Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 20. 4. 2015 14:16:53

Cardello
Člen
Registrace: 11. 10. 2010
Příspěvků: 43

Nefungující kontrola provopisu - VYŘEŠENO

Dobrý den,
mám problém s kontrolou pravopisu - doteď vše bez problémů fungovalo, ale z ničeho nic kontrola začala podtrhávat úplně všechna slova. Neví prosím někdo, čím by to mohlo být a jak to znovuzprovoznit? Děkuji

Editoval Cardello (20. 4. 2015 20:09:38)

Offline

#2 20. 4. 2015 14:37:18

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,678

Re: Nefungující kontrola provopisu - VYŘEŠENO

Povedlo se Vám asi otevřít dokument kde je nastavení řeči jiné nežli čeština. Stává se to často když začnete překládat původní cizojazyčný dokument do češtiny. Systém hledá například angličtinu a najde češtinu, nebo častěji naopak. V sešitě je pak jiná řeč o pravopis podtrhne vše.
     Podívejte se na jazykové nastavení AOO, LO - v nástrojích. Zkontrolujte také sešit který jste nějak upravoval - nebude česky.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#3 20. 4. 2015 15:15:49

Cardello
Člen
Registrace: 11. 10. 2010
Příspěvků: 43

Re: Nefungující kontrola provopisu - VYŘEŠENO

V jazykových nastaveních (nástroje - volby - jazyková nastavení - jazyky) mám všude češtinu. V nástroje - jazyk - pro výběr je zaškrtnuta čeština, v "pro odstavec" a "pro celý text" není zaškrtnuto nic, ale ani to zaškrtnout nejde... Zkontroloval jsem nastavení dokumentů z poslední doby a všude je to stejné, upřimně si ani nevzpomínám, že bych v poslední době pracoval s něčím cizojazyčným...

Offline

#4 20. 4. 2015 16:10:40

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,678

Re: Nefungující kontrola provopisu - VYŘEŠENO

Budete asi muset smazat celý folder "4" v Document and settings - Váš profil - data aplikací (Libre, nebo Apache podle toho co máte). To udělejte při zavřeném programu. Pokud byste nyní program spustil nic se neděje a bude to fungovat. Jenže já místo toho doporučuji spustit znovu instalaci s tím, že dáte opravit. Tím by mělo dojít k nové instalaci do foldru "4" který udrřuje Vaše předvolby. proto by tam měly být jen ty implicitní z instalace.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#5 20. 4. 2015 16:53:28

Cardello
Člen
Registrace: 11. 10. 2010
Příspěvků: 43

Re: Nefungující kontrola provopisu - VYŘEŠENO

OK, ještě mi jde o to abych si se složkou "4" nesmazal i vlastní uživatelské nastavení (lišty, barvy apod.). Nepomohlo by třeba jen znovunainstalování slovníku? nebo smazání jen určité podsložky z "4" ?

Offline

#6 20. 4. 2015 18:54:23

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,678

Re: Nefungující kontrola provopisu - VYŘEŠENO

Smazání správné podsložky by určitě šlo, ale musíte to důkladně prohledat. Slovník tam bude asi správný. Problém je určitě v nastavení jazyka. Můžete vyzkoušet nejdříve novou instalaci. Samostatně se slovník instaluje do Apache OpenOffice. V LibreOffice už je nainstalovaný - pomůže opravit.
     Tak mne napadlo jak máte nastavenou kontrolu pravopisu přímo ve Writer. Je tam možnost pro výběr, odstavec a celý dokument - navíc synonyma.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#7 20. 4. 2015 20:08:50

Cardello
Člen
Registrace: 11. 10. 2010
Příspěvků: 43

Re: Nefungující kontrola provopisu - VYŘEŠENO

Vámi uvedený postup zafungoval. Bohužel přepsání složky "4" znamenalo i smazání mých uživatelských nastavení, takže jsem se s tímto řešením nespokojil. Zkoušel jsem i některé kombinace přepsání pouze některých složek, ale na nic, co by vyhovovalo jsem nepřišel. Takže nakonec jsem obnovil složku "4" ze zálohy, z doby kdy vše fungovalo jak má.
Díky za pomoc.

Offline

Zápatí