Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 14. 12. 2013 18:07:43

Roman Toman
Člen
Registrace: 19. 7. 2008
Příspěvků: 297

Zacyklované automatické ukladanie

Neviem, či sa to u niekoho prejavilo, ale zistil som, že WRITER má zaujímavý spôsob automatického ukladania.


Takže:

1. Spustím LibreOfiice (LO).
2. Vyberiem nový textový súbor.
3. Začnem na ňom pracovať a stane sa toto:


Pokiaľ súbor nemám ešte nazvaný tak po 1 minúte (čo je môj interval aut. ukl.) chce súbor uložiť. Na tom by nebolo nič zlého, však to má aj spraviť. Problém je v tom, že ho začne ukladať a ukladá ho a ukladá do aleluja, stále dokola až dovtedy, kým sa mi nepodarí kliknúť na ikonu ULOŽIŤ, nazvať a uložiť. Poptom prestane. Zatiaľ som si to všimol len u WRITERA. CALC to nerobí.


Stretol sa stým už niekto?

Verzia LO je dole. Rýchle spustenie nepoužívam vôbec.

Editoval Roman Toman (14. 12. 2013 18:10:22)


Win XP Pro SP3, LibreOffice 5.0.5

Pokiaľ to vyriešilo váš problém označte prosím svoj príspevok ako VYRIEŠENÝ.
Ako označiť vyriešenú tému

Offline

#2 14. 12. 2013 20:04:31

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,678

Re: Zacyklované automatické ukladanie

No já jsem se s něčím podobným setkal u Calcu a v Draw (Lo 4.2. beta2) Vlastní chybou jsem způsobil pád - spustil jsem makro pro Factorial(10) přes 3 miliony řádků - faktorial(9) asi 300,000.
   Mám takových věcí víc a většinou (kombinace, variace,,) mám nastaveny tak, aby to stačilo do toho milionu, co má Calc. Takže ten faktoriál (10) je jediný. Tak místo krokování to normálně pouštím. No a na ten faktoriál jsem zapoměl - kliknu a čekám až mi vyskočí hlášení o čase.
   Po opakovaném restartu LO jsem nemohl přeformátovat z maticových vzorců na obyčejné hodnoty. Trvalo to přes 2 hodiny a pak jsem šel spát. Ale stačil restart - druhý den mi to chodilo normálně.
   Draw Mi ukazoval něco víc podobného tomu Vašemu problému. Udělám export do PNG stisknu OK - tlačítko se "pohne", ale nic se nestane a dialog je stále otevřený. Já v tom "slepuji obrázky". Takže jsem tenhle problém obešel v Draw udělám Ctrl+A - Ctrl+C - směr IrfanView Ctrl + V. Draw pak uložím jako normálně, ale ten export mi nešel. Jenže je to otázka filtrů, tak nevím jestli to hlásit (už jsem hlásil 3 chyby), ale musím dělat i jiné věci. Když to mám dobře popsat, tak to musím otestovat co nejlépe - není to na hodku.



    Podle Vaší verze LO to vypadá, že podobné chyby jsou tam déle. A testoval jste vypnout ukládání s kopií? Nebo naopak - měl jste zapnuto v LO > Možnosti > ukládání > ukládat s kopií. Voleb je tam víc. Například automaticky uložit dokument. Možná se tam něco nesmí (nebo musí) nakombinavoat. Práce s Writerem je od verze 4 o dost jiná - nevím jestli je chyba že do dokumetu "cz" vložím větu z "eng" a automaticky mi vyskočí oprava pravopisu pro UK - a označí celý český text dokumentu - mělo by to být opačně. Často nevím jestli je to záměr, nebo chyba, ale nemůžu týden v kuse testovat kde co.. sad

Editoval neutr (14. 12. 2013 20:24:38)


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#3 15. 12. 2013 10:51:47

Roman Toman
Člen
Registrace: 19. 7. 2008
Příspěvků: 297

Re: Zacyklované automatické ukladanie

neutr napsal(a)

Podle Vaší verze LO to vypadá, že podobné chyby jsou tam déle. A testoval jste vypnout ukládání s kopií? Nebo naopak - měl jste zapnuto v LO > Možnosti > ukládání > ukládat s kopií. Voleb je tam víc. Například automaticky uložit dokument. Možná se tam něco nesmí (nebo musí) nakombinavoat. Práce s Writerem je od verze 4 o dost jiná - nevím jestli je chyba že do dokumetu "cz" vložím větu z "eng" a automaticky mi vyskočí oprava pravopisu pro UK - a označí celý český text dokumentu - mělo by to být opačně. Často nevím jestli je to záměr, nebo chyba, ale nemůžu týden v kuse testovat kde co.. sad

Takže takto:

Robí to len vtedy ak je zapnutá voľba <Automaticky uložit i dokument> viz. obrázok, a je zapnutá už pri štarte LO. <Vytvorenie záložnej kópie> ani ostatné položky na to nijako nevplívajú.


AUD.png


Keď je táto funkcia vypnutá (stačí ju vypnúť opčas práce s LO, netreba reštartovať), tak to neblbne. A ani vtedy ak sa zapne počas práce s LO.

Jediný problém teda je v tom, že to robí len vtedy ak je táto voľba aktívna už pri štarte alebo reštarte LO a vytvorení nového, nepomenovaného súboru.


Poznámka na okraj: Ako som to tak testoval, tak mi to začalo blbnúť tak, že ukladanie nového nepomenovaného súboru sa opakovalo po prvej minúte cca. každých 10 sekúnd.

Včera mi to blblo tak (dlhší súbor), že mi to ukladalo nepomenovaný súbor neustále dokola bez prestávky.

Editoval Roman Toman (15. 12. 2013 10:53:54)


Win XP Pro SP3, LibreOffice 5.0.5

Pokiaľ to vyriešilo váš problém označte prosím svoj príspevok ako VYRIEŠENÝ.
Ako označiť vyriešenú tému

Offline

#4 15. 12. 2013 11:49:24

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,678

Re: Zacyklované automatické ukladanie

Ono to může ještě souviset s tím, že tam máte nastavenu 1 minutu jako interval. Takový čas je možná limitní a problém se odstraní, když tam dáte víc minut.
    Čas pro automatické ukládání s takovouhle hodnotou by byl opodstatněn jedině v Calcu, pokud by byl nasazen v nějaké technologii a dostával každou vteřinu desítky hodnot. Což by mohla být reálná potřeba. Ale u Writeru asi nikoliv, ale tato funkce je asi pro oba typy dokumentů shodná.
    Je fakt, že Šampiónka Helena Matoušková během Mistrovství České republiky v psaní textů vytvořila nový český rekord v rychlosti psaní na počítači. Její výsledek 25.667 úhozů za 30 minut, tedy 855 úhozů za minutu
    855 úhozů je i s mezerami cca 1/2 normostrany (a 1/3 A4 font 12 TimeNewRoman). Ale ani to by asi nebyla katastrofa.
    Napadá mne důvod, ale v takovém případě to lze ošetřit jinak. Myslím, že ve Vašem případě by se nic nestalo, když byste nastavil čas větší.


    Nevím to jistě, ale jestli má stroj minimum 1 minutu, tak má také nějkou inicializaci. Ta může být vázana například na první instrukci "uložit". Stroj určitě úplně slepě neukládá od první minuty od otevření Writeru.
    A když se tak stane tak se ukládání odpichuje od počítání času. Takže po první minutě uloží a místo čekání na druhou minutu stále cykluje. Jde tedy nejspíš o to, jak se strefíte do systémové minuty.



    Zatím mi nepřipadá, že by to bylo na ohlášení chyby. Chtělo by to otestovat různý čas. Pak bych asi napsal na BugZillu, že by měli dopsat informaci k dialogu, nebo to ošetřit programem jinak.
    Také je možné, že už to novější verze nedělají.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#5 15. 12. 2013 17:09:07

Roman Toman
Člen
Registrace: 19. 7. 2008
Příspěvků: 297

Re: Zacyklované automatické ukladanie

Uznávam, že limit 1 minúty je tak trochu pritiahnutý za vlasy, tiež ho bežne nepoužívam, ale robil som jeden súbor, kam som v krátkom čase nakopírovával dosť veľké množtvo údajov a tabuliek. smile


Ale vráťme sa k téme. Po nastavení 5 minútového limitu to robí tak isto. Ubehne 5 minút a potom cca. každých 10 sekúnd ukladá a na nič sa nepýta (so zapnutou voľbou Automaticky uložit i dokument) ostatné podmienky takisto platia – štart LO -> Nový súbor. A naopak po vypnutí tejto voľby to prestane. neutral


Samozrejme existuje na to liek, stačí súbor nazvať a uložiť a prestane to. Ale aj tak si myslím, že by to LO nemala robiť. Malo by to fungovať, aspoň podľa mňa, asi tak, že pokiaľ je táto voľba aktívna, tak pri prvom automatickom uložení automaticky ponúkne dialóg na pomenovanie a uloženie súboru (samozrejme pokiaľ súbor ešte nemá meno a nie je už uložený).


Win XP Pro SP3, LibreOffice 5.0.5

Pokiaľ to vyriešilo váš problém označte prosím svoj príspevok ako VYRIEŠENÝ.
Ako označiť vyriešenú tému

Offline

#6 15. 12. 2013 18:23:35

poky
Člen
Registrace: 23. 9. 2005
Příspěvků: 69

Re: Zacyklované automatické ukladanie

Potvrzuji tuto chybu - zacyklení, ověřeno na LibreOffice 4.1.2.3, OS Debian Sqeeze. Je možné to obejít zrušením volby "Vždy vytvořit záložní kopii". Tato volba vytváří vždy další a další nový záložní soubor s pořadovým číslem 1, 2, 3 atd.

Offline

#7 15. 12. 2013 22:19:56

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,678

Re: Zacyklované automatické ukladanie

Tak ještě tohle - ale nevím jestli taková volba je v té vaší verzi.
Problém ukládání Writer LO 4.1.2.3.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

Zápatí