Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 25. 3. 2015 15:28:55

pejrradek
Člen
Registrace: 17. 2. 2015
Příspěvků: 4

Kodováni textu češtiny

Dobrý den,

mám takový dotaz, V PC mám naistalován Vaš program Openoffice 4.1.1. a mám dotaz k zobrazení dokumentů PDF. Když si otevřu dokument v PDF v openoffice, tak se mi prvně ukáže tabulka pro filtr ASCII s nastavením znakové sady pro zobrazení dokumentu. Ale dokument se mi zobrazí v nerozluštitelných znacích. Zkoušel jsem otevřit i Microsoft Word, ale tam je stejná situace. Prosím, já mám otázku, kde ve windows vista 32 mám správně nastavit kodování češtiny, či znakovou sadu, aby se mi dokuenty zobrazovali v normálně, a ne v nerozluštitelných znacích. Kde a jaké správné nastavení je pro češtinu? Dokuent v programu Adobe Readeru se mi zobrazí normálně, ale ve Wordu v a openoffice již ne. Office Windows nemám zakoupen, ale mám openoffice, kde můžu s dokumentem pracovat, text, atd. Prosím, jak mám nastavit, či správně kodovat češtinu, aby se mi dokunty PDF byly správně zobrazené. V Adobe Readeru je vše v pořádku, ale v těch dalších již ne. Ale v Adobe Readeru nemohu s dokumentem pracovat, jako doplnit text. A také tak, abych po každé nemusel nastavovat znakovou sadu. Asi před rokem jsem měl PC na opravě, měl jsem nefukční program Windows Update. Před opravou bylo vše v pořádku, ale teď nevím, jaké mám mít kodování pro češtinu, aby se mi dokument v openoffice zobrazil tak jak má. Děkuji moc za radu. Vista 32 laptop. pejrradek@seznam.cz

Offline

#2 25. 3. 2015 20:47:48

poky
Člen
Registrace: 23. 9. 2005
Příspěvků: 69

Re: Kodováni textu češtiny

Otvírej to v Draw.

Offline

#3 27. 3. 2015 15:44:05

pejrradek
Člen
Registrace: 17. 2. 2015
Příspěvků: 4

Re: Kodováni textu češtiny

Aha, a neni třeba nějake lepši řešeni, představoval jsem si, že budu mit odpověď, kde, na co mam kliknout, než, že si mám PDF otevřit v jine časti openoffice. Chtěl bych jasnou a zrozumitelnou odpověď, kde mám spravně nastavit PC tak, aby se mi PDF zobrazoval normálně. V Adobe Readeru je to dobrý, ale v Readeru nemohu s dokumenty pracovat. Děkuji pejrradek@seznam.cz

Offline

#4 27. 3. 2015 16:51:42

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,525

Re: Kodováni textu češtiny

Já bych navrhoval sem poslat to PDF abychom se na to mrkli. Nejspíš to bude použitým fontem, ale pdf může být také jen jako obrázek.
     Takže jako obrázek to lze vidět, ale nelze editovat - nemá to prostě žádné písmo. Na to funguje jenom OCR (program rozpoznávání ze scaneru). Já používám Finereadr (je placený, ale můžete ho stáhnout a otestovat). Umí to i jiné programy, které jsou většinou součástí SW tiskáren.
     Pokud to není obrázek, tak jde o fonty. Tady bych otestoval místo Apache OpenOffice LibreOffice. Má zvýšenou podporu fontů pro formát PDF. Pak by ještě možná šlo najít rozšíření pro AOO :-
Pepito
eCivis
PDF import
     Je jich tam více ale jsou většinou staršího data. Spíš bych doporučil zjistit jestli je to obrázek, nebo text a pak vyzkoušet LibreOffice.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#5 4. 4. 2015 15:03:59

pejrradek
Člen
Registrace: 17. 2. 2015
Příspěvků: 4

Re: Kodováni textu češtiny

Zdravím,

takže, Libreoffice jsem si již nainstaloval, a openoffice odinstaloval, V Libre se mi již žádná tabulka neobjevuje, ale, když chci otevřit psaný dokument PDF v Libre, tak se mi program otevře, ale, ikdyž jsem v psanem dokumty označil, že chci Libre, tak se mi to otevře, jen názvem, ale bez samotného dokuentu, prostě prázdný PC papír, jen název.

Offline

#6 22. 4. 2015 16:52:29

pejrradek
Člen
Registrace: 17. 2. 2015
Příspěvků: 4

Re: Kodováni textu češtiny

Zdravím,

takže, já jsem něco, zjistil. Když jde Openoffice 4.1.1. v klasickem PC, tak nejenom, že při otevřeni dokumentu PDF objevi tabulka filtru ASCII a pro nastaveni znakove sady, při ktere vubec nefunguje, ani jedno zadani, ale take zkusil jsem openoffice otevřit bez dokumentu, a zjistil jsem, že program jde pár minut,a pak najednou openoffice "spadne". Přestane sám fungovat, objevi se tabulka s možnostmi, zda POČKAT, nebo STORMO. Jekikož mam doma wi-fi spojeni, mám i dalši zařizeni, krom klasickeho PC. Zkusil jsem tedy do sveho tabletu nainstalovat Android Openoffice. Při oteviráni dokumentu se mi objevila stejna tabulka filtru ASCII a nastaveni znakove sady. Pak jsem program otevřel bez dokumentu PDF a stejna chyba, open šel chvili v tabletu, a pak sám "spadl". Jak je to možný, že se stejne chyby, u stejneho programu objevi, jak v PC, tak v tabletu, když vim, že obě moje zařizeni jsou naprosto v pořádku a funguji na 110 %. Jine programy v obouch zařizeni funguji. Tsdy asi udělali Vaši vyvojaři někde chybu, jelikož se v programu stejne chyby, a to jak v PC, tak v mobilnich zařizeni. Proto, chci, upozornit na tyto chyby a prosim vyvojaře, aby tyto 2 zavažne chyby opravily svymi aktualizacemi. Jinak je program nepoužitelný. Libi, se mi to, že se muže s dokumenty pracovat, co se týka textu, a exportu zpět do PDF, a dalšich funkcí, ale, naprosto vhodný ale tyto 2 chyby mě trochu sklamaly, zvlášť, když se objevi ty stejne chyby, na dvou zařizeni, ktere jdoh naprosto v pohodě. Děkuji.

Offline

Zápatí