Pokouším se to dělat v Calcu a narazil jsem tedy na jeden problém, nebo spíše upřesnění dotazu:
Uvědomil jsem si, že ani tak nepotřebuji funkci kombinace. Nehledám totiž ze zadaných zakázek ty, které mi nejvhodněji vyplní pracovní kapacitu, ale na zakázce mohou chlapi pracovat i následující den
Tedy to co nyní potřebuji je:
Jedna „nekonečná" tabulka, kde budu zapisovat zakázky a normohodiny k jednotlivým pracovištím a termín výroby.
Dalších 8 tabulek (1 tabulka = 1 pracoviště), která bude mít prakticky formu kalendáře. Buňka daného dne bude mít nastaveno maximum (denní kapacita pracoviště) a ta si hrábne do první tabulky zakázek do svého sloupce, vezme normohodiny zakázky, zjistí zda je tato hodnota menší než maximum kapacity a podle toho do sebe zapíše číslo té zakázky a počet hodin, kolik se na ní má odpracovat. Takhle bude pokračovat dále, dokud tu kapacitu nenaplní a zda musí část nějaké zakázky přesunout na druhý den.
Příklad:
Tabulka 1 Normohodiny P1 Normohodiny P2 …
Zakázka 111 10 12
Zakázka 222 5 6
Zakázka 333 15 20
Tabulka 2
Pracoviště P1 Maximální kapacita 25 hodin
17.12.2014
Zakázka 111 10 Zbývá 15
Zakázka 222 5 Zbývá 10
Zakázka 333 10 Zbývá 0
18.12.2014
Zakázka 333 5 Zbývá 20
…
Já teda vůbec netuším, jestli tohle půjde a kolik dalších problémů ještě vyvstane (jak zabezpečit, aby se hodnoty, které se již jednou načetly z první tabulky, neopakovaly, jak do toho ještě aplikovat to, že se má skládat podle termínu výroby, protože v pondělí dostanu zakázku, kterou mohu vyrábět 3 týdny a v úterý zakázku, kterou musím mít hotovou za týden, takže musím přehodit…atd).
Osobně si tedy už nemyslím, že by to šlo pomocí OO zvládnout, ale jak se říká: „Líná huba, holé neštěstí". Třeba někdo něco podobného již vytvořil a šlo by to použít i pro mou situaci…