Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 5. 2. 2015 11:34:49

jirihrdina
Člen
Registrace: 13. 8. 2014
Příspěvků: 4

Rozsah souboru zvládnutelný editorem.

Pracuji s OOf, jsem s ním celkem spokojen s jednou výhradou. Mám zpracovány jednotlivé dokumenty, ty obsahují poznámky pod čarou a obrázky s popisky. Když jednotlivé soubory spojím, změní se jak číslování poznámek pod čarou, tak i obrázků - což je žádoucí - právě toto přečíslování a sestavení seznamu ilustrací potřebuji. Bohužel se mi podaří spojit vždy tak 4 - 5 souborů, s více si již program neporadí a "zkolabuje". Snažil jsem se ilustrace zmenšovat, bohužel bez výsledku. Je nějaké řešení nebo to program zkrátka od určitého množství textu a ilustrací nezvládne?
Děkuji za odpvěď.

Offline

#2 5. 2. 2015 13:49:28

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,581

Re: Rozsah souboru zvládnutelný editorem.

Co je to OOf? Ať přemýšlím jak přemýšlím nevím jestli je to nějaké rozšíření, nebo chyba. Mohla by to být chaba překlepu. Blízko písmene f je d a pak by to mohl být Draw. Úkol ale odpovídá také Impressu stejně jako Writeru a uměl by to i Calc - c je také blízko písmene f.
     Navíc je to v kolonce Chyba programu. Když by to bylo v příslušné kolonce aplikace, je to asi jiné. Upřesněte prosím oč jde. Omlouvám se.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#3 9. 2. 2015 11:48:54

Ondra.kl
Člen
Registrace: 30. 9. 2008
Příspěvků: 933

Re: Rozsah souboru zvládnutelný editorem.

jak často soubor ukládáte? Pokud to takto blbne spojil bych 3-4 soubory, uložil, udělal kopii, otevřel, připojil další 3-4, uložil a postup opakoval. Možná je tam problém s velikostí, možná s něčím jiným.

Offline

#4 9. 2. 2015 17:04:17

Zvedavec
Člen
Registrace: 8. 11. 2004
Příspěvků: 479

Re: Rozsah souboru zvládnutelný editorem.

neutr napsal(a)

Co je to OOf? Ať přemýšlím jak přemýšlím nevím jestli je to nějaké rozšíření, nebo chyba. Mohla by to být chaba překlepu. Blízko písmene f je d a pak by to mohl být Draw. Úkol ale odpovídá také Impressu stejně jako Writeru a uměl by to i Calc - c je také blízko písmene f.
     Navíc je to v kolonce Chyba programu. Když by to bylo v příslušné kolonce aplikace, je to asi jiné. Upřesněte prosím oč jde. Omlouvám se.

Možná myslí O pen Of fice.


LO většinou poslední verze, na W7 prof. 32b/64b

Offline

#5 17. 2. 2015 13:54:41

jirihrdina
Člen
Registrace: 13. 8. 2014
Příspěvků: 4

Re: Rozsah souboru zvládnutelný editorem.

Omlouvám se za OOF - OpenOffice Writer. Ukládání několika souborů jsem už zkoušel, výsledek je opět totožný - uložím tři (+-), výsledný soubor otevřu a připojím další - dokument "spadne", program se ho pokusí obnovit - a celá situace se opakuje. Problém je určitě s velikostí souboru s vloženými ilustracemi - proto mne zajímalo, co vlastně Writer zvládne. Zkoušel jsem i LibreOffice 4.3. - s totožným výsledkem.
THK!

Offline

#6 18. 5. 2015 21:35:29

jirihrdina
Člen
Registrace: 13. 8. 2014
Příspěvků: 4

Re: Rozsah souboru zvládnutelný editorem.

Tak snad ještě jednou k problému. Soubor - 140 stran s obrázky, poznámkami pod čarou. Nad 140 stran se zkrátka nedostanu. Potřebuji už jen něco přesunout a text opravit - trvale, tak co 30 s mi však program "padá" a hlásí OpenOffice havaroval kvůli neočekávané chybě. A soubor se obnovuje - a tak pořád dokola. Uložit ho pod jiným jménem mohu, problém přetrvává. Dokument nejde ani tisknout, ani exportovat do pdf, program vždy opět havaruje a dokument se obnovuje. Writer se mi jevil jako dobrý program, bohužel mám nutkavý pocit, že jsem jeho použitím velmi pochybil. Bude opravdu nutné celý text přepsat do MS Office? nebo existuje nějaké řešení - ale potřebuji zachovat číslování stran, poznámek pod čarou, seznamy obrázků a obsah. MOC děkuji za odpověď - po pěti hodinách práce a stále totožném problému už si poněkud zoufám!

Offline

#7 18. 5. 2015 21:52:07

Zvedavec
Člen
Registrace: 8. 11. 2004
Příspěvků: 479

Re: Rozsah souboru zvládnutelný editorem.

Ještě bych zkusil nainstalovat OO nebo LO na úplně JINÝ počítač a soubor zkusit otevřít tam.

Mělo by to dát základní odpověď, kde je chyba. Jestli je to počítačem nebo dokumentem samotným. Sice to primárně problém nevyřeší, ale je to IMHO důležité.

Pokud dokument není tajný, můžu Vám to zkusit otevřít u sebe.


LO většinou poslední verze, na W7 prof. 32b/64b

Offline

#8 19. 5. 2015 05:23:32

jirihrdina
Člen
Registrace: 13. 8. 2014
Příspěvků: 4

Re: Rozsah souboru zvládnutelný editorem.

Zkoušel jsem to na třech dalších počítačích -  se stejným výsledkem. Pokud mi pošlete kontakt - mohu Vám poslat dokument.
Díky, J.H.

Offline

#9 19. 5. 2015 05:27:08

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,581

Re: Rozsah souboru zvládnutelný editorem.

Problém je možná řešitelný nastavením počítače. Zřejmě zde bude hrát úlohu nastavení pamětí. Předpokládám, že používáte W7, nebo dokonce WXP. Nejprve uvedu důvod proč si to myslím.
     Předpokládám, že když už ten soubor je v ODT, tak jste ho Vy postavil, nebo dostal do této velikosti a formátu. Pokud jste tedy udělal poslední uložení tak to ještě šlo - počítač to vzal, ale následně po opětovném otevření stroj dokola načítá.
     Tohle se může stát jedině takto : Stroj ještě práci zvládá, ale v určitém okamžiku OS (operační systém) zvětší stránkovací paměť. Ta se nastavuje dle potřeby. Takže po uložení souboru a zavření stroje se tento vrátí ke svému původnímu nastavení stránkovací pamětí. Když zapnete opětovně stroj a načtete soubor tak OS úlohu shodí.
     Jde také o to, že OS nevidí velikost dokud se AOO, nebo LO nerozpakuje. Originálně je to zkomprimováno. A právě proto OS na začátku procesu neví do čeho jde a padá.
     Další věcí je to, že WXP i W7 mají v poslední době dost divné chování. Během krátké doby si samy zaplní operační paměť všemožnými kravinami. Zjistil jsem, že ať je operační paměť jak chce velká, tak během několika hodin, nejpozději dnů zůstává volných tak 10% HW velikosti. Domnívám se, že je to záměrná sabotáž ve jménu vlastního profitu Microsoftu. Vím jak se to chovalo dříve. Nyní mají tyto systémy více jak stovku aktualizací kterými se něco mělo vyřešit. Ale to něco je zřejmě také padání systému když je OS blízko konce podpory a je už nový systém Windows k zakoupení. Potom je systém za dobou podpory sice funkční, ale skutečně sabotovaný svým autorem.


     Proto bych doporučil 2 různé postupy. První postup je nastavení paměti na objekt AOO, nebo LO a ten druhá je nastavení a úprava OS. Pokud používáte Linux, tak doporučuji obrátit se pro radu na příslušné fórum Vašeho OS. Není Linux jako Linux.


A. Nejdůležitější jsou :
pro LibreOffice Možnosti - LibreOffice - Paměť - Mezipaměť pro obrázky (5,2 Mb) + Mezipaměť pro vložené objekty (20 objektů).
pro OpenOffice Volby - OpenOffice - Paměť - Grafická vyrovnávací paměť pro obrázky (5,2 Mb) + Cache pro vložené objekty implicitní volba (20 objektů).
     Oba programy mají prakticky stejné nastavení, ale maličko jinak pojmenované procesy. Neměl byste se splést. Důležité je vše co se objevuje v tom nastavení paměti mimo "spustit při startu" a můžete také snížit počet kroků zpět - to také velmi zatěžuje paměť. Nemusím doufám říkat, že byste měl vše ostatní postavit na rozumné maximum.


B. Podle operačního systému :
     Nastavit stránkovací paměť, respektive prostor na pevných discích které paměť využívají. Pokud máte disky zaplněné, tak OS nemůže dostatečně operovat. Najděte si Nápověda a odborná pomoc. Tam můžete zadat hledání jak nastavit stránkovací paměť.


    Pokud máte nedostatečné kapacity, nebo nepomůže výše uvedené nastavení, máte možnost využít pomoci stroje zvenčí tak jak nabízí "zvedavec". Nechte si to rozdělit asi na poloviny. Následně to předělejte na "hlavní dokument", respektive na vkládané sekce. Například si udělejte záložky v místech kde má být obrázek. Ten tam je nyní nejspíš jako Embedding. Takže doporučuji udělat na místě kde je kotven záložku s názvem obrázku který odtud vypreparujete a pod vhodným názvem uložíte jako odkaz. Když by se stalo, že takto upravený dokument nepobere aktivně vše, můžete obrázek vymazat (rozpojit odkaz) a zůstane Vám tam jen záložka podle které byste se měl dopracovat k původnímu obrázku.
     Domnívám se, že dokument odkazovaný na obrázky nemá ani zdaleka velikost toho, který má obrázky vložené natvrdo (embedding). Tím by se asi plno věcí vyřešilo.
     Jiný už opravdu nouzový postup by bylo vytvoření například HTML nebo PDF kopie částí, které by se následně spojily. Ovšem pozor u PDF. To se dělá obtížně a navíc PDF je těžší nežli původní ODF.
     Podobným postupem by bylo aktivování a deaktivování sekcí. Zde se nabízí více možností. Jde ale spíš o praktické zkušenosti. To si musí každý zjistit (osahat) sám.
     Poslední možností je soubor generovaný do jediné stránky (respektive dvou, nebo tří) pomocí maker. Tam by uživatel vůbec nemusel poznat jak je soubor veliký. Problém by možná byl s odezvou v relaci zlomků vteřin které by si teoreticky uživatel mohl všimnout.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#10 19. 5. 2015 11:26:20

Zvedavec
Člen
Registrace: 8. 11. 2004
Příspěvků: 479

Re: Rozsah souboru zvládnutelný editorem.

Kontakt mate v mailu (patrne stejne jako tuto zpravu, ale pro klid to pisu i sem)


LO většinou poslední verze, na W7 prof. 32b/64b

Offline

#11 20. 5. 2015 17:02:04

lp.
Člen
Registrace: 24. 9. 2009
Příspěvků: 771

Re: Rozsah souboru zvládnutelný editorem.

Jak ten soubor tvoříte? Vkládáním jednoho souboru do druhého nebo používáte master dokument?

Offline

Zápatí