Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 24. 4. 2014 06:38:29

stani
Člen
Registrace: 10. 1. 2007
Příspěvků: 26

Kontrola PRAVOPISU - VYŘEŠENO

Stáhl jsem si nejnovější verzi OO 4.0.1 a najednou nejde vůbec kontrola pravopisu a nemohu přijít na to, jak to opravit. V předešlých verzích to fungovalo normálně.

Dám -li F7, vyskočí tabulka, ale tam je prázdno - žádný Jazyk textu, nic. Nemohu v té tabulce ani nic nastavit, jakmile kliknu na OK, tabulka zmizí.
Také jdu na Nástroje - Jazyk - Pro výběr: je zaškrtnuto "Česky", Pro odstavec: není zaškrtnuto nic, chci zaškrtnout Česky, ale nic se nestane, chci Nastavit výchozí jazyk, také se nic nestane. U Pro celý text: to samé.

Nástroje - Volby - Jazyková nastavení - Pomůcky pro psaní, je myslím vše v pořádku: Dostupné jazykové moduly jsou tři, Uživatelem definované slovníky jsou čtyři, ve Volbách je nastaveno Kontrolovat pravopis při psaní, Kontrolovat gramatiku při psaní.

Má někdo radu?...

Editoval stani (5. 6. 2014 12:07:33)

Offline

#2 24. 4. 2014 07:24:11

janek-m
Člen
Registrace: 25. 4. 2013
Příspěvků: 22

Re: Kontrola PRAVOPISU - VYŘEŠENO

Pravdepodobne bude treba doinštalovať slovník. Pozrite SEM:
LibreOffice - kontrola pravopisu - VYŘEŠENO

Offline

#3 24. 4. 2014 08:41:19

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,678

Re: Kontrola PRAVOPISU - VYŘEŠENO

Ano to je pravda, rozdíl je jen v tom, že OpenOffice má také své slovníky, které jsou nenáhodou podobné těm z LibreOffice, ale na to bych se nespoléhal. Když se pozorně podíváte na stránku stáhnout OpenOffice, tak je tam klikačka na stažení jazykových balíčků. Je tam čeština, slovenčina a angličtina. Ty se musí vyhledat pomocí Extension manažera a nainstalovat.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#4 24. 4. 2014 10:30:25

stani
Člen
Registrace: 10. 1. 2007
Příspěvků: 26

Re: Kontrola PRAVOPISU - VYŘEŠENO

Hmm, tak jsem doinstaloval ten český slovník (dle: ČESKÝ SLOVNÍK, restartoval PC a je to pořád stejné, jak popisuji v prvním příspěvku... :-(

---------------

Editace: teď jsem otevřel starší soubor (*doc, vytvořený v předchozí verzi OO) a tady kontrola pravopisu funguje! U neznámých slov jsou normálně červená podtržítka, při F7 vyskočí tabulka a je tam správně uvedeno Jazyk textu - Česky...
Ale když teď vytvořím v novém OO nový dokument, je to přesně jak popisuji v úvodním příspěvku. OK, zkusím ho dát uložit (samozřejmě také jako *doc), znovu otevřít a ... Kontrola pravopisu stále nefunguje... :-(

Editoval stani (24. 4. 2014 10:38:26)

Offline

#5 24. 4. 2014 12:34:24

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,678

Re: Kontrola PRAVOPISU - VYŘEŠENO

A udělal jste správně postup se správcem rozšíření? Například v LO je to jinak. Tam stačí na stažený slovník klepnout a on se nainstaluje sám, ale v OOo se to dělá jinak.
     Stáhnete si rozšíření (to jste udělal), ale pak musíte otevřít nejakou aplikaci - nejlépe Writer, nebo Calc.
     Zvolíte "Nástroje" > "Správce rozšíření" a po otevření dialogu vyhledáte ten stažený balíček - dáte nainstalovat. Takhle jste to udělal?


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#6 24. 4. 2014 12:37:42

stani
Člen
Registrace: 10. 1. 2007
Příspěvků: 26

Re: Kontrola PRAVOPISU - VYŘEŠENO

Jo přesně tak jsem to udělal, vždyť píši, že podle toho návodu. A také neuvádím, že mám LO, ale OO.

Offline

#7 24. 4. 2014 13:17:11

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,678

Re: Kontrola PRAVOPISU - VYŘEŠENO

Tak jsem to chtěl otestovat, ale upekl jsem grafiku na svém hlavním počítači - proto je mimo provoz - já teď nemohu stáhnout ani AOO.401 ze SourceForge.net do záložního na kterém teď pracuji.
      Podaří se mi stáhnout jen asi 30% (od39,6MB do 40,4MB) a přenos skončí. Testoval jsem různá zrcadla, ale dělají to všechny alternativní adresy (všechny jsou jen SourceForge) - 10x staženo vedle sebe ve "stažených souborech" a víc nestáhnu než těch 30% - vzdávám to. Prostě dnes asi ne.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#8 26. 4. 2014 06:57:08

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,678

Re: Kontrola PRAVOPISU - VYŘEŠENO

Tak včera jsem dostal novou kartu grafiky a stáhnul jsem si dnes v pohodě AOO i se slovníkem. Nainstaloval a normálně to běhá.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#9 26. 4. 2014 07:19:14

stani
Člen
Registrace: 10. 1. 2007
Příspěvků: 26

Re: Kontrola PRAVOPISU - VYŘEŠENO

Hmm, mě ne... :-( A problém je ten, že jsem to nainstaloval na dvou PC (s XP) a ani na jednom to nejede. Když ale otevřu dokument před touto aktualizací, tak kontrola pravopisu normálně funguje...

Offline

#10 26. 4. 2014 08:26:37

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,678

Re: Kontrola PRAVOPISU - VYŘEŠENO

A nemáte náhodou nainstalovanou jinou než českou lokalizaci? Podívejte se na "Nástroje" > "Volby" > "Jazyky" Zde by všude měla být čeština Jak pro uživatelské, tak pro národní, tak také pro západní.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#11 26. 4. 2014 08:29:49

stani
Člen
Registrace: 10. 1. 2007
Příspěvků: 26

Re: Kontrola PRAVOPISU - VYŘEŠENO

Ano, všude Čeština.

Offline

#12 26. 4. 2014 09:16:26

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,678

Re: Kontrola PRAVOPISU - VYŘEŠENO

Už mně nic nenapadá. Kontroloval jste zda je v rozšíření vidět "Český slovník pro kontrolu pravopisu a dělení slov"? "Nástroje" > "Správce rozšíření" a tam to musí být vidět.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#13 5. 6. 2014 12:01:03

mtcougar
Člen
Registrace: 5. 6. 2014
Příspěvků: 1

Re: Kontrola PRAVOPISU - VYŘEŠENO

Zaregistroval jsem se jen proto, abych napsal reseni. Trapilo mne to do ted take. Provedl jsem manualni instalaci dle navodu a stale to nefungovalo. Resenim je stazeny soubor (dict-cs-2.0) otevrit manualne - spustit. Pak vypnout a zapnout Writer a uz to funguje. Preji uspech!

Offline

#14 5. 6. 2014 12:05:42

stani
Člen
Registrace: 10. 1. 2007
Příspěvků: 26

Re: Kontrola PRAVOPISU - VYŘEŠENO

díky moc! :-)

Offline

#15 26. 8. 2015 12:03:56

Zdeno448
Člen
Registrace: 26. 8. 2015
Příspěvků: 1

Re: Kontrola PRAVOPISU - VYŘEŠENO

5. 6. 2014 12:01:03
mtcougar- Kontrola PRAVOPISU - VYŘEŠENO Provedl jsem manualni instalaci dle navodu a stale to nefungovalo. Resenim je stazeny soubor (dict-cs-2.0) otevrit manualne - spustit. Pak vypnout a zapnout Writer a uz to funguje.
Mně bohužel ne! Mám W-XP po spuštění dict-cs-2.oxt se otevře okno OO Správce rozšíření a hlášení: Přidat  rozšíření C:\Documents and Settings\Hotmar\Data aplikací\OpenOffice\4\user\uno_packages\cache\uno_packages\sv5534u.tmp_\dict-cs-2.0.oxt  NEEXISTUJE!
Zná někdo řešení? Děkuji!

Offline

#16 26. 8. 2015 12:09:32

stani
Člen
Registrace: 10. 1. 2007
Příspěvků: 26

Re: Kontrola PRAVOPISU - VYŘEŠENO

Zdeno448 napsal(a)

Zná někdo řešení? Děkuji!

Jo. Přejít na LibreOffice. ;-)

Offline

Zápatí