Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 10. 4. 2014 07:53:30

velvet
Člen
Registrace: 17. 4. 2009
Příspěvků: 66

odkaz na iny zošit

Nefunguje mi odkaz zo zošita A do zošita B. Potrebujem odkazať data,čislo zo zošita A bunka C3 do zošita B a bunky D5 a stale mi vyhodi 0 a nie hodnotu ktora tam ma byť.
dakujem

Offline

#2 10. 4. 2014 09:13:05

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,527

Re: odkaz na iny zošit

Jak to děláte?
Nebo jde spíš o odkaz z listu A na list B stejného sešitu? Pokud je to odkaz mezi listy stejného sešitu, tak platí notace v Listu1 pro volání buňky A1 Listu2:

='List2'.A1

nebo bez jednoduchých uvozovek :

=List2.A1

     Pokud jde ale opravdu o sešity, tak musíte odkazovat jinak. Například makrem, nebo odkazem - ale pak musí být v sešitě B - buňka D5 vytvořen název oblasti, nebo definovat databázovou oblast.



PS: Také jsem se setkal s problémem, kdy nefungují vzorce. Takže pak je nutné nastavit "Nástroje" > "Obsah buněk" > "Automatický výpočet".

Editoval neutr (10. 4. 2014 09:16:39)


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#3 10. 4. 2014 11:10:41

velvet
Člen
Registrace: 17. 4. 2009
Příspěvků: 66

Re: odkaz na iny zošit

ide o dva rozdielne zošity, nie listy. Automaticky vypočet mam zaškrtnuty. Zaujimave ešte je to, že v niektorych zošitoch mi to funguje a tam kam to chcem teraz urobiť tak to nejde.

Offline

#4 10. 4. 2014 11:33:43

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,527

Re: odkaz na iny zošit

Tak potom jde o možné 2 - 3 příčiny:


1. V sešitě kde čtete voláte buňku například jako Cell.value a je tam číslo v podobě textu (v cílovém sešitě - "Formát" > "Buňky" > karta "Číslo" - a tam uvidíte jak je to formátované).


2. - Buňky jsou v tom sešitu nějak chráněné - například jako vzorce. Prohlednout ten sešit a podívat se, jestli nemá nastavenou ochranu "sešitu", nebo "listu" a buněk.


3. - Makro otevírá možná jen zavřené sešity (v kódu makra je formulace "hidden") a Vy je máte zrovna otevřené. Podobně by se chovaly sešity po této chybě - v jejich adresáři by byla vidět kopie jako když je sešit otevřený - ale není.

Editoval neutr (10. 4. 2014 11:35:47)


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#5 11. 4. 2014 07:10:13

lp.
Člen
Registrace: 24. 9. 2009
Příspěvků: 769

Re: odkaz na iny zošit

Pokud opravdu potřebujete poradit, věnujte tomu trochu práce a poskytněte více informací. V tomto případě se určitě nabízí např. nefungující vzorce, adresář, ze kterého nefungující sešit spouštíte, jména a umístění odkazovaných sešitů, ...

Offline

#6 11. 4. 2014 07:40:06

velvet
Člen
Registrace: 17. 4. 2009
Příspěvků: 66

Re: odkaz na iny zošit

1. v zošite z ktoreho odkazujem mam rovnaky format čisla ako v zošite kde to prenašam /# ##0/
2. Bunky nemam nijak chranene.
3. Makro nepouživam, nikdy som s nim v tomto zošite nenarabal.


Zistil som ale inu zaujimavu vec: v zošite A je v bunke C4 sučet buniek C1:C3. napr. C1-1 , C2-2 , C3-3, teda C4=6. Ale ked bunku C4 odkazujem do zošita B do bunky D4 tak mi tam zobrazi len hodnotu 1, kt. je v bunke C1 zošita A. Teda neberie do uvahy bunky C2 a C3. V zošite A mam rovnaky format buniek a čisel.

Rad poskytnem aj detailnejsie info.

Offline

#7 11. 4. 2014 11:01:03

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,527

Re: odkaz na iny zošit

Trošku to upravím :
"v zošite A je v bunke C4 sučet buniek
C4=SUM(C1:C3). napr. C1=1 , C2=2 , C3=3, teda C4=6.
Ale ked bunku C4 odkazujem do zošita B do bunky D4 tak mi tam zobrazi len hodnotu 1."
??? - a v sešitě "A" je vidět součet C4=6 ???
Popište přesně jak voláte sešit "A" ze sešitu "B".
??? - díval jste se jetli máte zapnuto automatické přepočítávání v sešitě "A" ???
--- Pokud ano, tak jedině sem poslat sešity "A" i "B" jako vzorky, ale jestli načítáte chybně adresáře s kopiemi, tak Vám to nikdo nenajde.
--- Nemáte náhodou v sešitě "B" pro buňku D4 formát čísla BOOLEAN ? tam by to odpovídalo stejně jako kdyby to bylo v Sešitě "A" - buňka C4.

Editoval neutr (11. 4. 2014 11:06:30)


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#8 11. 4. 2014 11:49:23

lp.
Člen
Registrace: 24. 9. 2009
Příspěvků: 769

Re: odkaz na iny zošit

Ujišťuji Vás, že formát buněk na aktualizaci propojení nemá opravdu žádný vliv.

Zkuste sdělit pár údajů:

Nástroje, Možnosti, Načítání/ukládání, Obecné - na záložce jsou boxy "Ukládat URL relativně..." - co máte zaškrtnuto

Nástroje, Možnosti,Calc, Obecné - na záložce je Aktualizace (Aktualizovat odkazy při otenření souboru...) - co máte vybráno

Co používáte + verze (některé verze byly chybné)

Jak vypadá vzorec, který se neaktualizuje  (některé funkce reagují různě při otevřeném a zavřeném odkazovaném souboru)
Vzorec při otevřeném cílovém souboru a při zavřeném.

Kde je uložen odkazovaný soubor (URL)?

To by pro začátek snad mohlo stačit.

Offline

#9 11. 4. 2014 11:59:46

velvet
Člen
Registrace: 17. 4. 2009
Příspěvků: 66

Re: odkaz na iny zošit

zošit A - "2014", zošit B - "SUMAR".
Ano, zošit "2014" C4=SUM(C1:C3) a je tam hodnota 6,ale v zošite "SUMAR" D4 mi zobrazi len hodnotu 1.
Nastroje -obsah bunky-automaticky vypočet - zaškrtnute.
V zošite "SUMAR" mam format čisla: # ##0. skušal som ho meniť na iny a nič sa nedeje, nezmeni.

Offline

#10 11. 4. 2014 13:20:19

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,527

Re: odkaz na iny zošit

Pošlete sem sešity. nevím co je to SUMAR. To v OpenOffice není standardizováno. Je zde SUM, SUMIF, SUMIFS, SUMPRODUCT a podobné statistické speciály. Tohle bude buďto psaná funkce, nebo z nějakého rozšíření, ale standard to není. Pak možná vyhodnocuje právě jako TRUE() - coý je vždy jednička.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#11 11. 4. 2014 14:23:41

lp.
Člen
Registrace: 24. 9. 2009
Příspěvků: 769

Re: odkaz na iny zošit

Myslím, že to je marné. Pokud nechcete / nedokážete odpovědět na výše uvedené otázky (neodpověděl jste ani na jednu), mohu poradit jediné - nepoužívejte odkazy do jiných sešitů. Ohledně formátu viz výše.

Offline

#12 11. 4. 2014 15:03:23

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,527

Re: odkaz na iny zošit

Ono stačí asi vědět, jestli se sešit při otevření hlásí nějakým, oznámením. Pokud je to psaná funkce volaná ze sešitu podobně jako SUM ap. Tak ta může být otevřená jenom 1x. Jakmile ji v sešitě použijeme vícekrát - tak jsou výsledky shodné u všech případů a platí zřejmě ta nejdříve načtená. Žádnou chybu to nehází - ale správný výsledek je jenom tehdy, pokud je funkce v sešitě jen 1x.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#13 11. 4. 2014 17:59:35

lp.
Člen
Registrace: 24. 9. 2009
Příspěvků: 769

Re: odkaz na iny zošit

Ono taky mohou být nastaveny aktualizace externích odkazů na nikdy.

Offline

#14 14. 4. 2014 06:44:28

velvet
Člen
Registrace: 17. 4. 2009
Příspěvků: 66

Re: odkaz na iny zošit

neutr napsal(a)

Pošlete sem sešity. nevím co je to SUMAR. To v OpenOffice není standardizováno. Je zde SUM, SUMIF, SUMIFS, SUMPRODUCT a podobné statistické speciály. Tohle bude buďto psaná funkce, nebo z nějakého rozšíření, ale standard to není. Pak možná vyhodnocuje právě jako TRUE() - coý je vždy jednička.

SUMAR je nazov zošita

Offline

#15 14. 4. 2014 07:00:26

velvet
Člen
Registrace: 17. 4. 2009
Příspěvků: 66

Re: odkaz na iny zošit

lp. napsal(a)

Ujišťuji Vás, že formát buněk na aktualizaci propojení nemá opravdu žádný vliv.

Zkuste sdělit pár údajů:

Nástroje, Možnosti, Načítání/ukládání, Obecné - na záložce jsou boxy "Ukládat URL relativně..." - co máte zaškrtnuto

Nástroje, Možnosti,Calc, Obecné - na záložce je Aktualizace (Aktualizovat odkazy při otenření souboru...) - co máte vybráno

Co používáte + verze (některé verze byly chybné)

Jak vypadá vzorec, který se neaktualizuje  (některé funkce reagují různě při otevřeném a zavřeném odkazovaném souboru)
Vzorec při otevřeném cílovém souboru a při zavřeném.

Kde je uložen odkazovaný soubor (URL)?

To by pro začátek snad mohlo stačit.

Nástroje, Možnosti, Načítání/ukládání, Obecné - na záložce jsou boxy "Ukládat URL relativně - mam zaškrtnute.

Nástroje, Možnosti,Calc, Obecné - na záložce je Aktualizace(Aktualizovat odkazy při otenření souboru...) - zaškrtnute mam pytať sa vždy

Použivam Apache OpenOffice 4.0.1

neaktualizovany vzorec ='file:///C:/Users/.../Desktop/2014/.ods'#$MAR.C4
Kde je uložen odkazovaný soubor (URL) - mam ho na ploche uloženy

Offline

#16 15. 4. 2014 05:51:24

j-pastierik
Člen
Registrace: 15. 11. 2004
Příspěvků: 761

Re: odkaz na iny zošit

'file:///C:/Users/.../Desktop/2014/.ods'#$MAR.C4 - zošit máte pomenovaný ".ods", lebo 2014 ste dali ako adresár (je za ním lomka). Skúste: 'file:///C:/Users/.../Desktop/2014.ods'#$MAR.C4

Offline

#17 15. 4. 2014 09:24:49

velvet
Člen
Registrace: 17. 4. 2009
Příspěvků: 66

Re: odkaz na iny zošit

ospravedlnujem je to bez lomky. :  'file:///C:/Users/.../Desktop/2014.ods'#$MAR.C4

Offline

#18 15. 4. 2014 12:02:08

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,527

Re: odkaz na iny zošit

Vidím jedinou možnost - poslat sem ty dva sešity ve foldru, který by měl mít URL (pro název "Priklad") například C:/Priklad/.
      Ty dva, nebo více sešitů by měly fungovat tak aby to chodilo porozpakování a uložení do "C:". (Folder se musí zapakovat do nějakého archivačního balíku - nejlépe .zip).
      Takže jestli chcete pomoct, udělejte to tak, že sem třeba přes portál "uložto.cz", nebo "leteckápošta.cz" pošlete vzorek problému.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#19 16. 4. 2014 11:02:28

lp.
Člen
Registrace: 24. 9. 2009
Příspěvků: 769

Re: odkaz na iny zošit

Na dálku je to trochu problém.

Předpokládám, že když jsou oba soubory otevřené, tak vzorce fungují. (Uvědomil jsem si, že toto zatím uvedeno nebylo.)

1. Hledá/najde soubor SUMAR správný sešit?

Pokud se otevírá soubor SUMAR jako jedniný soubor (není nic otevřeno). Při uvedeném nastavení by měl naskočit dotaz na aktualizaci dat.

Pokud je soubor 2014  přejmenovaný/přesunutý, tak by po schválení aktualizace mělo vyskočit okno s informací o neprovedené aktualizaci a jménem souboru, který nebyl nalezen.

2. Jsou v sešitu 2014 správná čísla?

Předpokládám, že v sešitu 2014 je v buňce C4 vzorec SUMA(C1:C3)

Zkuste v listu SUMAR zkopírovat uvedený vzorec ('file:///C:/Users/.../Desktop/2014.ods'#$MAR.C4)
do předchozích řádků a zkontrolujte hodnoty.

3. Nastavení přepočtu - je v obou sešitech automatický? (Rozdílné chování proti Excelu.).

Offline

Zápatí