Tak jsem si to prohlížel, ale lépe se mi to nepodařilo.
Abych byl konkrétnější : Přeškrtnutí a podtržení se dá odstranit snadno : FORMÁT > BUŇKY> EFEKTY PRO PÍSMO > Zde není nic v okénku přeškrtnití ani podtržení, ale to musíte navolit na 'žádné'. Pak to zmizí.
Horší je ta znaková sada. Ta je skutečně špatně. Jenomže to není CSV, ale RTF které má také podobnou volbu - tedy jak separátory tak znakovou sadu. Implicitně je tam nějaká čeština, ale v Base se to nedá dohledat jako identifikace. Zaručeně to není Windows1250. Zkoušel jsem východní evropu 852-9, ale výsledek byl stejný. Musíte testovat. Mám podezření že je to UTF 16. Tam jde samozřejmě také navolit ASCII jako znaková sada - ale je tam implicitně asi americká (respektive nějaká západní).
Calc LO i AOO se chovají stejně. Jenom Calc AOO má o jednu nabídku více - vložit jinak nabízí 2 druhy formátů html. Ty jsou ale také špatně co se týká češtiny.
Musíte testovat. Jedna věc je výstup znakové sady toho RTF. Musíte asi odzkoušet jeden formát za druhým. Doporuřil bych testovat spíš západní verze. Někdy se dá narazit na 'středoevropské' jindy na 'východoevropské' verze.
Druhou věcí je nastavení Calcu, respektive písma a znakové sady pro celé LO, nebo AOO. Když se do znakové sady trefíte, bude to česky tak jako je to v Base. Ale vše ostatní bude blbě. To není dobré řešení, ale zase když zákazník neuvidí chbnou češtinu, tak bude dobře.
Další variantou je najít a nahradit. Je to jenom pár znaků, takže dialogem z nabídky ÚPRAVY > NAJÍT A NAHRADIT - ZKOPÍRUJETE chbný znak a zadáte nahradit za ten správný. Musíte samozřejmě nejlépe vybrat vše (celý list).
Base pod LibreOffice má ještě volbu 'exportovat'. Ta je ale zašedlá. Buď nefunguje, nebo jen pro některé databáze.
Ještě by se možná vyplatilo tabulku uložit v jiném formátu, respektive ji otevřít v jiné databázi. Například MySQL, nebo Firebird. To ale nemám otestované. Přes to když se otevírá nová databáze, umí importovat cizí formáty takže by to mělo jít. Zese ale musíte testovat.
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ