Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 11. 9. 2014 16:52:37

imcon
Člen
Místo Brno
Registrace: 16. 5. 2007
Příspěvků: 224

Jak nastavit formátování Komentáře v textu Writeru

Pro zpracování našich dokumentů používáme Komentáře vložené do textu. Komentáře vkládají různí kolegové, podle připomínek které k dokumentu mají.
Potřeboval bych ale nastavit jednotný fornt, velikost (tedy formát textu) komentáře. Libre Office mi tam neustále cpe Times New Roman, příspěvky kolegů bývají zase v nějakých jiných fontech, používáme ale Arial ve velikost 8 a tento styl chci nastavit jako výchozí.

Jde nějakým způsobem přenastavit styl Komentářů? Lze všechny komentáře přeformátovat?
Bohužel jsem k tomuto nenašel ani nápovědu, ani styl ani nastavení.

Doplňuji že používáme OO v.?, LO v.4.2, LO v.4.3 na Win XP, Win 7
Díky za nápovědu.

Offline

#2 11. 9. 2014 18:09:20

strepon
Člen
Registrace: 6. 1. 2011
Příspěvků: 155

Re: Jak nastavit formátování Komentáře v textu Writeru

V LibreOffice 4.3 je v nabídce u komentáře nově volba "Formátovat všechny komentáře". Pro komentáře nelze styl nastavit, ale měl by být přebrán ze stylu "Výchozí styl" – viz tento bug.

Offline

#3 14. 9. 2014 09:12:10

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 3,435

Re: Jak nastavit formátování Komentáře v textu Writeru

imcon napsal : Lze všechny komentáře přeformátovat?. Přeformátovat to lze. Když vyberete text komentáře, lze určit velikost, typ a barvu písma + ostatní efekty. Když to jde jednotlivě, jde to i naráz makrem. Já takové makro sice nemám, ale jistě se dá na netu dohledat.
     To se týká formátování po zápisu. Předformátovat to sice asi nejde, ale za pokus by stála šablona. Faktem je, že to není optimální pokud zdrojový dokument vytváří někdo jiný.


     PS : - Našel jsem nějaké starší příspěvky. Jde o makra, která sice neformátují přímo tak jak požadujete, ale dá se z nich vycházet a upravit podle potřeby. Například : Kopíruje komentáře
     Je tam víc maker. Podobně zde : Maže komentáře. Jde o to, že je zde vidět přístup ke komentářům například pomocí UNO, nebo jen Basicu. K tomu dodělat jen to potřebné formátování. Pokud to neumíte s makry, podívám se na to.

Editoval neutr (14. 9. 2014 09:50:51)


Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#4 20. 9. 2014 22:17:39

imcon
Člen
Místo Brno
Registrace: 16. 5. 2007
Příspěvků: 224

Re: Jak nastavit formátování Komentáře v textu Writeru

Děkuji za náměty řešení.
Problém je asi v uvedeném bugu, počkám, až jestli bude odstraněn.
Makrem záležitost řešit nechci, dokumenty vytváří různí lidé na různých OS, následně je opět různí lidé komentují a zase může být víc lidí, kteří dokument schválí a vytvoří finální verzi. Tedy asi všichni by je museli mít nainstalované, umět s nimi pracovat a hlavě je používat. Problém navíc může být, že používáme různé verze LO ale také OO, což by mohlo (ale nemuselo, nevím) dělat problémy.
Vzhledem k tomu, že komentáře jsou naše interní firemní poznámky k jednotlivým release textů, smířím se zatím s tím, že vypadají poměrně nekonzistentně.

Offline

Zápatí