Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 25. 2. 2014 19:37:28

Herry
Člen
Registrace: 25. 2. 2014
Příspěvků: 6

Chyba pri otvirani souboru z LO 4.1 v LO 4.2

Zdravim,

tata ma v praci udelanou dochazku ve starsich verzich LO. Vse fungovalo jak melo do verze 4.1. Od verze 4.2 se zobrazuje #N/A misto jmena a nefunguje pocitani. Zkousel jsem transport skrz xlsx, ale to se rozformatuje uplne, coz jsem bohuzel ocekaval. Netusim kdo a jak ten soubor delal, navic nejsem guru v tabulich.

Soubor v LO 4.1
http://disk.jabbim.cz/herry@njs.netlab.cz/4_1_a.jpg
http://disk.jabbim.cz/herry@njs.netlab.cz/4_1_b.JPG

Soubor v LO 4.2
http://disk.jabbim.cz/herry@njs.netlab.cz/4_2_a.JPG
http://disk.jabbim.cz/herry@njs.netlab.cz/4_2_b.JPG

Offline

#2 25. 2. 2014 20:24:35

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,678

Re: Chyba pri otvirani souboru z LO 4.1 v LO 4.2

Z tohoto nic nelze zjistit. Jsou to choulostivá data, tak Vám doporučám následující vzorec:

=FOEMULA(adresa buňky)

Na listu ---a.JPG to udělejte pro 1 vzorec ve sloupci E a F - udělejte to pro poslední řádek tak aby byl vidět celý vzorec a popis odkud je (z kterého sloupce).
Na listu ---b.JPG to udělejte pro vzorec sloupce F až G.
     Bude tam asi nějaký vzorec typu "LOOKUP, VLOOKUP, HLOOKUP, OFFSET" a podobně. V podstatě je to možné mnoha způsoby. Vzhledem k tomu, že tam je řízení osobním číslem je také pravděpodobné, že nový formát LO 4.2 tam má místo čísla "text". Jsou to vlastnosti, které se mi také podobně projevily, ale netroufnu si tipnout co to dělá dokud neuvidím vzorec. Otestujte zdrojové tabulky se jmény a hlavně to osobní číslo.


     Otestujte číslo tak, že zkontrolujete formát buňky (té s číslem na listu odkud se to načítá) : "Formát" > "Buňky" > karta čísla - pokud tam bude "text" je to ono. Změňte na standard a smažte čárku před číslem. Číslo by si mělo "sednout" do pravé strany. Jako "text" sedí zarovnané doleva. Na začátku "textového formátu čísla" je čárka : - viz např: '123. Přeformátujte všechna čísla pomocí toho dialogu a následně pokrašujte: -
     Dejte v dialogu "najít a nahradit" tu čárku (zkopírujte si jí do paměti a vložte do dialogu) - místo nahradit můžete dát nulu, nebo vůbec nic. Jiný postup je pomocí "=VALUE(buňka)".


     Když to nebude ono, musíte dát obrázkem ty vzorce a najdeme to. Je možné, že jde o aktualizaci odkazů, nebo o makro, ale to opravdu nemohu takhle posoudit.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#3 25. 2. 2014 20:48:10

Herry
Člen
Registrace: 25. 2. 2014
Příspěvků: 6

Re: Chyba pri otvirani souboru z LO 4.1 v LO 4.2

Jenze prusvih je ze tam zadne vzorce nejdou videt. Kliknu na bunku a vstupni radka je prazdna a kdyz se snazim neco do danych bunek vepsat, tak se mi objevi hlaska "Zmaknute bunky nelze prepsat". Kdyz kliknu pravym mysitkem na bunku tak mi to nabidne pouze Kopirovat, Vlozit jen a Seznam vyberu.

Jste z toho chytrejsi ??

Offline

#4 25. 2. 2014 21:11:56

LIT
Člen
Místo Liberec
Registrace: 8. 12. 2012
Příspěvků: 41

Re: Chyba pri otvirani souboru z LO 4.1 v LO 4.2

Zkuste v panelu nástrojů rozbalit Formát.Pokud je nabídka Buňky zašedlá máte zamknuté buňky.Odemknout musíte nejdříve list Nástroje - Uzamknout dokument - List.Zrušte zaškrtnutí.Tohle by mělo stačit na zpřístupnění buněk
Pokud chcete změnit nastavení jednotlivých buněk Formát - Buňky - Ochrana buňky.Tam si můžete upravit zda budou buňky odemčené, nebo viditelné vzorce i při zamčení listu.

Editoval LIT (25. 2. 2014 21:13:07)


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ
Linux Mageia 6,Libre Office 5.3.4.2, Acer Aspire E15

Offline

#5 25. 2. 2014 21:25:27

Herry
Člen
Registrace: 25. 2. 2014
Příspěvků: 6

Re: Chyba pri otvirani souboru z LO 4.1 v LO 4.2

Mno na odemknuti dokumentu to chce heslo, ktere neznam, ale odemknout list lze a potom jiz lze videt vzorce:

=OFFSET($Zaměstnanci.$C$10;$A$2+ROW($A16)-ROW($A$12);0;1;1)&IF(LEN(OFFSET($Zaměstnanci.$C$10;$A$2+ROW($A16)-ROW($A$12);0;1;1))>1;" ";"")&OFFSET($Zaměstnanci.$D$10;$A$2+ROW($A16)-ROW($A$12);0;1;1)&" "&OFFSET($Zaměstnanci.$E$10;$A$2+ROW($A16)-ROW($A$12);0;1;1)&" "&OFFSET($Zaměstnanci.$F$10;$A$2+ROW($A16)-ROW($A$12);0;1;1)
Tady dalsi

=IF($F$42="";"";IF(AND(LEFT($F$42;1)="1";OFFSET($Parametry.$I$11;MATCH($F$42;$Parametry.$F$11:$F$39;0)-1;0;1;1)="D");IF(OR($A8=0;$A8=3);"D";"");UPPER(OFFSET($Směny.$H$12;$A$1;2*(ROW($A8)-ROW($A$7));1;1))))

A jeste jeden
=IF(OR(ISNA($D8);$F8="");"";IF($G8="";OFFSET(INDIRECT($D8);0;$Parametry.$J$1;1;1);""))

Mno pomuze to ??

Editoval Herry (25. 2. 2014 21:26:01)

Offline

#6 25. 2. 2014 22:38:28

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,678

Re: Chyba pri otvirani souboru z LO 4.1 v LO 4.2

Podle všeho musíte hledat tu chybu v číselném seznamu na listu Zaměstnanci, dále na listu Parametry a také směny.
    Tam všude budou tabulky s čísly a ta bude nutné všude upravit tak aby to byla opravdu čísla. Tedy jestli je to pod heslem tak to budete muset odemknout. Vy to asi máte jen chráněné proti přepisu a možná bez hesla. Postupujte jak popisuje LIT : "Formát" > "Buňky" > karta "Ochrana buňky".


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#7 26. 2. 2014 18:10:31

LIT
Člen
Místo Liberec
Registrace: 8. 12. 2012
Příspěvků: 41

Re: Chyba pri otvirani souboru z LO 4.1 v LO 4.2

Herry napsal(a)

=IF(OR(ISNA($D8);$F8="");"";IF($G8="";OFFSET(INDIRECT($D8);0;$Parametry.$J$1;1;1);""))

Nevím jestli jste sem temhle vzorec kopíroval nebo opisoval,ale je tam chyba.Funkce INDIRECT má parapetr ve formátu text.V tomto případě tam patří INDIRECT("D8").Jinak vrací chybovou hodnotu #REF!
Zkuste ji opravit a uvidíme dál.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ
Linux Mageia 6,Libre Office 5.3.4.2, Acer Aspire E15

Offline

#8 26. 2. 2014 19:44:13

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,678

Re: Chyba pri otvirani souboru z LO 4.1 v LO 4.2

Pro LIT:
On tam má IF s jediným definovaným výsledkem (True). Podmínka je dána jako OR a první z možností je ISNA($D8), takže tohle tu chybu přebije (nepřipustí vyhodnocení chyby) pořadím vyhodnocení. Podmínka pro IF zní OR(ISNA($D8);$F8=""), když je některá z uvedených podmínek splněna vrací "" - tedy prázdný řetězec. Konkrétně když je G8 z IF($G8="" neprázdné - tak vzorec pokračuje. Ovšem teď se tato chyba nevyhodnotí dík tomu, že tam je "text místo čísla" a spustí se Offset - a ten vyhodnotí chybu.
  Originálně je ta notace myšlena pro textovou konstrukci adkazu :

=INDIRECT("E"&1)

tedy lépe :

=INDIRECT("NázevListu.PísmenoSloupce" & ČísloŘádku)

proto to funguje vlastně i takto:

=INDIRECT("E1")

Je to trošku vyjímečné tím, že také uznává notaci R1C1, což mimo Indirectu umí asi jen Address.
PS
     Tedy faktem je, že by to mohlo pomoci. Přes to toto řešení není správné. Ona totiž textová funkce čísla (tedy číslo s čárkou) se chová někdy jako normální číslo například A1('10) + B1(1) = C1(11). Ale podle všeho to autor vykopíroval přímo podle vzorce, nebo pomocí =Formula(buňka).
     Ale i když by to jen opisoval a při tom udělal chybu, byl by vzorec v originále nefunkční. A ještě ke všemu to není jediný chybový vzorec. Chybu vykazují všechny. Indirect je opravdu jen v jediném vzorci, ale OFFSET je všude - ten vyhodnocuje chybu.
     Správně by to mělo jako oprava fungovat pro všechny vzorce naráz, protože se zřejmě jedná o jedinou příčinu. Jestli to před tím fungovalo a nyní ne, tak to notací části jediného vzorce není. Já osobně bych ty vzorce postavil jinak.

Editoval neutr (26. 2. 2014 20:27:19)


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

Zápatí