravíte na separátor ("; - středník a uvozovky) tak se Vám to dostane do samostatných buněk a pak už jen stačí sloučit. Tedy respektive smazat ty nechtěné sloupce a pak znovu uložit jako .csv.
     Bohu žel nevím jak to má opravdu vypadat takže alespoň napište sem jak by to mělo být ve výsledku.

Editoval neutr (17. 6. 2015 15:10:54)


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#6 17. 6. 2015 15:12:06

Xisek
Člen
Registrace: 17. 6. 2015
Příspěvků: 3

Re: Sloučení dvou sloupců - VYŘÍZENO

Děkuji všem za tak rychlé odpovědi, bohužel zjišťuji že jsem asi marný a jak jsem tyto programy nikdy nepoužíval tak mám celkem problém cokoliv udělat...

Lp.: zkoušel jsem, ale je to snad stejné jako kopírovaní po jednom.
Nebo alespoň netuším jak to udělat najednou u všech, zkopíruje mi to vždy jen po jednom řádku..

neutr: děkuji moc, za upload, ale potřebuji to v původním souboru a stejném nastavení csv, ty odkazy potřebuji čisté bez uvozovek jen např.:  abych vložil soubor csv do eshopu a ten dostane cestu k fotce z ftp.

Vím že se asi chytáte za hlavu, ale v tomhle prostě neumím jezdit.. big_smile

Děkuji.

Editoval Xisek (17. 6. 2015 16:16:56)

Offline

#7 17. 6. 2015 16:30:01

lp.
Člen
Registrace: 24. 9. 2009
Příspěvků: 782

Re: Sloučení dvou sloupců - VYŘÍZENO

ctrl-c, vybrat oblast, ctrl-v

nebo (pokud vzorec sousedí s vyplněným sloupce, např. je ve sloupci c), vybrat buňku se vzorcem a dvojklik myší ma čtverečem v pravém dolním rohu.

Offline

#8 17. 6. 2015 16:55:25

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,659

Re: Sloučení dvou sloupců - VYŘÍZENO

Musíte říct jasně jak to má vypadat příklady :

http://www.nd-elektro.eu/download/461";".jpg";;;;;;;;;;"http://www.nd-elektro.eu/download/461";".jpg
http://www.nd-elektro.eu/download/479";".jpg";;;;;;;;;;"http://www.nd-elektro.eu/download/479";".jpg
http://www.nd-elektro.eu/download/1001";".jpg";;;;;;;;;;"http://www.nd-elektro.eu/download/1001";".jpg
http://www.nd-elektro.eu/download/kondenzator";".jpg";;;;;;;;;;"http://www.nd-elektro.eu/download/kondenzator";".jpg
http://www.nd-elektro.eu/download/kondenzator";".jpg";;;;;;;;;;"http://www.nd-elektro.eu/download/kondenzator";".jpg

--- Pokud z adresy http://www.nd-elektro.eu/download/1001";".jpg" odstraníme jen ty červené uvozovky tak nám zbyde podle mne nesmysl :
http://www.nd-elektro.eu/download/1001 ; .jpg - myslím, že správně je to :
http://www.nd-elektro.eu/download/1001.jpg - ten červený středník tam asi nemá co dělat. Středníky jsou podle mne buňky tabulky v html.(PHP)


     Nebo to tak má být? Pokud ano, tak stačí otevřít CSV v Calcu a zadat také separátor uvozovku. Ty středníky je možné vynechat (jako separátory).


PS - když to zřetelně vyjádříte, tak Vám to udělám já nebo někdo jiný.

Editoval neutr (17. 6. 2015 17:04:30)


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

Zápatí