Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 13. 5. 2014 21:10:53

Lucka1001
Člen
Registrace: 13. 5. 2014
Příspěvků: 3

Vice obsahu v jednom dokumentu - VYŘEŠENO

Dobry den, potrebovala bych poradit ohledne obsahu v OO Writeru.
Potrebuji vytvorit dokument, jehoz soucasti bude i 5 technickych zprav. V uvodu chci vytvorit obsah, kde mimo jine bude jen nazev zpravy a cislo strany, na ktere zacina. A dale v dokumentu, az prijde rada na daniu technickou zpravu, tam chci umistit novy obsah se clenenim teto zpravy a odpovidajicimi cisly stran, tedy napr. 85-100. Lze nejak vybrat pouze ten text, ze ktereho se ma obsah vytvorit? Dekuji!

Editoval Lucka1001 (15. 5. 2014 15:12:38)

Offline

#2 14. 5. 2014 06:09:18

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,678

Re: Vice obsahu v jednom dokumentu - VYŘEŠENO

Zadejte si rejstřík definovaný uživatelem. Vlastní rejstřík jednotlivé technické zprávy uděláte také tak, jen nadefinujete jako jiný. Takže pak tam budete mít 5 specializovaných rejstříků na každou technickou zprávu (mohou to být sekce) a jeden souhrnný. Každý z nich nadefinujte jako samostatný rejstřík definovaný uživatelem.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#3 14. 5. 2014 07:25:42

Lucka1001
Člen
Registrace: 13. 5. 2014
Příspěvků: 3

Re: Vice obsahu v jednom dokumentu - VYŘEŠENO

Dekuji. Mohl byste mi jeste strucne popsat, jak na to? Rejstriky jsem nikdy nepouzila. Predpokladam, ze pak pri tvorbe obsahu zvolim volbu Z Rejstriku.

Offline

#4 14. 5. 2014 09:26:27

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,678

Re: Vice obsahu v jednom dokumentu - VYŘEŠENO

- Takže můžete pomocí sekcí, ale i bez nich. Vytvořte si celou zprávu tak jak by měla vypadat ve finále. Technické zprávy mohou být samostatné dokumenty, které vložíte jako sekce. Tyto sekce nakonec můžete (ale nemusíte) rozpojit - stanou se součástí dokumentu.
- Zavoláte nabídku "Vložit" > "rejstříky a tabulky" > "Vložit položku rejstříku". Otevře se Vám dialog kde vidíte :
Název "Rejstřík" a je to roletka s výběrem předefinovaných rejstříků - ty nás nezajímají. Vedle je ikona pomocí které vložíte "Nový rejstřík - definovaný uživatelem". Tomu dáte název například TZ1.
- Nyní už byste měla být přímo na Technické zprávě 1 (TZ1) a vybrat znaky pro rejstřík. Nejlepší je vybrat slovo, které se v rejstříku promítne stejně jako název (vystihuje podstatu), pokud nezvolíte samozřejmě skutečný název ze zprávy (může to být ale libovolné heslo - například pro vysvětlení pojmů ap.)
     Takže toto slovo by mělo být "vymodřené" (vybrané kurzorem) a Vy kliknete do okénka "položka". Toto slovo Vám tam skočí - stisknete "Vložit". Toto slovo je pak v rejstříku jako položka. Máte možnosti zadávat klíče - tedy vlastně úrovně, nebo zvolit postup stejně pro podobné položky - s tím ale opatrně.
- Když už máte celou technickou zprávu 1 označenou položkami, zavřete okno "vložit položku", Postavíte se kurtzorem pod nadpis (nebo před) TZ1 a zavoláte "Vložit" > "rejstříky a tabulky" > "Vložit rejstříky a tabulky".
- Nyní dostáváte nabídku kde vyplníte název rejstříku (Název zadaný před tím pro položky nehraje roli) - ale můžete ho dopsat i dodatečně.
- V roletce si vyberete název Vašeho rejstříku (ten původně pro položky pojmenovaný), nezapoměňte odškrtnout volbu "jen pro čtení" - nesmí tam být fajfka, ale zvolte pro položky rejstříku (možností je tam hodně, otestujte si vše postupně - takhle popisovat co to umí není asi možné). Důležité je ještě vybrat "pro kapitolu", ale pokud uděláte samostatné položky a jejich rejstříky postupně, zůstanou tak jak je vytvoříte. Je také možné použít značky aby si to rejstříky nepopletly aj. Stiskněte OK. - Rejstřík se Vám vygeneruje v místě kurzoru


      To je první z několika rejstříků. Takto udělejte rejstříky pro všechny technické zprávy a nakonec pro celý dokument zase stejným způsobem, ale možná by postačilo vygenerovat jen rejstřík názvů, protože každá různá technická zpráva bude svůj název mít. Je důležité, aby byl označen v osnově jako nadpis určité úrovně. K tomu pak můžete přidat vlastní styl. Rejstřík by to měl akceptovat.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#5 14. 5. 2014 11:04:52

Lucka1001
Člen
Registrace: 13. 5. 2014
Příspěvků: 3

Re: Vice obsahu v jednom dokumentu - VYŘEŠENO

Děkuji za postup, víceméně se mi to povedlo, až na jednu věc. Mám TZ také členěnou na různé úrovně podle číslování. A když vytvořím položky v rejstříku, přidala jsem jim různé úrovně dle skutečnosti. V obsahu se tyto úrovně projevily, ale bez označení číslování, pouze odzazením textu (mezery). Je tedy ještě možné zakomponovat tam číslování?

Offline

#6 14. 5. 2014 13:06:10

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,678

Re: Vice obsahu v jednom dokumentu - VYŘEŠENO

Dá se s tím dělat, ale pak je asi lepší udělat to podle nápovědy - přiřadit styl odstavcům :
Nejlepší způsob pro vytvoření obsahu je použít na odstavce, které si přejete zahrnout do obsahu, předdefinovaný styl odstavce, jako například "Nadpis 1".
Použití vlastního stylu odstavce pro položku obsahu
1. Zvolte Nástroje - Číslování osnovy a klepněte na záložku Číslování.
2. V poli Styl odstavce vyberte styl odstavce, který si přejete zahrnout do obsahu.
3. V seznamu Úroveň klepněte na úroveň v hierarchii, na kterou chcete použít styl odstavce.
4. Klepněte na tlačítko OK. Nyní je možné styl použít na nadpisy a tím je zahrnout do obsahu.

      Samozřejmě pak zahrnete také názvy, nebo "jen" názvy očíslované osnovy. To je právě jedna z více možností, které jsem měl na mysli, když jsem psal, že to musíte odzkoušet jednotlivě.
      Ovšem jestli Vám jde jen o to, aby tam bylo číslo úrovně, tak asi nejlepší by bylo dopsat ho tam ručně před vybrané slovo - aby tam bylo vidět v rejstříku.
      Jiný postup by byl pomocí "Vložit" > "rejstříky a tabulky" > "Položky", nebo také "Styly". Takže to je to co uvádím na začátku kurzívou (opis nápovědy). S tím si asi opravdu musíte pohrát, protože možností je dost. Někdo chce číslování například římskými čísly, někdo jiný zase stupňováním číselné řady před a za tečkou (a nechce odsazení) ap.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

Zápatí