Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 14. 3. 2014 09:34:02

Chemik582
Člen
Registrace: 4. 2. 2014
Příspěvků: 5

Daňový formulář !!! - VYŘEŠENO

Ano, zas je to tu a zas se vztekám a nic sad
Na pořední stránce daňového formuláře který je na webu idnes.cz je odkaz na tento web kde má být dostupný formulář který bude správně fungovat pod OOo (a předpokládám i pod LOo). Asi se tu špatně orientuji, ale já prostě ten formulář tady nemůžu najít !! Prosím poraďte. Těžko propagovat svobodný software když pak obyčejný člověk nemůže udělat něco tak normálního jako je v klidu doma si vyplnit formulář vytisknout a odnést na úřad sad sad
Originál se sice otevře, ale ! Některá pole, jako např. rodné číslo, se nepropisují a navíc tisk je mimo A4.
Děkuji za jakoukoliv radu nebo nasměrování.

Editoval Chemik582 (14. 3. 2014 15:00:53)

Offline

#2 14. 3. 2014 13:43:11

sedlacekdan
Moderátor
Místo Nehvizdy
Registrace: 21. 6. 2010
Příspěvků: 617

Re: Daňový formulář !!! - VYŘEŠENO

Chemik582 napsal(a)

Ano, zas je to tu a zas se vztekám a nic sad
Na pořední stránce daňového formuláře který je na webu idnes.cz je odkaz na tento web kde má být dostupný formulář který bude správně fungovat pod OOo (a předpokládám i pod LOo)........ Těžko propagovat svobodný software když pak obyčejný člověk nemůže udělat něco tak normálního jako je v klidu doma si vyplnit formulář vytisknout a odnést na úřad sad sad

Úvod z formuláře napsal(a)

Formulář byl odladěn a testován pro program Excel a funguje ve všech jeho posledních verzích. Správné výsledky však dává i při použití ve volně šiřitelném balíku OpenOffice.org (ke stažení zde), kde ale mohou nastat potíže například při zobrazení nápovědy.

Zde je pouze odkaz na stránky kde lze stáhnout program OpenOffice. Z textu je celkem jasné, že v OpenOffice se daň vypočítá správně, ale lze očekávat problémy.

Poznámka z webu idnes.cz pod odkazem ke stažení formuláře napsal(a)

Poznámka: jiné programy než Excel spočítají daně také správně, mohou však mít potíže například se zobrazením nápovědy, přesným tiskem nebo přenosem rodného čísla do příloh.

Tedy upozornění na přesně Vámi hlášené problémy.

Pro daňové přiznání můžete využít Formuláře EPO a uložte jako pdf.


Řešení tedy nepoužívat formulář, u kterého je upozorňováno na možnou nefunkčnost a využít možností, které nabízí přímo státní správa a ne soukromý subjekt.


;o)


Linux Mint 16 Petra - Apache OpenOffice 4.0.1
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#3 14. 3. 2014 14:57:06

Chemik582
Člen
Registrace: 4. 2. 2014
Příspěvků: 5

Re: Daňový formulář !!! - VYŘEŠENO

Ano. Děkuji za odpověď - v podstatě tak nějak jsem to předpokládal ale asi sem jen potřeboval něco jako potvrzení. Napříště už pošlu každého do ...... patřičných stránek wink
Odrážel sem zrovna kolegu co začal nadávat na Linux a LibreOffice že je to naprd když si v tom nemůže ani formulář vyplnit - no, díky vám je jasné jak postupovat a za to moc děkuji.

Offline

#4 20. 3. 2014 10:17:05

JirkaZ
Člen
Registrace: 25. 6. 2006
Příspěvků: 41

Re: Daňový formulář !!! - VYŘEŠENO

Pro účely daňového přiznání používám už mnoho let formuláře od společnosti ASPEKT HM. Jsou dostupné na


http://www.danovapriznani.cz

http://business.center.cz/business/sabl … -osob.aspx


a možná ještě jinde.


Přestože jsou určeny pro MS Office (autor to tam jasně píše), tak zcela bez potíží fungují v OpenOffice, případně nyní i v Libre Office (u mě navíc v Linuxu). Samozřejmě mohou být drobné problémy např. s formátem pro tisk, ale to se dá snadno vyřešit pomocí definice oblasti tisku na jednotlivých listech a patří to do oblasti běžného užívání a znalosti OO/LO.


Zkoušel jsem i jiné formuláře z různých jiných zdrojů (všechny samozřejmě původně pro MS Office), ale žádný nebyl tak kvalitní. Navíc některé z nich třeba obsahovaly makra, což v OO/LO způsobovalo různou formu nefunkčnosti.


Takže jednoznačně ASPEKT HM, ten si na makra nepotrpí a jde o "starou dobrou klasiku". Autor je zároveň daňový a účetní specialista, takže se lze nejspíš více než jinde spolehnout na to, že ve formuláři a jeho výpočtech nebudou chyby.


Jen pro úplnost: nejsem s firmou ASPEKT HM jakkoliv spojen, prostě jen spokojeně používám to, co vyrobili a sděluji to ostatním zájemcům. Dnešní nesmysly se "skrytou reklamou" apod. mi můžou vlézt na záda. Nikdy jsem neváhal napsat to, co si myslím, takže kdybych měl zkušenosti opačné (negativní), napíšu to úplně stejně.

Editoval JirkaZ (20. 3. 2014 10:41:09)

Offline

Zápatí