Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 14. 4. 2015 18:28:13

zburget
Člen
Registrace: 8. 11. 2014
Příspěvků: 12

Hlášení chyb

Zdravím,
chtěl bych se zeptat, když jsme tady na fóru "chyba v programu" - když si tady někdo ověří že je v programu přece jen nějaká chyba, co následuje?
Čte to tady některý z vývojářů (máme v ČR/SR nějakého vývojáře?) a tudíž lze doufat, že se popsaná chyba někdy někomu dostane na stůl k vyřešení nebo je zapotřebí tu chybu ještě někam dál hlásit?

Offline

#2 14. 4. 2015 18:45:23

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,678

Re: Hlášení chyb

Ano čtou to lidé kteří chybu umí nahlásit. Tahle kolonka slouží primárně k ověření chyby. Chybu je nutno ověřit před tím, nežli se nahlásí. Je ale rozdíl v postupu pro LO a AOO.
     Přímo povinnost nikomu nevzniká. Měl by to nahlásit autor - nejspíš na BugZillu. Ale nejdříve je nutné Bugzillu zkontrolovat, jestli to není už nahlášené. To je v angličtině. Takže se může stát, že to zapadne.
     Mezi články je seriál jak hlásit chybu překladu, nebo návod jak nahlásit chybu (zejména LibreOffice). Ovšem pravidlo ověřit není přímo na české straně. Je to ale lepší alespoň vyzkoušet zda se někdo neozve a nepotvrdí, nebo naopak nevyvrátí.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#3 14. 4. 2015 19:42:52

zburget
Člen
Registrace: 8. 11. 2014
Příspěvků: 12

Re: Hlášení chyb

Já se ptám, protože před cca 2 měsíci jsem tady řešil problém s "Nestabilní tabulkou" - je to o pár řádků níž. Bylo mi to potvrzeno i jiným uživatelem a pokud jsem to dobře pochopil, byla ta chyba reprodukovatelná i na AOO i na LO. Takže to může být něco hodně moc starého. Šlo mi o to, jestli by to někdo, kdo angličtinou vládne líp než já, mohl nahlásit.

Offline

#4 8. 9. 2015 22:37:56

Hanule6
Člen
Registrace: 8. 9. 2015
Příspěvků: 1

Re: Hlášení chyb

Dobrý den, nevím co s tím dělat, ale vše jsem v průběhu ukládala ovšem vyskytla se chyta a to ukazuje se mi toto hlášení:

Nalezena chyba formátu na
SAXParseException: '[word/document.xml line 2]: Attribute w:themeColor redefined
', Stream 'word/document.xml', Line 2, Column 1582233(row,col).

Nevím co s tím, soubor je uložen ve formátu docx. Ctrl+O nefunguje. Dělala jsem na práci spousty hodin a nedokážu si představit, že mi text zmizí, je mi jedno jak bude vypadat, hlavně že bude. Prosím poraďte. Možná že jsem ve špatné skupině ale podobnou skupinu s tímto problémem jsem nenašla, děkuji.

Offline

#5 9. 9. 2015 04:42:20

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,678

Re: Hlášení chyb

Docela zajímavé. Toto skutečně patří do úplně jiného fóra, ovšem je možné, že Vám pomůžeme.
     Naše kancelářské aplikace (Apache Open office a LibreOffice) umí načítat (konvertovat) dokumenty MSO. Takže bych Vám doporučil stáhnout si nejprve LibreOffice poslední verzi, nainstalovat a v ní spustit kopii toho vadného souboru.
     Když se to nepovede udělejte si zápis hlášení (screen obrazovky) a otestujte totéž v balíku Apache OpenOffice. Když se nepovede otevřít ani v Apache OpenOffice máte ještě možnost všechna hlášení porovnat a postnout sem spolu se zrojem (kopii vadného souboru), nebo dát dotaz na jiné fórum.


     Hlášení totiž obsahuje nepřímo návod co dělat. - Konkrétně otevřít XML zdroj v hexaeditoru, nebo XML editoru a příslušné pole smazat, nebo přepsat pokud poznáme co je špatně. Tuto úpravu by zde jistě někdo zvládl, ale poradili by si také jinde. Například otestujte :
ItNetWork
ProgramujteCom - tady dělají i s MS
.NetFórum - tady to je jen o MS
Tohle také otestujte
Souhrn fór o programování zde je velký výběr - například "Mrkev" specializovaný na MSO. (Tedy evidentně název inspiroval jednoho kolegu, který o Microsoftu hovoří jako o Mrkvošrotu).

Editoval neutr (9. 9. 2015 04:47:20)


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#6 22. 9. 2015 09:20:25

axolotl
Člen
Registrace: 22. 9. 2015
Příspěvků: 1

Re: Hlášení chyb

Dobrý den,
mám problém u prezentace. Je tam vloženo více fotek, pokud ji otevřu ve win 7 a OO3 jde to bez problémů, pokud ji otevřu ve Win 8.1 a OO4, tak to hlásí za chvíli chybu SETH EXCEPTION - Access violation. SPustí se obnova. Kde je prosím chyba? Děkuji za radu.

Offline

#7 12. 10. 2015 05:05:45

davidholan
Člen
Registrace: 12. 10. 2015
Příspěvků: 1

Re: Hlášení chyb

Dobrý den,

neustále mi padá programi při vytvářeí prezentací. Při práci spadne celý program včetně tabulkových procesorů a spustí se obnova. Zkoušel jsem přeinstalovat několikrát, dokonce mám i nové PC, ale problém se pořád vyskytuje. (aktuální velikost prezentace cca 50MB).
Také se mi při uložení neukládají všechny obrázky - platí i při převodu do .pdf formátu.
Potřeboval bych rychlou pomoc a děkuji předem za radu.
David

Offline

#8 17. 12. 2017 23:06:15

amos
Člen
Registrace: 17. 12. 2017
Příspěvků: 2

Re: Hlášení chyb

Dobrý den,
chci se zeptat, funguje Vám autocomplete pro starbasic v Libreoffice 5.3.1.2.?
Vše jsem zapnul a nic.
P.S.
zapnul jsem to v možnostech v oddílu pro basic ide. Nefunguje to jak v Windows tak v Linuxu.

Editoval amos (19. 12. 2017 21:20:45)

Offline

#9 18. 12. 2017 07:46:12

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,678

Re: Hlášení chyb

Kde jste vše zapnul? Víte autocomplete je česky automatické dokončování které se nastavuje pro Calc přímo v menu, ale pro Basic se to musí nastavovat NÁSTROJE > MOŽNOSTI > LIBRE OFFICE > MOŽNOSTI BASIC IDE. Na této karte to musíte pozapínat podle potřeby.
     Je tam možnost DOPLŇOVÁNÍ KÓDU, NÁVRHY KÓDU a VLASTNOSTI JAZYKA. V Návrhu kódu máte typické dokončování - uzavírání párových značek. Takže to byste měl upřesnit. Já mám na WXP LO 5.3.7.2 ale Vy to máte asi na Linuxu. Já mám Ubuntu kde mám také nějakou verzi starší ale myslím že byste měl nejdříve upřesnit kde a co jste zapínal.


PS : nevím co si od toho slibujete. Já jsem tomu nikdy na chuť nepřišel. Když dám třeba uzavírání závorek, nebo uvozovek stejně vždy seknu jednu závorku, nebo uvozovku navíc. Tahle funkcionalita má větší význam v Java a C.
     V Basicu bych z toho potřebu nedělal. Jde samozřejmě o systém práce. Basic zrovna tyhle věci dělá dobře když dáte zkompilovat tak vysvítí správně řádek s chybou (tedy až na malé detaily jako je příkaz End - Sub, For, IF kde se musí hledat neuzavřený kód výše nežli tam kde je vysvícený řádek).

Editoval neutr (18. 12. 2017 07:56:19)


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#10 19. 12. 2017 21:24:35

amos
Člen
Registrace: 17. 12. 2017
Příspěvků: 2

Re: Hlášení chyb

Dobrý den myslel jsem že autocomplete je našeptávač jako v M. Office.

Offline

#11 19. 12. 2017 21:48:36

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,678

Re: Hlášení chyb

Já v MSO nepracuji a tak nevím jak to vypadá. Mezinabídkami je také něco jako našeptávání ale nepoužívám to. Existuje nějaké rozšíření ale myslím že funkcionalita už je zabudována v LO. Jenže to není nic jako šablony v PsPadu.


     Já používám svohe knihovny a často hledám. Nejlepší zdroj je Japonský. General No2. Jsou tam na základní stránce odkazy na makra pro Calc, Writer, Draw, Impress i Math a jsou tam i makra jiných jazyků.
     Z té stránky klikněte na "Home Of Site" - nahoře vlevo. Někde uprostřed jsou odkazy právě na společné (to je ten uvedený odkaz) a tam pod tím jsou specializované stránky.


     Nebojte se že je to japonsky. Přes Google to přeložíte na stránce a přeložené zkopírujete do své knihovny. Mimo toho existují různé návody například Od Pythoniaka a na Wiky Apache OpenOffice BASIC Programming Guide. Funguje to většinou i pro LibreOffice.


     Dají se najít různé "manuály" ale jsou staršího data. Zato se vyplatí otestovat protože hodně věcí funguje ještě po desítkách let - původně makra StarOffice byla základem pro OpenOffice.

Editoval neutr (19. 12. 2017 21:53:13)


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

Zápatí