Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 18. 1. 2014 22:06:55

alda2005
Člen
Registrace: 18. 1. 2014
Příspěvků: 5

vložení dat do Calc z internetu - VYŘEŠENO

Dobrý den, prosím Vás o radu, co dělám špatně, když z internetu stáhnu data(tabulky)do Calc. Jde mi o to, že zkopíruji tabulku a vložím do Calc a chci s tou tabulkou pracovat. Když označím buňky, které chci sečíst, nebo najít průměr, maximum, minimum, tak počítadlo vůbec nereaguje. Žádné hodnoty to nespočítá. Mockrát děkuji za odpověď.


_________________________________________________
Značím jako vyřešené


;o)

Editoval sedlacekdan (2. 3. 2014 14:03:31)

Offline

#2 19. 1. 2014 00:23:11

PetrValach
Člen
Registrace: 24. 5. 2007
Příspěvků: 555

Re: vložení dat do Calc z internetu - VYŘEŠENO

Nevím, kde je problém. Zkusil jsem třeba tohle: http://www.toplist.cz/global.html. Vše funguje úplně v pohodě. Před vložením se objeví importní filtr. Jaký program používáte?


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#3 19. 1. 2014 12:19:40

alda2005
Člen
Registrace: 18. 1. 2014
Příspěvků: 5

Re: vložení dat do Calc z internetu - VYŘEŠENO

Zkusil jsem odinstalovat a nainstalovat OO 4.0.1. Myslel jsem, že mohla být někde chyba, ale i v nové instalaci to dělá to samé. Třeba dělám něco špatně. Když tabulku chci zkopírovat, tak normálně použiji CTRL + C a při vložení CTRL + V. Všechno se zkopíruje jak má do buněk, ale potom s tím už nehnu a nemůžu s tím nic dělat. I kontingenční tabulku mohu vytvořit. Ale prostě to počítání nejde.

Offline

#4 19. 1. 2014 14:45:18

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,678

Re: vložení dat do Calc z internetu - VYŘEŠENO

Mohlo by pomoci přeformátování. Vypadá to, že čísla jsou zavedena ve formátu "textu". Chtělo by to odzkoušet "formát"> "Buňky" > "Čísla" a podívejte se jestli tam nená náhodou formát "text". Přepište ho na číslo standard. Že to je opravdu číslo, poznáte podle toho, že si sedne doprava.
     Jestliže je i před tím napravo (dá se to udělat), tak to ještě neznamená, že je to opravdu číslo. Když se podíváte do sešitu, tak to bývá právě důsledek přeformátování a mohou to mít i "prázdné buňky".
     Takže navolte formát číslo, dejte tam vzorec a on zůstane stejně v textové podobě (nespočítá se). Musíte skočit úplně na začátek kurzorem a smazat šipkou do leva značku (') - ta ale není normálně vidět. Takže pak by se měl vzorec spočítat, nebo čáslo sednout doprava.


      Nežli začnete kopírovat do sešitu, otestujte jaký mají fomát buňky - nejlépe ve zcela novém sešitě. Následně vykopírzjte tu html stránku a mrkněte jaký je na tom formát - předělejte.
      Také by mělo pomoci vložit jinak, ale také se to nemusí podařit. Obecně by mělo pomoci formát stránky - výchozí, následně vybrat všechny buňky pomocí Ctrl+A - formát buňky - čísla.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#5 19. 1. 2014 15:44:11

alda2005
Člen
Registrace: 18. 1. 2014
Příspěvků: 5

Re: vložení dat do Calc z internetu - VYŘEŠENO

Děkuji za pomoc a rady. Udělal jsem všechno co jste mi napsal, ale prostě to nejde. Tady to zkouším na této tabulce co jsem dostal výše: http://www.toplist.cz/global.html . Ty data normálně zkopíruji CTRL+C a vložím CTRL+V. Všechno je zkopírováno v pořádku. Jakmile chci zkusit sečíst čísla pod sebou, tak dole napravo je počítadlo: průměr, počet, maximum, minimum ..... atd. Označím co chci sečíst a nic, je tam jenom hodnota a rovná se.... žádné číslo. Zkoušel jsem z té tabulky různě čísla sečíst, zadal jsem do prázdné buňky = a hodnoty a při vyhodnocení to v buňce napíše VALUE! Když do prázdných buňek napíši svoje data, tak je vše bez problémů, vše funguje. Nemůžu prostě přijít na to, proč při kopírování dat z inetrnetu s nima nemohu pracovat.
Děkuji za pomoc

Offline

#6 19. 1. 2014 15:49:27

PetrValach
Člen
Registrace: 24. 5. 2007
Příspěvků: 555

Re: vložení dat do Calc z internetu - VYŘEŠENO

No protože to jsou procenta... tak víte co, je tam ještě malinká tabulka nad tím, tam jsou jen čísla a text, tak to zkuste ještě jednou.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#7 19. 1. 2014 15:55:56

alda2005
Člen
Registrace: 18. 1. 2014
Příspěvků: 5

Re: vložení dat do Calc z internetu - VYŘEŠENO

teď jsem zkusil tu malou tabulku, co jste mi poradil a všechno to funguje.

Ale ta velká tabulka to je problém.

Děkuji

Offline

#8 19. 1. 2014 16:24:58

LIT
Člen
Místo Liberec
Registrace: 8. 12. 2012
Příspěvků: 41

Re: vložení dat do Calc z internetu - VYŘEŠENO

Nejde to, protože je v tabulce použita tečka jako desetinný oddělovač.
Zkuste Najít a nahradit(ikona dalekohledu na liště,nebo CTRL + F).Pole Hledat dejte tečku,pole Nahradit za dejte čárku a klepnout na tlačítko Nahradit vše.Data Vám přeskočí zleva do prava a nemusíte měnit formát buněk-sečte to i procenta.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ
Linux Mageia 6,Libre Office 5.3.4.2, Acer Aspire E15

Offline

#9 19. 1. 2014 17:45:31

alda2005
Člen
Registrace: 18. 1. 2014
Příspěvků: 5

Re: vložení dat do Calc z internetu - VYŘEŠENO

Mockrát děkuji, už je to v pořádku a vše funguje.

Offline

Zápatí