Jo já jsem se věnoval problému syntaxe, ale zapomněl jsem odpovědět na to, jak se dopracovat k těm přiřazením 1:a. Měl jsem to sice v hlavě, ale zapomněl jsem to napsat. Jde o tohle :
Pokud je v jednom řádku váce stejných prvků tak musíte upřesnit co opravdu chcete:
- pokud v jednom řádku budou 2 jednice a jedno "a" - pak se dají vytvořit (1x2) případy na řádku
- pokud v jednom řádku budou 2 jednice a dvě "a" - pak vzniknou 4 případy (2^2) případy na řádku
- pokud v jednom řádku budou 3 jednice a dvě "a" - pak vznikne 6 případy (2x3) případy na řádku
- pokud v jednom řádku budou 3 jednice a tři "a" - pak vznikne 9 případů (3^2) případů na řádku.
V takovém případě jde o kombinace, které jsou na každém řádku jiné (jinak početné). Pro takovéhle zjiětění potřebujete [Sum"1"] krát [Sum"a"] - následně pak Sum za všechny řádky. To je zralé na SUMPRODUCT. Je to možné udělat ale řádek po řádku v pomocném sloupci a ten pak sečíst.
Jiný případ by bylo zaznamenání logické hodnoty "1" pro každý takový řádek kde je alespoň z obou prvků po jednom. To je zase na COUNTIFS ale s nějakým vnořením dotazu, nebo na pomocný sloupec.
Editoval neutr (9. 12. 2013 11:26:48)
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ