Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 4. 6. 2014 12:15:09

martan1484
Člen
Registrace: 30. 12. 2010
Příspěvků: 14

Výpočty v buňkách při běhu makra

Ahoj,
když budu mít makro, které bude vpisovat do buněk čísla, pak s tím tabulka pomocí vzorců bude počítat a makro bude čekat na proběhnutí výpočtu a následně vytiskne (odešle na tiskárnu) oblast buněk které byly vypočteny na základě vstupních hodnot zadaných na začátku makra.
Bude to fungovat resp. může běžet makro a zároveň mohou probíhat výpočty na základě vzorců vepsaných do buněk?

Díky za odpověď.
M

Offline

#2 4. 6. 2014 12:56:50

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 3,435

Re: Výpočty v buňkách při běhu makra

Ano jde to dobře dohromady. Často dělám kombinace maker se vzorci. Například vzorcem nastavím limitu pro makro, které iteruje velmi rychle a reaguje na změnu limit správně. Ještě se mi nestalo, že by "vzorce" nestíhaly. Tedy až na jednu maličkost. Když dělám například iterace pomocí nahrávaných maker je to podstatně pomalejší a stalo se mi, že "jakoby" vzorce nestíhaly, ale tam je problém s pamětí a ve skutečnosti nahraná makra reagují na buňku pozdě. Je to ale případ od případu podle složitosti aj.
       Psaná makra jsou podstatně rychlejší a stíhají se se vzorci "prohodit". Takže bez obav. Jenom možná ten problém s tiskem budete muset vyřešit jako tisk do souboru - jinak se načekáte :-(
       Zase ale když to máte vše uložené (tuším jako .plt), pak zadáte hromadný tisk a staráte se jen o to aby bylo dost papíru, nebo odebíráte kvůli srovnání a spíchnutí...


       Přes to když by jste na nějaký takový problém narazil klidně se ozvěte. Ten problém s těmi nahranými makry lze také vyřešit. Ale to se musí vidět - kde a co.


Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

Zápatí