Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 31. 1. 2015 20:30:16

zburget
Člen
Registrace: 8. 11. 2014
Příspěvků: 12

Nestabilní tabulka

Zdravím,
ve Writeru mám dokument - ceník - ftp://ftp.burgnet.cz/usr/zburget/Cenik-test.odt
Aktuálně používám LO 4.3.5.2 na Win 8.1 x64
V něm mám sekci se 4 sloupci a v ní dlouhou tabulku, která se zalamuje do těch 4 sloupců a dále na další stránku. Tedy přesněj ty tabulky jsou tam dvě, ale to nehraje roli.
Problém je, že při každém otevření se mi ta tabulka nějak rozsype.
Otevřu dokument a vidím, jak se mění počet stran. Sjedu dolů a tabulka je jako v pořádku. Vyjedu nahoru, sjedu zpátky dolů a tabulka je rozházená. Zavřu dokument, otevřu a tabulka je v pořádku. Zavřu, otevřu, je rozházená a to se tak děje pořád. Když ji chci srovnat, musím do ní někde přidat řádek a zase smazat, a ona se takhle postupně "opraví", ale po uložení a novém otevření je zase rozbitá.
Dělá mi to už hodně dlouho, hodně verzí, ještě z dob, kdy existoval pouze OOo. Dělalo to i na starých Win XP x32, i dnes na Win 8.1 x64. Takže hádám, že verzí OS to nebude.
Vždycky jsem to nějak překousnul, ale dnes mě to opravdu už vytočilo.
Mám něco blbě já, je polámaný ten dokument nebo je chyba opravdu v LO?!?!
Můžete to prosím vyzkoušet u někdo jiný na stejném / jiném systému, případně v OOo?

Děkuji

Zbyněk

Editoval zburget (31. 1. 2015 20:30:48)

Offline

#2 31. 1. 2015 21:14:08

Roman Toman
Člen
Registrace: 19. 7. 2008
Příspěvků: 297

Re: Nestabilní tabulka

V LO asi chyba nebude vyskúšal som to na VXPSP3, LO 4.4.0 a OOO 4.1.1 (viz dole) a v pohode. Žiadne Vami popisované príznaky to nevykazovalo. Tabuľky sa nerozhadzovali.


Win XP Pro SP3, LibreOffice 5.0.5

Pokiaľ to vyriešilo váš problém označte prosím svoj príspevok ako VYRIEŠENÝ.
Ako označiť vyriešenú tému

Offline

#3 31. 1. 2015 23:15:48

Zvedavec
Člen
Registrace: 8. 11. 2004
Příspěvků: 479

Re: Nestabilní tabulka

LO 4.4 a Pozoruju problem s poctem stran - po nacteni 16, po prejeti nakonec 14 a kdyz to (primo z toho webu - tedy porad to same) otevru znova, tak 12 stran.
W7-64b


LO většinou poslední verze, na W7 prof. 32b/64b

Offline

#4 1. 2. 2015 01:14:47

zburget
Člen
Registrace: 8. 11. 2014
Příspěvků: 12

Re: Nestabilní tabulka

Zvedavec napsal(a)

...po nacteni 16, po prejeti nakonec 14 a kdyz to (primo z toho webu - tedy porad to same) otevru znova, tak 12 stran.
W7-64b

jj, to je přesně ono. Když se najede na konec, ukáže 14 a tabulka se tváří, že je v pořádku. Ale počet stran nesedí (správně je 12). Když se to nezavře, vyjede se na začátek dokumentu a vrátí se pak zpátky na konec, tabulka je rozbitá. To mě na tom zarazilo nejvíc, že se to "jaksi" rozbíjí i jen během přerolování několikrát na začátek a na konec. A jinak se to chová, když se přeroluje myší, jinak, když se skočí na začátek a konec pomocí Ctrl+End / Ctrl+Home a zase trošku jinak, když se tam postupně doťuká jen pomocí PgDown / PgUp, případně nějaké kombinace všech tří způsobů. A při některém otevření se to chová správně, jindy se to rozbije. Nevysledoval jsem v tom žádnou zákonitost, zatím mi přijde, že se to děje úplně náhodně.

Offline

#5 5. 2. 2015 14:12:31

ludviktrnka
Člen
Registrace: 9. 7. 2009
Příspěvků: 520

Re: Nestabilní tabulka

Dokument se mi otevřel jako 14-tistránkový zřejmě s rozhozenou tabulkou na původně 12. stránce (str.12 s jedním sloupečkem, strana 13 prázdná, str 14 s tabulkou začínající ve 2. sloupci). Takto to bylo ovšem zcela stabilní. Pak jsem udělal nějakou malou úpravu (možná zůžení sloupce tabulky nevím jistě) a najadnou to skočilo tak jak to má asi být tedy na 12 stran s kompaktní tabulkou a je to opět zcela stabilní. Mám LO 4.3.5.2 na Win7 64bit. Trochu podobné problémy jsem měl s AOO i LO na XP na starším počítači.


LibreOffice 5.2.2.2

Offline

#6 5. 2. 2015 19:31:13

zburget
Člen
Registrace: 8. 11. 2014
Příspěvků: 12

Re: Nestabilní tabulka

ludviktrnka napsal(a)

Dokument se mi otevřel jako 14-tistránkový zřejmě s rozhozenou tabulkou na původně 12. stránce (str.12 s jedním sloupečkem, strana 13 prázdná, str 14 s tabulkou začínající ve 2. sloupci). Takto to bylo ovšem zcela stabilní. Pak jsem udělal nějakou malou úpravu (možná zůžení sloupce tabulky nevím jistě) a najadnou to skočilo tak jak to má asi být tedy na 12 stran s kompaktní tabulkou a je to opět zcela stabilní. Mám LO 4.3.5.2 na Win7 64bit. Trochu podobné problémy jsem měl s AOO i LO na XP na starším počítači.

Ano, takto se to opravdu chová. Já tabulku správně sesypával vždycky tak, že jsem do ní přidal pár řádků a pak zase odmazal.
Zkuste takto "opravený" dokument uložit, zavřít a znovu otevřít. Znovu bude tabulka "rozbitá". Nepodařilo se mi nikdy docílit toho, aby po otevření byl dokument ve stejném stavu, jako byl při předchozím uložení a zavření.

Editoval zburget (5. 2. 2015 19:31:35)

Offline

#7 5. 2. 2015 20:06:04

ludviktrnka
Člen
Registrace: 9. 7. 2009
Příspěvků: 520

Re: Nestabilní tabulka

hm, máte úplnou pravdu, po uložení a otevření se to rozhazuje. Teď jsem zkusil dát tabulku na konci zase dohromady (to lze snadno úpravou šířky sloupce, hned se to naskládá jak má) a potom jsem vyentroval ten text na konci "Všechny ceny jsou uvedeny bez DPH. Účtována je vždy celá 1. minuta hovoru, pak je hovor účtován po 30 sekundách (tarifikace 60+30). entr entr ...." až do konce stránky. Po té několikeré uložení a otevření bez chyby. Tak zkuste to.


LibreOffice 5.2.2.2

Offline

#8 6. 2. 2015 08:33:09

zburget
Člen
Registrace: 8. 11. 2014
Příspěvků: 12

Re: Nestabilní tabulka

Tak posunout poslední řádek mi nepomáhá. :-(
Ale v tom formátování tabulek nějaká chyba asi bude - stejná tabulka je i uprostřed dokumentu a ta se v tomto přípqadě nerozhazuje. Mám doma ale ještě trochu starší variantu dokumentu, kde je na začátku asi o 3 strany víc a v něm se rozhazují tabulky obě. A když jsem z dokumentu smázl všechno a nechal jen tu problematickou tabulku (tedy jen poslední dvě strany), tak tabulka drží a nerozbíjí se.
Mně hlavně šlo o to, aby se potvrdilo, že to nedělá jen u mě a jedná se o reprodukovatelný stav. Podle mého názoru, pokud se děje něco takového, jedná se jednoznačně o chybu.

Čte to tady i někdo z vývojářů (vím, že alespoň dřív v Česku vývojáři OOo byli, dnes nevím)? Byl by případně někdo ochoten takovou chybu nahlásit? Bude to nějaká opravdu prehistorická chyba, protože to dělá od doby, kdy jsem ten dokument vyrobil. A to bylo někdy v roce 2008. Od té doby pořád tajně doufám, že to objevil už i někdo další a v nové verzi to bude opraveno. A ono nic.
Pokud by to někdo chtěl hlásit nebo se tím zabývat, můj dokument lze přiložit - není to nic tajného.

Offline

Zápatí