Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 10. 2. 2014 15:38:56

standa
Člen
Registrace: 5. 2. 2014
Příspěvků: 13

Jak na nový řádek v CALCu -- VYŘEŠENO děkuji

Zdravím a prosím o radu. V CALCu mám data uložena do pěti sloupců1.    sl.: Datum2.    sl.: Počet3.    sl.: Jméno4.    sl.: Adresa5.    sl.: TelefonChtěl bych, aby po vyplnění buňky v 5. sloupci  a stisku ENTER kurzor přešel na začátek dalšího řádku pro vkládání dalších dat.Děkuji všem za radu a pomoc

Editoval standa (10. 2. 2014 23:30:23)

Offline

#2 10. 2. 2014 17:07:35

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,645

Re: Jak na nový řádek v CALCu -- VYŘEŠENO děkuji

Nahrajte si pomocí záznamníku makro - jen pro sešit kde ho potřebujete:
1. postaváme se do poslední buňky 5. sloupce
2. zapnout záznam makra.
3. šipka 1x dolů,
4. Ctrl+šipka vlevo.
5. Ukončit záznam makra - pojmenovat makro ap.
6. Přiřadit klávesovou zkratku. (raději třeba F3 nežli Enter, ale může to být i Enter).


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#3 10. 2. 2014 23:28:40

standa
Člen
Registrace: 5. 2. 2014
Příspěvků: 13

Re: Jak na nový řádek v CALCu -- VYŘEŠENO děkuji

DĚKUJI Vám neutr

Offline

#4 11. 2. 2014 10:20:52

lp.
Člen
Registrace: 24. 9. 2009
Příspěvků: 782

Re: Jak na nový řádek v CALCu -- VYŘEŠENO děkuji

Jednoduchý postup, bez makra:

vyber vyplňovanou oblast.
(Např.: vyber první vyplňovanou buňku, stiskni shift, šipkou vpravo vyber potřebné sloupce b řádku, stiskni ctrl-shift-mezera -> vyberou se celé sloupce a aktivní buňka je v prvním sloupci.

Začni vkládat, po zapsání hodnoty si vyber - tab posune vyplňovanou buňku vpravo, enter dolů. Pokud použiješ tab po vyplnění posledního sloupce v bloku, další buňka se nastaví v prvním sloupci na dalším řádku, tj. to co jsi chtěl.

ps. Popis vypadá asi hrozně, ale jediný skutečný problém je nesahat na šipky.

Pohyb v bloku: Šipky zruší výběr.
vpravo : tab
vlevo : shift tab
dolu :  enter
nahoru : shift enter

Offline

#5 11. 2. 2014 10:57:26

standa
Člen
Registrace: 5. 2. 2014
Příspěvků: 13

Re: Jak na nový řádek v CALCu -- VYŘEŠENO děkuji

I Tobě mnohokrát děkuji za Tvoj radu. Těší mne, že je tak mnoho lidí, kteří jsou ochotni jiným poskytnout pomoc.

Offline

#6 11. 2. 2014 15:24:57

Jar
Člen
Registrace: 17. 11. 2009
Příspěvků: 53

Re: Jak na nový řádek v CALCu -- VYŘEŠENO děkuji

Zdravím,

ještě jedna možnost mě napadla, pokud jsem dobře pochopil záměr:
Mít v Nástroje/volby/Open_Office Calc/Obecné zaškrnutno "Stisk klávesy Enter přesune výběr" a zvolit DOLŮ.
Potom se pomocí TAB se posouvat doprava a Enter způsobí skok na nový řádek na první sloupec pod psaná data.

Offline

#7 11. 2. 2014 15:40:14

standa
Člen
Registrace: 5. 2. 2014
Příspěvků: 13

Re: Jak na nový řádek v CALCu -- VYŘEŠENO děkuji

Ještě jednou všem děkuji. Problém jsem vyřešil tím, že po řádku se pohybuji ENTREm a po vyplnění poslední(páté)buňky zadám makro (šipka dolu a CTRL+šipka vlevo) které jsem přiřadil k CTRL+ENTER.

Offline

Zápatí