Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 12. 3. 2015 08:44:28

benytrans
Člen
Registrace: 12. 3. 2015
Příspěvků: 12

Ze seznamu do jednotlivých listů - VYŘEŠENO

Dobrý den,
řeším následující problém. Vytvářím seznamy, kde každé jednotlivé zařízení má na samostatném řádku několik identifikátorů tohoto zařízení. Seznam tedy obsahuje třeba 100 řádků po 6ti sloupcích, kde každé zařízení je na jednom řádku.
Problém je, že ke každému jednotlivému zařízení potřebuji vytvořit jeho "rodný list" na samostatném listu. Lze toto řešit nějakým makrem? Zkoušel jsem záznam makra, ale problém je, že záznam neumí vytvářet nový list.
Představoval jsem si to asi tak, že dopíšu seznam na prvním listu, na druhý list vytvořím šablonu "rodného listu", poté spustím makro, které pro každý řádek vytvoří "rodný list" dle šablony a doplní do něj údaje ze seznamu. Výsledek bude 100 řádků v seznamu, šablona "rodného listu" a 100 "rodných listů" na jednotlivých listech doplněných o údaje v seznamu.
Děkuji za radu
Beny

Editoval benytrans (16. 3. 2015 07:04:50)

Offline

#2 12. 3. 2015 09:01:23

ludviktrnka
Člen
Registrace: 9. 7. 2009
Příspěvků: 520

Re: Ze seznamu do jednotlivých listů - VYŘEŠENO

Zvážil bych nutnost 100 listů. Běžněji se se to asi dělá tak, že vytvoříte jen jednu šablonu a navrchu měníte název zařízení, nebo jeho číslo či jiný identifikátor a zbytek se pak vyplňuje dle tabulky. Takže místo abyste přepínal listy tak přepínáte zařízení na jednom listu. Jediné kde by pak mohlo pomoci makro je výtisk všech 100 rodných listů v jedné dávce - jedním tlačítkem. Ovšem makro na dávkový export do PDF není úplně jednoduché to by vám asi musel někdo udělat.


LibreOffice 5.2.2.2

Offline

#3 12. 3. 2015 09:03:25

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,659

Re: Ze seznamu do jednotlivých listů - VYŘEŠENO

To není těžké, ale musíte něco o makrech vědět.
     To co popisujete zřejmě znamená "rodný list" se jménem z příslušného řádku Listu1. Znamená to vložit nový list pod jménem a na něj zkopírovat obsah vzoru rodného listu.
     Makra ale musíte nějak spouštět. To znamená například tlačítko, ikonu nebo klávesovou zkratku. Nyní jde také o to, zda je to jednorázová záležitost (všechny rodné listy se vygenerují naráz a pak už jen někdy jednotlivý list), nebo zda se bude průběžně přidávat. To má vliv právě na ovládání, respektive úpravu ovládání. Když by to byla jednorázovka tak se ovládání dělat nemusí. Makro se spustí přímo z knihovny a pak už se může přidávat manuálně po jednom listu.


     Jestli si poradíte s makry tak Vám pošlu korpus pro přidání listu a pro kopírování obsahu. Pokud s tím nemáte zkušenost pošlete vzor rodného listu a ukázku seznamu.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#4 12. 3. 2015 09:33:42

benytrans
Člen
Registrace: 12. 3. 2015
Příspěvků: 12

Re: Ze seznamu do jednotlivých listů - VYŘEŠENO

Zdravím,
Jde právě o to, že já potřebuji ty "rodné listy" uchovávat dále. Představoval jsem si to právě tak, že když dopíšu seznam, tak u něj bude tlačítko, které vygeneruje ke každému vyplněnému řádku jeden list dle šablony a doplní údaji. Potom už můžu tisknout, nebo exportovat dle libosti. Doteď jsem všechny ty údaje přepisoval ručně a je to celkem nepraktický. Občas se najdou i seznamy s pětisty řádky.
Díky
Níže odkaz na soubor, je tam seznam a na druhém listě šablona "rodného listu"

http://www.uschovna.cz/zasilka/ED8SZSS88CXPDJUU-CTH/

Editoval benytrans (12. 3. 2015 09:34:22)

Offline

#5 12. 3. 2015 10:34:33

ludviktrnka
Člen
Registrace: 9. 7. 2009
Příspěvků: 520

Re: Ze seznamu do jednotlivých listů - VYŘEŠENO

... tak to ovšem není "rodný list", ale "provozní denník" ke každé položce zvlášť. To pak samozřejmě míří k té úloze o níž jste mluvil. Nicméně předpokládám že políčka pod hlavičkou budete chtít vyplňovat přímo v počítači - pokud se to má jen vytisknout a vyplňuje se to ručně a do počítače se to nepřepisuje, pak stále nemá to velké množství listů žádný význam a stačí pouze automatické vyplňování položek ze zvoleného řádku přímo v šabloně - to lze pomocí funkce INDEX případně VLOOKUP.


LibreOffice 5.2.2.2

Offline

#6 12. 3. 2015 11:00:08

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,659

Re: Ze seznamu do jednotlivých listů - VYŘEŠENO

Teď nevím. Jestli jde opravdu jen o několik málo údajů, tak skutečně staší načítat do jediného formuláře a ten pak tisknout. Pokud by toho ale bylo více - například jako soupis základních prostředků (dnes se říká HIM, DHIM jako hmotný a nehmotný investiční majetek) tak tam by to chtělo list pro každý extra. Pokud je to opravdu jen několik řádků které se nakopírují, vytisknou a je konec, tak má pravdu Ludvík Trnka.
     Jenže já tam vidím datumy a to bude odlišné - vypadá to jako kniha revizí. Pak je potřeba samostatný list pro každý řádek. Já tam ale nevidím jak ty listy pojmenovat. Na seznamu by měl být také hyperlink aby se tam dalo skočit z prvního listu. Když vytvořím list tak potřebuje jednoznačný název. Tohle dořešte - uvěďte jestli to má být to pořadové číslo - například PK01.01, nebo jestli to nechce spíš místopisný údaj.
      Mají se rodné listy skrývat? Ona mezi nimi není snadná orientace tak že zbytečné aby byly vidět všechny. Stačí zobrazit jen potřebný list. Není potřeba prohledávání . například datumů?


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#7 12. 3. 2015 11:13:28

benytrans
Člen
Registrace: 12. 3. 2015
Příspěvků: 12

Re: Ze seznamu do jednotlivých listů - VYŘEŠENO

Omlouvám se, tohle jsem zapomněl specifikovat. Ano je to jakýsi provozní deník. Počítačem se ale (standartně)vyplňuje pouze první zápis. Další zápisy se vyplňují již ručně. Tedy mě stačí vyplnit pouze první řádek. Pak se kniha vytiskne a doplňuje se ručně, dokud provozovatel ty listy neztratí a já nebudu muset vytisknout provozní listy znovu. Samozřejmě by bylo ideální mít to následující formou : Ke každému řádku je přiřazen jeden provozní list, první rok se vyplní první řádek a hlavička, další rok přijdu, k seznamu doplním třeba další sloupec, kde bude již pouze "datum a  "stav" ten se doplní do druhých řádků provozních listů. Dle mě je to ale již tak složité, že jsem se ani nepokoušel tu o to někoho žádat roll . Problém s funkcemi je v tom, že musím těch třeba 500 listů založit, a pak do jednotlivých buňek zapsat ty funkce. Předpokládal jsem, že makro dokáže list samo založit a to ke každému řádku zvlášť a doplnit údaje z řádků.

Offline

#8 12. 3. 2015 13:15:57

benytrans
Člen
Registrace: 12. 3. 2015
Příspěvků: 12

Re: Ze seznamu do jednotlivých listů - VYŘEŠENO

Ještě abych nemistifikoval, Doplnit z tabulky potřebuji samozřejmě i tu "průvodku" tedy typ PPK, rozměr atd., komentáře jsem vložil jen do "stav" a "datum" proto aby bylo jasné, že je nutné vyplnit i tyto hodnoty.
Beny

Offline

#9 12. 3. 2015 13:17:50

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,659

Re: Ze seznamu do jednotlivých listů - VYŘEŠENO

To s tím makrem není problém. Původně jste psal 100 listů, nyní už 500. Sešit má limutu 1024 listů. To jak to popisujete, tak je vhodný systém pana Trnky.
     Je to jediná strana A4? To se dá snadno udělat. Kliknout a vytisknout položku. Také je možné uložit například samostatný txt soubor do nějakého adresáře.
     Napište zda Vám postačí tisk, nebo i uložení txt (PDF) kopie, nebo jestli chcete opravdu listy do sešitu.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#10 12. 3. 2015 13:35:22

benytrans
Člen
Registrace: 12. 3. 2015
Příspěvků: 12

Re: Ze seznamu do jednotlivých listů - VYŘEŠENO

No ideální by pro mě bylo mít opravdu co list, to opis řádku ze seznamu do předdefinované šablony. Poté si můžu jednoduše volit v nastavení tisku, které listy chci vytisknout a nebo uložit v PDF. Takže, vytvořit seznam s pětisty řádky, kliknout a vytvoří se mi 500 listů s předdefinovanými šablonami doplněnými o zadané údaje v seznamu. Příklad se sto listy jsem uváděl jako příklad toho, kdy se ruční přepisování do šablon už neúměrně protahuje...

Offline

#11 12. 3. 2015 14:21:37

ludviktrnka
Člen
Registrace: 9. 7. 2009
Příspěvků: 520

Re: Ze seznamu do jednotlivých listů - VYŘEŠENO

... hm, představa že mám dole 500 listů, přičemž fyzicky na obrazovku se jich vejde max 30 a já chci tisknout list v pořadí 383. a roluju tam než ho najdu a k tomu přidat list 426 - no potěš. Omlouvám se, ale jde mi to proti srsti, mrkněte se na toto, zda by to nestačilo. http://www.uschovna.cz/zasilka/EDUEFATGJC7B82WA-5I5/

edit: ... a pokud byste chtěl do jednotlivých deníků přeci jen pořizovat nějaké další záznamy - datum, stav, tak bude stále mnohem jednoduší si ty sloupce přidat do tabulky v prvním listu. Není pak problém je načíst do toho tiskového formuláře na listu 2 a třeba i nějak strukturovaně (např. jen poslední zápis do prvního řádku nebo tak něco) pořád to je mnohem lepší než 500 listů.


EDIT2: ještě by se dalo udělat, že by v tabulce na 1.listu byl sloupeček "tisk", kde by se vyplnilo třeba "x" a makrem by se tiskly všechny formuláře se zadaným "x".

Editoval ludviktrnka (12. 3. 2015 15:14:41)


LibreOffice 5.2.2.2

Offline

#12 12. 3. 2015 15:29:15

benytrans
Člen
Registrace: 12. 3. 2015
Příspěvků: 12

Re: Ze seznamu do jednotlivých listů - VYŘEŠENO

Tohle je super, ušetřilo by to moc a moc času. Jen to neřeší ten problém s nutností vytisknout všechny listy najednou, a to s tím "x" jsem asi uplně nepochopil, znamenalo by to tedy, že si v rozbalovacím navolím jeden "řádek" a on mi ho doplní a automaticky vytiskne? Jen mi to tedy ušetří práci s ctrl+p a potvrzením?
Mimochodem děkuji za váš čas.

Offline

#13 12. 3. 2015 15:32:36

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,659

Re: Ze seznamu do jednotlivých listů - VYŘEŠENO

Tak to otestujte. není to ideální. Musel jsem to přeručovat po 10-ti listech. Uvidíte sám. Je to možné vysypat najednou, ale 1 chybička a budete celý den mazat listy.
     Sešit má v hlavní nabídce přidán START-Kopírování. Tam se spustí makro Main a už to jede. Kačdých 10 listů se Vás to zeptá jestli pokračovat.
     Když to pustíte přes listy, které jiý existují vznikne chyba - to vás sice upozorní, ale stejně se to zastaví. Takže potom nezbývá neřli začít od začátku.
     Když uděláte chybu bude lepší chybný soubor celý zahodit a spustit novou kopii. Jo a také je to ODF soubor. Ten Váš byl původně Excel. Nedělejte si iluze, že byste mohl s Excelem laborovat. Vygenerujte nejdříve celá ODF (ODT) a pak ho uložte jako Excel.
Klapky

Editoval neutr (12. 3. 2015 15:33:22)


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#14 12. 3. 2015 15:34:09

ludviktrnka
Člen
Registrace: 9. 7. 2009
Příspěvků: 520

Re: Ze seznamu do jednotlivých listů - VYŘEŠENO

ne znamená to, že makro vytiskne všechny listy u nichž je na listu1 vyplněno v nějakém sloupci "x". Vyplníte "x" u dvaceti různých řádků, vytisknete 20 příslušných tabulek stiskem jednoho tlačítka. Pokud ovšem chcete tisknout většinou vše najednou, pak to lze samozřejmě i bez x, prostě sa udělá makro "tiskni vše", to je celkem jednoduché, záleží na tom jak to chcete užívat.


LibreOffice 5.2.2.2

Offline

#15 12. 3. 2015 17:18:48

benytrans
Člen
Registrace: 12. 3. 2015
Příspěvků: 12

Re: Ze seznamu do jednotlivých listů - VYŘEŠENO

neutr napsal(a)

Tak to otestujte. není to ideální. Musel jsem to přeručovat po 10-ti listech. Uvidíte sám. Je to možné vysypat najednou, ale 1 chybička a budete celý den mazat listy.
     Sešit má v hlavní nabídce přidán START-Kopírování. Tam se spustí makro Main a už to jede. Kačdých 10 listů se Vás to zeptá jestli pokračovat.
     Když to pustíte přes listy, které jiý existují vznikne chyba - to vás sice upozorní, ale stejně se to zastaví. Takže potom nezbývá neřli začít od začátku.
     Když uděláte chybu bude lepší chybný soubor celý zahodit a spustit novou kopii. Jo a také je to ODF soubor. Ten Váš byl původně Excel. Nedělejte si iluze, že byste mohl s Excelem laborovat. Vygenerujte nejdříve celá ODF (ODT) a pak ho uložte jako Excel.
Klapky

Tak jsem to otestoval, narazil jsem na dva problémy na řádku 257 (PKR3.01) se to vždy zastaví, resp. to již nevytvoří řádek 258 s tím, že vyskočí hláška, že list s tímto názvem již zřejmě existuje i přesto, že tato hodnota v seznamu dvakrát není. A druhý problém :-D je, že všechny ty vygenerované listy nejsem schopný vytisknout, jako by tam vůbec nebyly, prostě to bere jen první dva původní listy. Ale jinak super, pro testování jsem si vymáznul i to přerušování po 10-ti listech a taky to dojelo k tomu samýmu řádku.
edit: V .xls jsem se naučil ukládat všechno co někomu posílám jelikož mi to vždycky vrátili, že co jsem jim to zase poslal za nečitelnej formát :-)

Editoval benytrans (12. 3. 2015 17:43:23)

Offline

#16 12. 3. 2015 17:22:39

benytrans
Člen
Registrace: 12. 3. 2015
Příspěvků: 12

Re: Ze seznamu do jednotlivých listů - VYŘEŠENO

ludviktrnka napsal(a)

ne znamená to, že makro vytiskne všechny listy u nichž je na listu1 vyplněno v nějakém sloupci "x". Vyplníte "x" u dvaceti různých řádků, vytisknete 20 příslušných tabulek stiskem jednoho tlačítka. Pokud ovšem chcete tisknout většinou vše najednou, pak to lze samozřejmě i bez x, prostě sa udělá makro "tiskni vše", to je celkem jednoduché, záleží na tom jak to chcete užívat.

Listy by se tedy fyzicky neobjevily v sešitu, ale pouze by se vyplněné tabulky vytiskly, to by bylo asi také řešení, jelikož jak jsem teď zjistil, tak sešit s takovým počtem listů je trochu těžkopádný.

Offline

#17 12. 3. 2015 21:40:07

ludviktrnka
Člen
Registrace: 9. 7. 2009
Příspěvků: 520

Re: Ze seznamu do jednotlivých listů - VYŘEŠENO

Tak se mrknite zde http://www.uschovna.cz/zasilka/EDNZ6ETVWE2GRET9-RWX . Udělal jsem tam výběr tiskárny, tisk položek vybraných pomocí "x" v prvním sloupci tabulky na Listu1 a tisk tabulek v nějakém rozmezí. To rozmezí je tam kvůli nebezpečí zahlcení tiskárny, kdyby se tam poslao 500 úloh zaráz tak to nemusí zvládnout, rozmezí se ale píšete sám tzn nejdřív 1-50, pak 51-100 atd. dalo by se to i zautomatizovat ale takto mi to připadne docela snesitelné a hlavně bezpečnější (při nějaké chybě méně škody). List2 jsou v makru natvrdo pojmenovany "List2" takže v případě přejmenování nutno jít do makra a všechny odkazy změnit. V případě že používáte PDFWriter tak si též snadno uděláte velký PDF soubor vždy po těch 50-ti stránkách (soubor o 340 stránkách mi havaroval - proto jsem udělal to omezení stran).

Vloudila se mi tam chybička, opraveno zde: https://dl.dropboxusercontent.com/u/146 … dit_LT.ods

Editoval ludviktrnka (12. 3. 2015 22:21:44)


LibreOffice 5.2.2.2

Offline

#18 13. 3. 2015 05:52:13

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,659

Re: Ze seznamu do jednotlivých listů - VYŘEŠENO

Začnu tím tiskem. Tisková oblast je určena pouze ve druhém listu. Tisk jsem totiž vůbec neřešil. Makro by bylo podobné asi jako má pan Trnka.
     Ta první věc : našel jsem tam duplicitní údaje - Viz :
řádek 301 - PK76.02 068009 PKTM90.11 2009 Budova GES půda AHU 76 3NP
řádek 326 - PK76.02 068010 PKTM90.11 2009 Budova 1c půda šatny
     Mně se to seklo až na řádku 325 - ale v LibreOffice.
Tedy já asi tuším co se stalo Vám. Tohle mohly udělat OpenOffice verze 4.1.1., nebo prastaré LibreOffice. Už si to nepamatuji přesně, ale původně byla limita maximum 256 listů. LibreOffice má dost dlouho limitu tuším 1024, pokud to není ještě více.
     Je celkem asi jasné, že soubor s 500 listy bude 'těžký'. Právě proto jsem nabízel možnost vygenerovat samostatné soubory (txt, PDF), ale je možné i Calc a volat je z jednoho místa - například z původního sešitu.
     Ještě by esistovala kompromisní varianta. Dát více 'rodných listů' do jednoho listu. Jde jen o navigaci. Ta stejně nějaká musí být když budete mít 500 nezávislých listů. Nežli se proklikáte k tomu správnému - to bude chvilku trvat - a co když se člověk splete?
     Proto by bylo zapotřebí navigace podle místopisu, datumu, nebo čísla. Při tom samozřejmě souběžně možnost hledat dvěma údaji ap. To by bylo dobré například pomocí kontingenční tabulky, ale existuje více metod.

Editoval neutr (13. 3. 2015 05:55:10)


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#19 13. 3. 2015 06:06:45

benytrans
Člen
Registrace: 12. 3. 2015
Příspěvků: 12

Re: Ze seznamu do jednotlivých listů - VYŘEŠENO

Tohle je úplná paráda. Ideální je možnost úpravy dle toho, kolik roků chci do listu klapky uložit pouze přidám sloupec, ten hodím do vzorce a mám vyplněno. Má to jen jednu chybičku, jelikož to generuje jednotlivé tiskové úlohy, tak i pdfwriter to bere jako jednotlivé listy a nedaří se mi tak vytvořit jeden velký PDF o třeba těch zmíněných 5Oti stránkách. Fyzické tiskárně by to snad problém dělat nemělo.

Offline

#20 13. 3. 2015 06:49:50

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,659

Re: Ze seznamu do jednotlivých listů - VYŘEŠENO

Tak nyní zase nevím jaká varianta se Vám líbí. Je to ukládání PDF souborů do jednoho adresáře a následné spuštění opakované tiskové úlohy, nebo se Vám líbí spíš vše v jediném listu aby to byl 1 PDF a tím pádem i 1 tiskový soubor?
     Ono je možné to vše uložit do 1 sešitu ODT a ten pak uložit jako PDF. Také mi není jasné proč to má být PDF Writer když Vám stačí fyzický papír pro manuální vyplnění údajů. Ten mezikrok - Calc - PDF - fyzický dokument mi připadá zbytečný, ale jde zřejmě o archivaci zdroje. Když to ale ovládáte z Calcu tak je celkem jedno jestli to nacpete do 1 souboru PDF. Všechny stránky (500) to pobere asi jen stěží a pak je asi jedno kolik sešitů obsahuje všechny listy. Pochopil jsem to, že po vytištění se to asi fyzicky doplní a pak archivuje v klasické složce (šanonu).


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#21 13. 3. 2015 07:06:17

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,659

Re: Ze seznamu do jednotlivých listů - VYŘEŠENO

Tedy je také pravda, že 1 sešit = 1 tisková úloha. 500 sešitů = 500 úloh. Takže když bude například 5 tiskových úloh nehrozí, že by to fyzická tiskárna nepobrala. Předpokládám, že nyní už máte jasnější představu co chcete. To byste ale měl vyjádřit. Například v Calcu vygeneruji sešity Writer se 100 listy a to pak uložit do PDF. Tisk bude řešen individuálně, nebo spuštěním souhrnu tiskových úloh.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#22 13. 3. 2015 08:01:25

ludviktrnka
Člen
Registrace: 9. 7. 2009
Příspěvků: 520

Re: Ze seznamu do jednotlivých listů - VYŘEŠENO

benytrans napsal(a)

pdfwriter to bere jako jednotlivé listy a nedaří se mi tak vytvořit jeden velký PDF

PDFWriter má volbu "spravovat" (tedy ty novější verze, dříve to myslím bylo nějak "počkat" nebo tak něco) pokud na to kliknete tak se všechny tiskové úlohy zobrazí ve správci, kde zase jedním tlačítkem lze udělat "Sluč vše" (dříve nějaká ikonka - ten design se v posledním roce zásadně změnil, nevím co máte za verzi) no a to už máte jediný soubor, který stačí uložit. Hotovo. Bohužel jinak než přes PDFwriter to pomocí té dávky s jedním listem nelze, openoffice neumí štosovat, proto jsem tam ani neprogramoval export do PDF, neboť ten by vytvořil 341 samostatných souborů a nelze jinak. Ale pokud by se vám to hodilo, šlo by to i tak, export by byl automatický a název souboru by byl dle názvu položky, takže na orientaci taky docela dobrý.


edit: trochu jsem to ještě učesal https://dl.dropboxusercontent.com/u/146 … t_LT_2.ods

Editoval ludviktrnka (13. 3. 2015 09:02:19)


LibreOffice 5.2.2.2

Offline

#23 13. 3. 2015 15:01:15

benytrans
Člen
Registrace: 12. 3. 2015
Příspěvků: 12

Re: Ze seznamu do jednotlivých listů - VYŘEŠENO

2 neutr : Děkuji za info o duplicitním údaji, moje seknutí ale bylo tedy evidentně způsobeno verzí OO, tedy limita 256 listů. Standartní cesta při zakládání těchto knih klapek byla právě ta kterou říkáte. Tudíž vytvořit knihu, vytisknout a další záznamy již dělat ručně v listech založených v šanonu. Problém je v situaci kdy se nějaké zařízení změní a je nutné založit nový list, pokud je jich pár opět není problém ručně vypsat několik listů a vložit do šanonu samostatně, ale kolega Trnka mi ukázal systém, kde je možné vytisknout jakýkoliv list zařízení z celého seznamu a tím pádem odpadá jakákoliv práce navíc. Mě šlo především o to, aby se listy všechny najednou vygenerovaly a najednou vytiskly, což řeší opět systém pana Trnky, kdy buďto zašlu všechny úlohy do fyzické tiskárny a nebo je vytisknu nějakým PDF writerem (děkuji za info o možnosti nastavení tiskové fronty, ten můj to neměl, našel jsem jiný a ten už to má) a následně vytisknu a mám tedy vytištěné listy v šanonu a pro případ jednodušší archivace je mám i v elektronické formě. Můj původní záměr mít každý list na samostatném listu byl právě proto, abych mohl následně listy editovat a především najednou vytisknout. Děkuji Vám za Váš čas.

2 ludviktrnka : moc Vám děkuji za Váš čas, jediný na co jsem přišel, byl vzorec =INDEX($List1.$B$4:$H$1000;$G$7;3) má tam být =INDEX($List1.$B$1:$H$1000;$G$7;3) jinak to bere až od třetího řádku a poslední tři řádky to zase nebere vůbec, snad jsem to upravil správně, v kolonce "umístění" bylo také "=INDEX($List1.$B$1:$H$1000;$G$7;3)"
Výhody Vašeho řešení jsou řečeny již výše. Děkuji tedy za Váš čas a myslím, že téma můžu uzavřít jako vyřešené.
Netušil jsem, že calc má vůbec takové možnosti, asi se do toho i s pomocí zdejšího fora více zapojím a začnu se snažit využívat jeho schopnosti.

Editoval benytrans (13. 3. 2015 15:03:47)

Offline

#24 13. 3. 2015 15:58:11

ludviktrnka
Člen
Registrace: 9. 7. 2009
Příspěvků: 520

Re: Ze seznamu do jednotlivých listů - VYŘEŠENO

... no je to naopak, jak v buňce G7 tak potom v celém formuláři musí být $B$4 aby první záznam byl číslo 1 (na to jsou pak postaveny makra) - neměl jsem to na začátku vyjasněné, proto ty chybky. Jak jsem rozjetý tak jsem vám tam hodil i ten export do PDF třeba se vám též zalíbí :-) uvedeno zde: https://dl.dropboxusercontent.com/u/146 … t_LT_3.ods

Nicméně riziko chyb samozřejmě trvá, je potřeba to pořádně projet a zkontrolovat, kdykoli se ozvěte pokud by něco nesedělo.


LibreOffice 5.2.2.2

Offline

#25 13. 3. 2015 16:37:17

benytrans
Člen
Registrace: 12. 3. 2015
Příspěvků: 12

Re: Ze seznamu do jednotlivých listů - VYŘEŠENO

Export taky dobrý :-) rychlejší pro tisk jednotlivých pdf listů než přes pdfwriter. Akorát to zahrnuje do tisku i tu oblast s tlačítky apod. takže výsledný list má tři stránky. U klasickýho tisku to tu oblast vynechá.
Ty šedivý poznámky v makru jsou pro Vaši orientaci a děláte to tak vždy? Snažil jsem se v nich najít kde se nastavuje ta oblast tisku, ale stejně jsem byl z toho tumpachovej :-D

Editoval benytrans (13. 3. 2015 17:19:28)

Offline

Zápatí